torstai 11. lokakuuta 2018

Tässä ovat ne aktiiviset aikuiseen makuun sopivat blogit

Lisää blogeja kiitos! Kuva viime kevään blogiexposta. Kuva: Emmi Jormanainen
Huutelin huhtikuussa aikuisten kirjoittamien aktiivisten blogien perään. Sainkin mukavasti vinkkejä ja lisäsin rutkasti lisää blogeja lukulistalleni. Nyt on aika tsekata blogien aktiivisuus.

Määrittelin tuolloin etsimäni uudet blogit seuraavasti

 • Aikuinen kirjoittaja
 • Ei pelkkää ratsastusta
 • Säännöllinen postaustahti (vähintään 4 postausta/kk eli tähän mennessä tänä vuonna postauksia pitäisi olla blogissa 36 kappaletta)
 • Laadukas teksti ilman yhdyssanavirheitä
 • Kuvia/videoita tekstin mukana

Ja näissä kriteereisä pysyn edelleen. Aikuisen määritelmä riippuu kuulijasta, mutta pitän tässä kohtaa aikuisena bloggaajia, joiden teksti ei tunnu lapselliselta. Toki nykyään on "blogeja" myös Instassa, Youtubessa ja Facebookissa, mutta tässä postauksessa keskityn pelkkiin rehellisiin blogeihin.

Listalla on vain blogeja, joiden tiedän olevan "olemassa", moni hyvä on tänä vuonna hiljentynyt, joten niitä ei tässä ole ollenkaan. Tässä samalla kävin läpi omaa lukemistoani. Luen blogeja Bloggerin lukemiston kautta. Minulla oli siellä 70 blogia (ihan kaikki eivät suinkaan olleet hevosblogeja, mutta suurin osa) ja kun siivosin listalta loppuneet tai useita kuukausia päivittämättä olleet blogit pois, jäi listalle 40 blogia. Se on aika vähän siihenkin nähden, että tämän postauksen myötä lisäsin sinne viisi uutta blogia.

Muuliprojektin pysti

Aadan hevoselämää ei turhaan ole listan ja aakkosten alkupäässä. Blogi on ollut olemassa kunnioitettavan pitkään ja ollut aina tosi aktiivinen! Tämä on minusta sellainen, millaisia juuri blogien tulee olla. Pitkät postaukset, hyvät kuvat, videot ja somekanavat tukemassa blogia. Blogi toimii silti myös itsenäisenä.

Anun ja Vihrun blogi pääsi unohtumaan ekalta kierrokselta, mutta lisäsin sen nyt jälkijunassa. Blogin löytymistä vaikeutti muuten se, ettei sitä jostain syystä löytynyt googlella ollenkaan! Blogille ehdottomasti pisteet pitkäikäisyydestä ja aktiivisesta postaustahdista. Päätähtinä on tamma Vihru ja sen kolmivuotias varsa Elviira, jota opetetaan ratsuksi.

Ellikki on näistä blogeista selvästi erilainen, koska Ellikki kirjoittaa artikkeleita, juttuja, ei niinkään avaa omaa elämäänsä tai hevosharrastustaan. Tunnen Ellikin myös henkilökohtaisesti ja hänen kohdallaan voidaan rehellisesti sanoa, että bloggaaminen on auttanut uralla eteenpäin. Nykyään hän työskentelee freelancetoimittajana! Jäämme silti odottamaan jatkossakin hyviä juttuja blogiin.

Green Eventer on Jennin kirjoittama blogi, jossa harrastetaan kenttäratsastusta. Postaustahti sopii aktiiviselle lukijalle, postauksia tulee vähintään kerran viikossa, erityisesti kisareportaasien muodossa.En ole juuri blogin kohderyhmää, koska en harrasta tai edes seuraa kenttäratsastusta (tai mitään ratsastusta), mutta blogi sopii erinomaisesti lukulistalleni. Iso peukku siitä, että blogi on ollut olemassa jo vuodesta 2012 ja postaustahtikin on pysynyt suunnilleen samana! Tässä olisi siis hyvä blogi, jonka kautta pääsee oikeasti sisälle harrastukseen ja bloggaajan elämään, jos ehtii kahlata blogin läpi!

Haamujengi oli itselleni ihan uusi blogituttavuus, jota suositeltiin edellisen postauksen kommenteissa. Harmi vain, että tällä hetkellä se ei ihan täytä aktiivisuuden mittaria, mutta elän toivossa, että blogi aktivoituisi vielä. Viimeisin postaus on siis elokuun puolivälistä. Blogissa on tinkeriruuna sen lisäksi, että blogissa on ratsastusvideoita, on siellä myös paljon muuta mielenkiintoista kuten postaus hevoskuluista. Blogi meni lukijoilta piiloon samoihin aikoihin, kun julkaisin tämän postauksen. Jäämme odottelemaan.

Hellä Kanelisilmä on pieni pilkullinen poni, joka on tullut suosituksi Instagramissa. Nyt sille on myös blogi, jota kirjoittavat sen omistajat. Blogi on ihan uusi, mutta tähän asti postaustahti on aktiivinen, toivon sen pysyvän sellaisena jatkossakin. Tämän ponin emä on muuten tehnyt yhden muulinkin, Särkänniemen Koiramäessä asuvan Zikitan.

Hevostilan emäntä on myös minulle ihan tuore uusi blogituttavuus (missä hitossa olette kaikki blogit olleet piilossa?!), jossa on mukavasti pohdintaa ja tekemistä. Blogin selailu on hieman haastavaa siinä käytetyn ulkoasun takia, sellaista Bloggerin tuttua arkistoa ei ole ollenkaan. Erityisesti kannattaa lukea postaus hevosten koulutuskulttuurin muutoksesta, johon liittyvät sekä lisääntyvä määrä eläintenkouluttajia että erilaiset sospeda- ja terapiatoimijat.

Jillan blogi pääsi myös unohtumaan tämän postauksen ensimmäisestä versiosta, mutta nyt sekin on lisätty. Jilla on myös pitkän linjan bloggaaja, mutta blogi on ehkä vähän erilainen, kuin hvosblogit yleensä. Oman ratsastuksen syvällisen analysoinnin sijaan blogissa on kauniita kuvia ja hetkiä elämästä hevosten kanssa. Ja nykyään, kun Jilla asuu omassa tuvassa ja hevoset ovat kotipihassa, tuo tämä paljon uutta sisältöä blogiin! Koska haaveilen itsekin aina kesäisin omasta kotitallista, on kiinnostavaa lukea muiden talliratkaisuista. Onneksi aina syksyllä tulen järkiini ja päätän unohtaa kotitallihaaveilut, hetkeksi.

Joka päivä on karkkipäivä kertoo hevosruuna Karkin ja sen omistajan Millan harrastuksesta. Karkki on ollut kuvioissa vasta melko vähän aikaa, mutta sen edistymistä kisakentille pääsee jo seuraamaan hyvin. Milla ei ole mikään uusi bloggaaja, vaan hän kirjoitti aiemmin aktiivisesti ruunastaan Waldgeististä.

Kavioliitossa 30v, tarviiko edes esittelyjä? Parhaat naurut saan tästä blogista. Mutta asiaakin on, kuten ihan tuoreessa postauksessa, jossa Katja haastatteli kengittäjä Riina Villasta.

Keskeneräiset on varmasti eniten sitä, mitä tälle blogilistalle etsin. Kirsi on keski-ikäinen teini-ikäsiten lasten äiti ja omistaa suomenhevosen. Hän on ikinuori ja hyppää jopa esteitä, jes! Ja mikä parasta, harrastaa harrastusmielessä matkaratsastusta lyhyillä matkoilla. Blogissa on ihan tuoreena pohdintaa myös si-nivelvaivoista, joihin auttaa parhaiten monipuolinen liikunta. Tämän blogin lisäsin postaukseen jälkikäteen.

Konkkaronkan kuulumisia löytyi vasta tämän postauksen jälkeen toisen blogin kautta. Ihastuin heti! Blogissa on issikkaruuna, joka asuu "Pieniä kavioita"-blogin tallilla. Issikalla ajetaan ja ratsastetaan, wow! Blogikin on ollut olemassa jo vuosikaudet, aluksi Vuodatuksessa mutta siirretty sieltä Bloggeriin. Kumpa jaksaisin itsekin blogata näin kauan, olisi sitten jotain mitä 10 vuoden päästä muistella.

Kootussa ravissa on blogeista todella pitkäikäinen! Noora aloitti kirjoittamisen, kun hänellä oli vielä edellinen hevonen, Hertta, jonka kanssa hän eteni kouluratsastuksessa todella pitkälle! Nykyään hänellä on käytössään lusitano-ori Gladiator ja hän tekee erittäin hyvää peeärrää lusitanoille! Kannattaa kurkata vaikka tämä tuore postaus Tryonin MM-kisoista, joissa Noora analysoi myös korkeissa luokissa kisaavia iberialaisia hevosia videoiden kera.

MKRidingissa seurataan hienojen new forestinponien kehittymistä ja kisaamista. Blogia kirjoittaa aikuisikäinen poniratsastaja Mari. Mari pärjää oikein hyvin myös kisoissa ja tekee erinomaista peeärrää isoille poneille! Voisin nimittäin ihan hyvin kuvitella itsekin ratsastavani jollain isolla ponilla, kuten new forestilla.

Mummeli ja mä -blogissa on päätähtenä seniorihevonen, Eevi. Eevillä on ikää jo jonkin verran, eikä sillä enää kisata, mutta sitä ratsastetaan kuitenkin kunnon ylläpitämiseksi. Mummelilta löytyy myös cushing.

Nelistelyä olen kehunut aiemminkin. Blogissa kerrotaan lämppäriruuna Jimpasta mutta siellä on myös paljon muuta! Temppuja, maastakäsittelyä, mielipidejuttuja jne. Jos tykkäät Muuliprojektista, tykkäät myös tästä! Postaustahti on useimpina kuukausina ollut kriteerien mukainen.

Onnen rippeitä tuli listalle siksi, että aihe on itselleni ja varmaan monelle muullekin läheinen, vaikkei postaustahti ihan täytä kriteerejä. Blogissa on yhden ex-pullukkaponin laihdutusprojekti ja paljon asiaa hevosten liikalihavuudesta! Ripellä, kuten monella muullakin lihavalla alkuperäisrotuisella hevosella, on PPID (entinen cushing). Niin ja lisäksi ollaan Elinan kanssa sitä mieltä, että olki kuuluu kaikille! Tämä blogi ei täytä aktiivisuuskireeriä, mutta sen aihe kompensoi tällä kertaa.

Pallurablogi on kiva tuore ja aktiivinen blogi hevosblogimaailmassa, juuri näitä on kaivattu! Blogissa on kaksi hevosta, emä "Pallura" eli Stella ja sen varsa Aino. Stella on vasta nelivuotias ja ratsu-uransa alussa, joten blogi on just sitä, mistä mä haluan juuri nyt lukea.

Penaponissa seurataan Penaa ja Suloa, joita koutsaa hevospuolen moniammattilainen! Vaikka blogi ei olekaan yritysblogi, niin kyllä kiitos, ammattilaisten kirjoittamia blogeja kaivataan puskablogien joukkoon! Blogi ei siis ole mikään ammattilaisen kirjoittama ohjeblogi nuoremmille lukijoille, mutta sen sisältö on kirjoittajan takia laadukasta ja asiapitoista. Myös tässä blogissa on laihisprojekti.

Pieniä kavioita on Tuulin kirjoittama blogi shettislaumastaan! Tämä(kin) blogi unohtui alkuperäisestä listauksesta, mutta onneksi aktiivinen lukija muistutti siitä kommenttiboksissa! Minä tykkään shettiksistä, meilläkin on kotona ollut sellainen. Se oli tosi kiltti, paitsi pari kertaa vuolussa, mutta arjessa se oli tosi mutkaton. Ajettiin sillä kärryilläkin riimu päässä, silloin ei kuolaimettomuus ollut vielä mikään "juttu". Tuulilla on kuitenkin ihan laumallinen hyviä toimivia poneja, joita hän hoitaa ja liikuttaa vakkarihoitajien kanssa. Ihan mahtava kuvio, lapset pääsee tutustumaan hevosteluun turvallisten ponien kanssa ja tekevät niiden kanssa muutakin, kuin ratsastavat! Enimmäkseen ponit liikkuvat kärryjen edessä ja blogissa on myös agilityhommia. Suosittelen!

SD-Team onkin jo pitkään ollut olemassa! Blogissa on suomiruuna Salama ja sen shettisystävä Stella. Salama on sellainen vaikeuksien kautta voittoon, joka nyt viimein näyttää toimivan erinomaisena terapeuttina omistajalleen!

Sinkoilua -blogissa seikkailee monipuolinen porukka vuoniksia ja blogi on tosiaan muutakin kuin ratsastusta! Vuonikset ovat kotona pihatossa, blogissa on kesän varsa ja paljon tietoa vuoniksista yleensäkin. Tämä on sellainen rotublogi parhaimmillaan!

Takaisin lähtöruutuun saa myös erityismaininnan siitä, että on ollut olemassa jo vuodesta 2013! Postausten määrä on vuosittain aina hieman pudonnut, mutta blogi täyttää edelleen omat aktiivisuuden kriteerit. Teksti on hyvää, aikuiselle sopivaa.

23 aktiivista aikuisen kirjoittamaa blogia hevosiin liittyen? Ei ole paljon se.

Jos mieleesi tulee vielä blogeja, jotka kriteerit täyttävät, jätä  ihmeessä linkki kommenttiboksiin niin päivitän postausta!

40 kommenttia

 1. Kiitos tästä listauksesta, tuli uusia lisäyksiä seurattavien blogien listaan! :) Itse seuraamistani blogeista mieleen tuli Anu & Vihru (http://anujavihru.blogspot.com/), joka saattaisi täyttää vaaditut kriteerit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tuttu blogi mutta jäänyt näköjään lisäämättä omalle lukulistalle. Kurkkaan sen ja lisään tähän kun olen pöytäkoneen äärellä seuraavan kerran. Kiitos muistutuksesta :)

   Poista
 2. Kiitos! Löysin muutaman uuden blogin seurattavaksi. :) Ja tarkoitus onkin nyt taas kiihdyttää tahtia omassa blogissa, kun päästiin muuttamaan ja voin vapaammin kirjoitella. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, tämän genren blogeja tarvitaan! Alkaa kyllä väistämättä tuntua siltä, että muut somet on menossa blogien ohi mutta jos vaan sitkeästi blogataan niin ehkä lukijoitakin alkaa tulla. Tosi moni hyvä blogi oli muuten ihan tässä tämän vuoden aikana hiljentynyt.

   Poista
 3. Kiitän listasta! Ja listalle pääsystä :D Tuo Haamujengi-blogi näytti äsken ainakin mulle että olisi vain kutsutuille? Mahtaako olla pysyvä tila, omakin lukulista tarvitsisi päivitystä. Luen muutamaa aikuisen blogia jotka ovat vain kutsutuille, ja ymmärrän valinnan, mutta sitten kun tulee vastaan sellainen jonka kutsuttuihin minä en kuulu eikä mistään löydy kanavaa kysyä, saisinko kutsun, niin menee nokka ryppyyn. MÄÄKI HALUUN.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, alkuviikosta kun tein tämän postauksen niin Haamujengi näkyi vielä, enkä tietääkseni ole kutsuttu lukija.. Se vaikutti niin hyvältä, että toivoisin kyllä sen pikaista "paluuta" :)

   Poista
  2. Minäkin kirjoittelen blogia vain kutsutuille lukijoille, sattuneesta syystä. Minulle sopii pieni lukijakunta ja vapaampi meininki. Jos pitäisin julkista blogia alkaisin miettimään kirjoituksiani väkisinkin enemmän, joten nykyinen tila sopii minulle paremmin. Suljetun blogin ainoa ongelma onkin vain uusien lukijoiden hankkiminen ja blogin mainostaminen. Siihen ei oikein ole mitään järkevää kanavaa ja itsekin olen aika laiska asian suhteen plus blogiin tutustuminen on tietenkin lukijalle työläämpää.

   Poista
  3. Sepä se :) Mä seuraan suljettuja blogeja, mutta niiden kirjoittaja on sitten ollut mun hyvä tuttu ja siellä on jaettu kuulumisia sillä ajatuksella, että blogia lukee vain henkilökohtaiset tutut. Ja se on ihan ok. Itsekin kirjoittaisin ihan eri tavalla, jos blogini olisi vain oikean elämän tutuille avoinna. Ei tarvitsisi miettiä, että "ymmärtääköhän joku tän lauseen väärin, selvennän tätä vähän varmuuden vuoksi.." ja toisaalta kirjoittamisen tyyli muuttuu senkin takia, kun ei ole tavoitteena olla mikään tunnettu bloggaaja tai blogi. Mulla ei ole edes hinkua päästä lukemaan suljettuja blogeja, kirjoittaja varmaan itse tietää parhaiten, kenelle blogista kertoo ja ketä kutsuu lukemaan :)

   Poista
 4. Lusitano ORI 😂😂 Haha :D
  Munat on ikäväkyllä tallessa xD

  VastaaPoista
 5. Me kiitämme :) Ja tämä sinun blogisi on niin hauska, rehti, rehellinen ja suora. Ja Muuli on tietty the best :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuli, one and only :D

   Pitäiisi skarpata ihan tavallisten kuulumispostausten kanssa, sinulla on niitä mukavan paljon. Jos mun blogista otettaisiin analyysiin vain blogin ydin, eli ihan oikeat Muulipostaukset, niin ei taitaisi tämäkään enää täyttää asettamaani aktiivisuuskriteeriä.

   Poista
 6. en nyt tajunnu pitikö liittyy siis just hevosiin vai eläinblogeja ihan mitä vaan. mun ihan lemppari ollu vuosii karvapuusti. oli vähän tauolla se mut aina vaan niin paras =D tää siis http://karvapuusti.blogspot.com tää sun blogi löyty blogit sivulta ni tulin sieltä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska oma blogini on hevosmaailmasta, etsin tähän juuri hevosaiheisia blogeja :) Kiitos kuitenkin blogivinkistä, ehkä joku muukin huomaa sen täältä kommenteista ja käy tutustumassa.

   Poista
 7. Mites Ruuhkavuosiratsastaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on siirtynyt enimmäkseen Facebookkiin, blogi ei täytä enää aktiivisuuden kriteerejäni. Postauksia oli tänä vuonna vain 20, kun 36 oli minimiraja kriteereissäni. Erittäin painavista syistä joustin kyllä siinä joidenkin kohdalla.

   Poista
 8. Ja Jauhokuono (vuonisblogi, tän hetkisestä aktiivisuustasosta en tosin oo varma).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli mulla ehdokkaana, mutta viimeaikaisen aktiivisuuden takia jouduin tiputtamaan sen pois. Ehkä se vielä aktivoituu ja kun teen samanlaisen listan puolen vuoden kuluttua, niin saan siihen sitten uusia blogeja mukaan :)

   Poista
 9. Suurin osa näistä tuttuja blogeja, pari uuttakin :)
  Mun hevostaide blogi nyt ei taida ihan kriteereihin sopia.

  Aikuinen kirjoittaja: Kyllä
  Ei pelkkää ratsastusta: Ei ole ratsastusblogi ollenkaan
  Säännöllinen postaustahti: Nooo..Oli joskus, nykyisin enemmän tai vähemmän :D
  Laadukas teksti ilman yhdyssanavirheitä: Pyrin kyllä kirjoittamaan oikein, mutta on siellä varmasti virheitäkin. Kirjoitan myös yleensä puhekieltä ja omalla murteella.
  Kuvia/videoita tekstin mukana: Paaaljon kuvia, vähän tekstiä.
  2/5 täyttyi, eikös se nyt melkein kriteereihin sovi :D

  Sun blogi on hevosblogeista mun suosikki, aina jaksaa lukea kaikki alusta loppuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot kyllä aktivoitunut viimeisen viikon aikana! Mä muistan sua kun teen seuraavan tällaisen postauksen puolen vuoden kuluttua ;) Katson sunkin blogista aina kaikki postaukset läpi koska rakastan hevostaidetta! Ja muutakin taidetta, mutta erityisesti, jos siinä on hevosia, aaseja tai muuleja. Ja kuvittelin joskus itsekin osaavani ihan hyvin piirtää ja vähän maalatakin, mutta kun viimeksi tartuin öljyväreihin ja sain aikaiseksi rääkätyn näköisen kissan, joka seisoi epäluonnollisessa asennossa päätin, että jätän hommat niille, ketkä osaa.

   Poista
 10. Kiitos tästä postauksesta! Kiitos siis listalle pääsystä ja lukuvinkeistä! Näin aikuisena kiinnostaa lukea muiden aikuisten tai siltä vaikuttavien tekstejä. Nuorempien blogeillekin on tietysti paikkansa ja omat lukijansa, mutta kiva että muistit meitä aikuisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen myös, että nuorten blogien keskuudessa on ihan omat porukkansa ja lukijakuntansa, mutta nyt kolmikymppisenä haluaa lukea kaltaistensa blogeja.

   Poista
 11. Hahaa! Ai täältä se liikenne tuli! Ihmettelin kun mun pienen yleisön blogiin oli yhtäkkiä putkahtanut lukijoita. Kiitos esittelystä sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, hyvä että oli positiivinen yllätys :) Mietin kyllä tätä koostaessani, että olisiko pitänyt lähteä kyselemään lupaa bloggaajilta, mutta en olisi varmaan koskaan saanut kaikilta vastauksia niin vedin riskillä :D

   Poista
 12. Oma blogi on vuoden tauon jälkeen aktivoitunut nyt kesän alusta ( äitiyslomalla tai pitäiskö sanoa hevostelulomalla on aikaa ;)) eli http://sktahko.blogspot.com
  Oikeinkirjoitukseen ja oikolukuun pitäisi kyllä panostaa...
  On muutakin kuin ratsastusta, kun pihasta löytyy kolme varsaa ja siitostamma lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on ihan uusi tuttavuus! Tutustun siihen koneen äärellä paremmin ja päivitän postausta.

   Poista
 13. Kiitos listalle pääsystä! Ja kiitokset myös ensimmäisenä kommentoineelle anonyymille <3

  Ihan hyvä huomio tuo, että blogini ei löydy googlella. Silloin aikojen alussa eli vuonna 2012 ajattelin kirjoittavani asioita muistiin lähinnä omaksi iloksi, ja tokkopa ketään kiinnostaa tällaisen vanhan kääkän höpinät, ja tietoisesti laitoin, ettei blogi löydy hakukoneilla. Bloggaamisen yksi parhaita puolia on ollut se, että olen tavannut livenä ihmisiä, keihin tuskin olisin koskaan törmännyt ilman yhteistä bloggaamisharrastusta ja tänä päivänä heitä voi kutsua ystäviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan sama kokemus! Eli uusia tuttuja on löytynyt bloggaamisen avulla ja muidenkin blogeja on mukavampi lukea, kun tietää kirjoittajan myös henkilökohtaisesti.

   Mä en tiedä mikä kämmi oli käynyt kun sun blogi puuttui mun lukulistalta, olen kyllä jotain kautta lueskellut sitä aina välillä. Ehkä Jalustimesta.

   Poista
 14. Wau mahtavaa, kiitos listalle pääsystä! Varmaan ensimmäinen kerta kun meidät ikinä missään mainitaan :) Täältä löytyi kyllä uusia mielenkiintoisia seurailtavia mullekin. Ja tietysti kiitos omasta, aina pettämättömän suorasta ja antoisasta blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kun tämä "genre" on niin pieni, niin tietenkin esittelin kaikki, jotka tähän sopii :) Onhan se meidän kaikkien edun mukaista, että blogeja luetaan, kommentoidaan ja kirjoitetaan.

   Poista
 15. Uuu, kiitos listalle pääsystä! :)
  Tosin nyt tulee varmaan olemaan hetkisen aikaa hiljaista blogissa, kun poni on telakalle. Ellen sitten keksi jotain spesiaalia.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipidepostaukset kehiin :) Tai tuletko moikkaamaan Muulia niin otetaan sen kanssa vaikka joku agilitykilpailu omalla kentällä? Tai jotain muuta, mistä saadaan blogeihimme hyvää täytettä ;)

   Poista
  2. Hei toi agility ois äärimmäisen hyvä idea! Täytyypä kaivaa kalenterista aikaa, kun se on nyt melko täynnä. Koska töitä kun hyvä tehdä, kun poni saikuttaa.. ;)

   Poista
 16. Pieniä Kavioita blogi puuttuu. Itse seuraillut tätä jo vuosia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätty listalle, kiitos muistutuksesta :) Sen kautta löytyi myös yksi toinen aktiivinen bligi, mutta mistä en ollut ainakaan itse aikaisemmin kuullut.

   Poista
 17. Kiitos listasta ja listalle pääsystä!

  Suurin osahan näistä jo on omalla lukulistallani, koska keski-ikäiselle sopivia hevosblogeja nyt vaan ei liikaa ole. Mutta muutama uusikin tuttavuus löytyi, pitää oikein ajan kanssa tutustua.

  Yksi oman lukulistani aktiiviblogi puuttuu kyllä: Minna Tallbergin hevoskoulutusblogi https://minnatallberg.com/. On toki aika spesifi aihepiiri, mutta täyttää kuitenkin kriteerit.

  VastaaPoista
 18. Osa näistä oli tuttuja entuudestaan, mutta onpas kyllä kiva saada uutta luettavaa! Tervetuloa myös tutustumaan Hevostilan emäntä -blogiini (http://hevostilanemanta.blogspot.com/). Se on vielä tuore, heinäkuussa perustettu, mutta täyttää kaikki asettamasi kriteerit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossahan se on listalla ja oli jo heti ensimmäisessä versiossa :)

   Poista
  2. Voi hyvänen aika! Yleensähän korva kuulee ja silmä näkee oman nimensä, ja nyt näin aivan kaiken muun! Ilmeisesti olin niin innostunut kaikista uusista blogeista. Uskomatonta :D Mutta hei, suuri kiitos tästä!

   Poista
  3. Kyllä mäkin meinasin saada hjertslaakin, että unohdinko tosiaan sun blogin, kun vasta löysin sen ja pidin kovasti! Mutta olihan se siellä heti alkujaan :)

   Poista