Kaisa Määttänen Tmi

Tarjoan toiminimeni alla mm hevostallien lomitusta ja aasien kavioiden vuolua. Vedän myös aasinhoitopäiviä ja teen pieniä taittotöitä tai esimerkiksi mainosmateriaalin pieniä päivityksiä. Kuvaan myös hevosia ja aaseja.

Otathan huomioon, että kokemukseni on karttunut ihan kokemuksen kautta. Mitään alan koulutuksia en ole käynyt, vaan olen ollut kiinnostunut asioista harrastuneisuuteni takia. Tämä on huomioitu hinnoittelussa. Toiminnalleni on vastuuvakuutus.

Hevostallilomitukset

Tarjoan lomitusta yrittäjälomittajana voimassa olevan taksan mukaan (2020; 27,91 euroa/alkava tunti) Uudenmaan alueella tai majoitusmahdollisuuden myötä kauempanakin. Lomituksia voin tehdä vain viikonloppuisin. Teen tallitöitä myös talleilla, joilla ei ole lomaoikeutta. Tuntihinta on sama ja laskutan lisäksi kilometreistä 0,2 euroa kilometriltä. Lähtöpaikka on Kerava. Minimiveloitus on 2 tuntia ja hintoihin lisätään arvonlisävero.

Työkoneista osaan ajaa vain Avantia, mutta toki opetuksen jälkeen muitakin.

Tällä hetkellä minulla on yksi lomaoikeutettu hevostalli, jonka kaikki vuosilomapäivät lomitan. Olen hoitanut myös tilan muut eläimet tarvittaessa, jotta isäntäväki pääsee kunnolla irtautumaan arjesta. Pisin lomituspätkäni tilalle kesti 10 peräkkäistä päivää, jonka aikana isäntäväki oli ulkomailla.

Aasien ja muulien kavioiden vuolu

Olen itseoppinut aasien kavioiden vuolija ja vuolen normaaleita terveitä aasinkavioita, vaikka ne olisivat reilustikin ylipitkät. En kuitenkaan tee minkäänlaisia sairasvuoluja, vaan niiden suhteen kehotan kääntymään ammattilaisten puoleen. 

Jos aasi on kovin arka tai tottumaton käsittelyyn, käytän reilusti aikaa aasin siedättämiseen sekä minuun että työvälineisin ja työhön. Mutta jos aasi on jo tuttu vuoluasiakas pidemmältä aikaa, menee minulla yhteen aasiin aikaa noin 15-30 minuuttia 

Aasien kaviot vuolen sellaisiksi, kuin ne olisivat luonnossakin. Kannat eivät siis minun jäljiltäni karkaa eteen eikä kavio muistuta suksea vaan kaviokulmaltaan kaviot ovat pystyt ja varvasakseli on pääsääntöisesti hieman eteen taittunut, hevosista poiketen. Näin aasin kavio ei kasvaessaan kasva pituutta eteen sukseksi vaan korkeutta ylöspäin. Sopiva vuoluväli on hieman aasista ja sen elinympäristöstä ja käytöstä riippuen 2-3 kuukautta.

Hinnasto:

Aasien käsittely ja vuolutyö 30e/h + alv = 37,30e/h
Kilometrit 0,2e/km + alv = 0,25e/kmAjatuksiani vuolusta voit katsoa tältä videoltaAasikonsultaatio

Melko pitkän aasi- ja muulikokemukseni myötä tarjoan aasikonsultaatiota esimerkiksi vuolun yhteydessä tai muulloinkin. Katsomme yhdessä aasien tilat, ruokinnan ja käsittelyn. Voin neuvoa ja auttaa aasien opettamisessa esimerkiksi talutukseen, kavioiden nostoon, varusteiden siedättämiseen, ratsastukseen tai ajoon. Yleensä tämä vaatii rauhallista ja jämäkkää otetta ja paljon siedätystä. Apukäsistä ei ole haittaa. En säästele herkkuja, mutta haluan, että aasit myötäävät myös paineelle.

Konsultaation hinta on 30 euroa/alkava tunti. Lisäksi tulevat kilometrit Keravalta. Laskutan kilometreistä 0,2e/km. Aasien koulutushetki ei kannata olla liian pitkä, yleensä tunti on siihen sopiva. Jos aaseja on useampi, voidaan sopia 2-3 tunnin aika, jolloin jokaisen aasin kanssa on mahdollista ottaa kaksi tai kolme lyhyttä sessiota.

Minut voi myös tilata vetämään Aasinhoitopäivää. Luentomateriaali käsittää kaiken, mitä tulevan tai tuoreen aasinomistajan tulee tietää ja sen jälkeen on vielä mahdollisuus lyhyeen käytännön osuuteen aasien kanssa. Käytännön osuus voi sisältää kavioiden vuolemisen ja aasien käsittelyharjoituksia, esimerkiksi riimun pukemista, talutusta ja paineelle myötäämistä. Luento kestää n 5 tuntia taukoineen ja sen päälle tulee käytännön osuus (n 2h) tilaajan toiveiden mukaan. Veloitan aasinhoitopäivästä 250 euroa (310e sis alv) ja kilometrikorvauksen 0,2e/km (n. 0,25 sis alv) Keravalta. Tilaajan kannattaa järjestää luentotilaan joko isokokoinen telkkaruutu, johon saa kuvan tietokoneelta tai vodeotykki. Materiaali on verkossa, joten voin lainata myös tilaajan tietokonetta sen esittämiseen.

Olen tehnyt Aasinhoitopäivän myös verkkokurssiksi ja verkkokurssin hinta on 90 euroa. Kurssi sisältää 8 noin tunnin pituista videoluentoa ja runsaasti kirjallista materiaalia ja linkkejä suomenkieliseen materiaaliin kurssin ulkopuolelle. Näin kattavaa suomenkielistä aasitietopakettia ei ole muualla olemassa. Verkkokurssin voit ostaa täältä.Taittotyöt, kuvankäsittely, HTML, virtuaaliassarointi jne

Teen pienimuotoisesti virtuaaliassarin töitä. Jos tarvitset apua esimerkiksi kotisivujen ja somen päivityksessä, pdf-lomakkeiden luomisessa, exceleiden selkeyttämisessä tai vaikkapa osoitetarrojen tulostamisessa, ota yhteyttä! Tuntiveloitukseni on 30e/h + alv mutta kartoitetaan ensin tarpeesi ja teen sitten tarjouksen urakasta.
Tarjouspyynnöt

Kaisa Määttänen Tmi, rosamiii@gmail.com, 040-773 4443. Laitatkan tekstiviestin, jos et saa minua kiinni, niin soitan takaisin mitä pikimmiten. Y-tunnukseni on 2866427-1. Olen ennakkoperintärekisterissä.

Kaikkiin tällä sivulla oleviin hintoihin lisätään voimassaoleva arvonlisävero.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti