perjantai 28. huhtikuuta 2017

Testissä T-stablen grippiohjat ja kauhukahva

Tämä postaus EI sisällä blogiyhteistyötä. Tämä ei sisällä alennuskoodeja. Minua ei velvoitettu tekemään tätä. Maksoin tuotteista normaalin hinnan, toki messutarjouksella höystettynä.

Sitten asiaan.

Bongasin Playssonin pisteeltä ensin värikkäät kauhukahvat. Muulin ratsastus oli tuolloin vasta pilke silmäkulmassa ja kauhukahvana olin käyttänyt tähän asti alaturparemmiä. Pinkki grippimateriaalista valmistettu kauhukahva kutsui minua luokseen ja pian omistin kauhukahvan ja saman väriset full-kokoiset ohjat (normaali hinta 29.90e). Sain nämä messutarjouksena 30 eurolla, josta kauhukahvan osuus oli 10 euroa ja ohjien 20 euroa.

Tuotteet ehtivät pölyttyä jonkin aikaa autoni takakontissa kunnes ohjat pääsivät tositoimiin Muulin entisellä tallipaikalla Porvoossa. Kävimme nimittäin testivaelluksella aasien kanssa ja laitoin ohjat tallin suurimmalle aasille, jolla olin ajatellut myös ratsastaa. Aasi sai päähänsä KV-Stablen naruriimun, jossa on erilliset lenkit ohjille.

Ohjat toimivat ensimmäisellä koeajolla moitteetta ja aasi oli hallinnassa. Ohjilla hallitsemisen kanssa ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä.

Toinen koeajo tapahtui vuokrahevoseni selässä. Selässä ohjat tuntuivat paljon lyhyemmiltä kuin sen omat normaalit ohjat, joissa on myös grippimatskua, mutta myös stopparit. Ratsastuksen jälkeen vertailin ohjia toisiinsa ja ne olivat täsmälleen saman pituiset!

Kuvassa mukana myös kauhukahva. Juoksutusliina on (ofc) pinkki. Hevosen nimikin on Pinkki.
T-stablen ohjat ovat ohuimmat ohjat, joita olen koskaan käyttänyt enkä muista milloin olisin viimeksi käyttänyt ohjia, joissa ei ole stoppareita.

Stoppareissa kun on sellainen vähän hankala ominaisuus, että ne tekevät ohjien pituuteen portaikon. Mä ainakin myönnän että alkukäynneissä pidän aina kiinni tietn stopparin kohdalta, loppuraveissa seuraavan kohdalta, työskentelyravissa (pohkeenväistöt ym) tietystä kohdasta ja laukassa tietystä.. En usko että tämä on hyvä juttu, varsinkaan kun vielä muistan aina että "aah, tää ei toimi, koska yleensä laukkaan pitäen kiinni tästä kohtaa".

En ole ajatelut stoppareita koskaan auttamaan minua pitämään ohjaa varsinaisesti kädessäni, vaan ne ovat merkkejä, joiden avulla ohjat saa esmes saman pituisiksi molempiin käsiin.

T-stablen ohjissa kun näitä ei ole, niin koin itseni hyvin vapautuneeksi. Pysytin helposti pidentämään ja lyhentämään ohjaa.

Ohjien grippimateriaalin pitoa pidän sellaisena puolivälin pitävyytenä. Olen ratsastanut paljon pitävimmilläkin ohjilla, joita on ollut jopa vaikea liu'uttaa pidemmiksi sormien välistä ja myös sellaisilla, joista ei edes huomaa että niissä on tarkoitus olla ekstrapitävyyttä.

Kun nämä ohjat piti tukevasti käsissä nyrkki suljettuna, olisi hevonen saanut kiskoa aika paljon jotta ohjat olisivat päässeet liukumana käsistä. Ja kun taas nyrkkiä hieman avasi, oli ohjaa helppo päästää pois. Osasyynä olivat varmasti myös hanskani, jotka ovat erittäin kuluneet Roecklin Light Gripit. ne ovat siis niin kuluneet, että kaikki se grippimateriaali on kulunut pois kämmenpuolelta.

Ohjien pito tuntuisi varmasti hieman erilaiselta jos käsissäni olisi olleet aivan tuliterät hanskat.

Ilman hanskoja en ratsasta koskaan, joten en osaa sanoa kuinka inhottavalta nämä tuntuvat paljaaseen käteen.

Kolmas koeajo tapahtui Muulin kanssa, ja tästä olenkin jo kahdessa edellisessä postauksessa kertonut. Ohjat olisivat voineet olla Muulia ajatellen sitä kakkospituutta, mutta ne eivät kuitenkaan olleet häiritsevän pitkät. Ja ovathan pitkät ohjat monikäyttöisemmät kuin lyhyemmät.

Ohjat ovat aika ohuet ja todella taipuisat. Jos olet ratsastanut niillä vanhanakaisilla paksuilla kumiohjilla, joita et edes saanut taitettua sormien välistä, ovat nämä T-stablen ohjat ihan toista maata. Minulla on pieni käsi hanskakoon ollessa 6,5 ja arvostan ohuita ohjia.
Kauhukahva vuokrahevosen satulassa.
Mitä kauhukahvaan (12,90e) tulee, niin se toimittaa asiansa erinomaisest. Siinäkin on pikalukot, jolloin se on erittäin nopea laittaa satulaan. Muulilla ratsastaessani pujotan ohjat aina vielä kauhukahvan kautta, jolloin ne eivät missän tilanteessa pääse karkaamaan Muulin kaulalle. Ohjat ovat Muulin tapauksessa niin pitkät että vaikka se kompastuisi, ei ohja lopu kesken. Sillä ei myöskään ole ollut kummallakaan kerralla edes kuolaimia suussaan.

Kauhukahvan vaatineessa tilanteessa olen ollut pari kertaa ja se toimi siinäkin erinomaisesti. Alaturpiksen saa tosin lyhyemmäks, tämä on varmasti sopiva isoon satulaan, mutta lainaamassani rungottomassa on satulan renkaat lähempänä toisiaan, jollon kauhukahvakin tuntuu luonnollisesti pidemmältä. Paremmin tästä sai joka tapauksessa kiinni kuin kaksoisturpiksesta.

Kun nämä ohjat tulivat markkinoille, olin ehdottomasti sitä mieltä että on pahimman luokan tyylimoka käyttää perussuitsia ja vaihtaa niihin kirkkaan väriset ohjat. Suitsien ja ohjien tulee mielestäni olla aina samaa sarjaa. Eli jos haluaisin käyttää pinkkejä ohjia, olisi minun etsittävä myös pinkit suitset.

Mutta siinä hetkessä kun näin ensimmäisen kerran tämän ihanan kauhukahvan oli fiilikseni tämä:

Plussat ja miinukset:
+ pikalukot: helppo vaihtaa suitsista toisiin tai irroittaa toiselta puolelta, jolloin loppukäynneissäkin voi tehdä maastakäsittelyä kun käytössä on pidempi naru.
+ herkulliset värivaihtoehdot. Tai ei muuten väliä, kunhan on pinkkiä.
- lörpöt, toivoisin näihin hieman lisää jämäkkyyttä, mutta se ei luultavasti onnistu paksuutta kasvattamatta, joten sitä en halua.

T-Stablen takana on nelikymppinen kotitallin omistaja Päijät-Hämeestä. Hän haluaa pysyä anonyyminä ja kaikki ohjat liikkuvat nykyään Playsson.netin verkkokaupan kautta. Hän suostui kuitenkin välikäden kautta kertomaan tuotteensa syntytarinan.

"Kaikkihan alkoi vuonna 2016 talvella. Kotona oli useampi hevonen ratsastettavana ja itsellä vain yhdet lempiohjat." Anonyymi ohjanikkari kyllästyi siis ohjien vaihteluun ja alkoi nettisurffailla ohjia. Pian hän oli luonut prototyypin pikalukollisista ohjista. "Ensimmäisissä versioissa oli pyörivä bgb-lukko, johon pääduin omista ja koekaniiniratsastajien toiveesta."

Hän kokeili Facebook-ryhmässä jos joku muukin olisi kiinnostunut ja laittoi ilmoituksen ohjista. "No siitä seurasi armoton viestitulva ja kohta huomasin että tätä kautta oli reilut 50 ratsastajaa löytänyt uudet ohjat käsiinsä. Kesän lähentyessä otin ilmoituksen pois koska aika ei todellakaan riittänyt ohjien tekoon."

Syksyllä 2016 Anonyymi ohjanikkari vaihtoi lukot nykyisen laisiksi ja uudisti värivalikoimaa ja laittoi uuden ilmoituksen nettiin. Playsson.netistä otettiin pian yhteyttä ja ohjat siirtyivät kokonaan Playsson.netille myyntiin. Ja nykyään niitä onkin maailmalla jo ainakin 200 kappaletta.

"Kaikki lähti ajatuksesta voisiko jonkin asian tehdä helpommin. Ja auttaahan sekin kun ohjat saa mätsäämään satulahuopiin ja suojiin", Anonyymi ohjanikkari kertoo. Hän etsii jatkuvasti uusia värejä ja ideoita. "Reilu vuosi sitten ei tullut mieleenikään että olisin voinut löytää omia tekeleitäni hevosalan messuilla myynnissä" hän hehkuttaa.

Mittatilauksesta ohjia saa mineille ja jopa tinkereille. Kärrypuolen ihmisille hän on tehnyt ajo-ohjia. Koirille taas löytyy T-stablen taluttimia.

Ja mistä se T-stable tulee? Se on oman tallin nimi lyhennettynä ja englanniksi käännettynä.

Koska postaus ei ollut kaupallinen yhteistyö, ei minulla ole antaa alennuskoodia. Sen sijaan Ilon pilkettä blogissa on tarjolla alennuskoodia, jolla ohjat saa 25 eurolla + postikulut.

4 kommenttia

 1. Ostaisin tällaiset ohjat, jos omistaisin kavioeläimen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita saa kans koiralle taluttimeksi mutta en tosin tiedä miten. Varmaan playssonilta kysymällä :)

   Poista
 2. Vitsi sait kyllä kuulostamaan noi nyt hyville. :D Ehkä raaskin jossain vaiheessa tilata. En vaan osaa valita väriä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat testilla kesällä jos et oo siihen mennessä ostanu :) jos et osaa päättää ni pinkit sopii kaiken kanssa ;)

   Poista