Kaisa Määttänen Tmi

Kuvaaja: Jannica Grönmark
Tarjoan toiminimeni alla mm hevostallien lomitusta ja aasien kavioiden vuolua. Tarjontaani kuuluvat myös virtuaaliassarin työt, eli esimerkiksi kotisivujen ja somen päivitykset, excelit ja wordit ja muut toimistotyöt, jotta pienyrittäjä voi keskittyä ydinosaamiseensa.

Koulutukseltani olen merkonomi ja tradenomi, eli virtuaaliassarin työt sujuvat sen ja työkokemukseni kautta sen pohjalta. Hevospuolelle olen pätevöitynyt vain harrastuneisuuteni ja kokemuksen kautta. Alan tutkintoa minulla ei ole.

Olen arvonlisäverovelvollinen ja yritykseni on ennakkoperintärekisterissä. Toiminnalleni on aina voimassa oleva vastuuvakuutus.

Hevostallilomitukset
 

En tarjoa lomituspalveluja tällä  hetkellä.

Tarjoan lomituspalvelua yrittäjälomittajana voimassaolevan taksan mukaan (2023 n 30 euroa/alkava tunti) Uudenmaan alueella tai majoitusmahdollisuudella kauempanakin. Lomituksia voin tarjota enimmäkseen viikonloppuisin, mutta hyvissä ajoin etukäteen sopimalla myös viikolla. Myös aamutallit/iltatallit lähialueella onnistuvat viikollakin. Työskentelen siis samaan aikaan palkkatyössäni, joka on arkipäivätyötä.

Tuntihinta tallituurauksille on sama, kuin voimassa oleva yrittäjälomittajan taksa ja lisäksi päälle tulevat kilometrikorvaukset 0,3 e/km. Lähtöpaikkana on Kerava. Minimiveloitukseni on aina 2 tuntia ja hintoihin lisätään arvonlisävero.

Työkoneista tuttu on valitettavasti vain Avant.

Aasien ja muulien kavioiden vuolu

Olen itseoppinut aasien kavioiden vuolija ja vuolen ja korjaan myös ylipitkiä, paiseisia ja kaviokuumeen nähneitä kavioita uuteen uskoon. Mitä pidemmät, sen enemmän saan muotoilusta iloa, joten pitkiä ja hoitamattomia kavioita ei tarvitse hävetä! Saamme ne varmasti kuntoon.

Oikein hankalissa tapauksissa saatan kehottaa kääntymään esimerkiksi klinikkakengittäjän puoleen ja esimerkiksi liimakenkiä, rautakenkiä tai 3D-tulostettuja kenkiä en pysty tarjoamaan, mutta osaan ohjata oikealle ammattilaiselle jos kaviot vaativat tällaista tukihoitoa.

Jos aasi on kovin arka tai käsittelyyn tottumaton, käytän reilusti aikaa aasin siedättämiseen sekä minuun että työhön, mutta jos aasi on tuttu vuoluasiakas pidemmältä ajalta, hoituu vuolu 15-30 minuutissa aasia kohden riippuen siitä, kuinka paljon kavioissa on ns otettavaa. Eli pidemmissä kavioissa menee hieman kauemmin.

Aasien kaviot vuolen sellaisiksi, kuin ne olisivat luonnossakin. Kannat eivät siis minun jäljiltäni karkaa eteen eikä kavio muistuta suksea vaan kaviokulmaltaan kaviot ovat pystyt ja varvasakseli on pääsääntöisesti hieman eteen taittunut, hevosista poiketen. Näin aasin kavio ei kasvaessaan kasva pituutta eteen sukseksi vaan korkeutta ylöspäin. Sopiva vuoluväli on hieman aasista ja sen elinympäristöstä ja käytöstä riippuen 2-3 kuukautta.

Hinnasto 1.1.2024 lähtien

Aasien vuolu 25e/aasi + alv
Shettisten, minihevosten ja muiden alle 110cm korkeiden ponien ja varsojen vuolu 30e + alv
Isompien ponien ja hevosten vuolu 40e + alv
Minimiveloitus on aina kaksi vuoltavaa, eli jos kohteessa on vain yksi vuoltava, laskutan sen työstä 50e + alv.

Muut työt, esimerkiksi tallityöt, vuoluopetus, aasien opetuksessa apuna toimiminen jne 40e/h + alv.

Matkakulut 30 snt/km + alv, lähtöpaikkana Kerava.

Hevosia tai poneja en tule vartavasten vuolemaan, mutta jos aasin kaverina asuu poni tai hevonen, voin vuolla sen samalla reissulla.


 Ajatuksiani vuolusta voit katsoa tältä videoltaAasikonsultaatio

Melko pitkän aasi- ja muulikokemukseni myötä tarjoan aasikonsultaatiota esimerkiksi vuolun yhteydessä tai muulloinkin. Katsomme yhdessä aasien tilat, ruokinnan ja käsittelyn. Voin neuvoa ja auttaa aasien opettamisessa esimerkiksi talutukseen, kavioiden nostoon, varusteiden siedättämiseen, ratsastukseen tai ajoon. Yleensä tämä vaatii rauhallista ja jämäkkää otetta ja paljon siedätystä. Apukäsistä ei ole haittaa. En säästele herkkuja, mutta haluan, että aasit myötäävät myös paineelle.

Konsultaation hinta on 40 euroa/alkava tunti. Lisäksi tulevat kilometrit Keravalta. Laskutan kilometreistä 0,3e/km, hintoihin lisätään alv. Aasien koulutushetki ei kannata olla liian pitkä, yleensä tunti on siihen sopiva. Jos aaseja on useampi, voidaan sopia 2-3 tunnin aika, jolloin jokaisen aasin kanssa on mahdollista ottaa kaksi tai kolme lyhyttä sessiota.

Minut voi myös tilata vetämään Aasinhoitopäivää. Luentomateriaali käsittää kaiken, mitä tulevan tai tuoreen aasinomistajan tulee tietää ja sen jälkeen on vielä mahdollisuus lyhyeen käytännön osuuteen aasien kanssa. Käytännön osuus voi sisältää kavioiden vuolemisen ja aasien käsittelyharjoituksia, esimerkiksi riimun pukemista, talutusta ja paineelle myötäämistä. Luento kestää n 5 tuntia taukoineen ja sen päälle tulee käytännön osuus (n 2h) tilaajan toiveiden mukaan. Veloitan aasinhoitopäivästä 400 euroa (+alv) ja kilometrikorvauksen 0,3e/km +alv Keravalta. Tilaajan kannattaa järjestää luentotilaan joko isokokoinen telkkaruutu, johon saa kuvan tietokoneelta tai vodeotykki. Materiaali on verkossa, joten voin lainata myös tilaajan tietokonetta sen esittämiseen.

Olen tehnyt Aasinhoitopäivän myös verkkokurssiksi ja verkkokurssin hinta on 90 euroa. Kurssi sisältää 8 noin tunnin pituista videoluentoa ja runsaasti kirjallista materiaalia ja linkkejä suomenkieliseen materiaaliin kurssin ulkopuolelle. Näin kattavaa suomenkielistä aasitietopakettia ei ole muualla olemassa. Verkkokurssin voit ostaa täältä.Taittotyöt, kuvankäsittely, HTML, virtuaaliassarointi jne

Teen pienimuotoisesti virtuaaliassarin töitä. Jos tarvitset apua esimerkiksi kotisivujen ja somen päivityksessä, pdf-lomakkeiden luomisessa, exceleiden selkeyttämisessä tai vaikkapa osoitetarrojen tulostamisessa, ota yhteyttä! Tuntiveloitukseni on 45e/h + alv mutta kartoitetaan ensin tarpeesi ja teen sitten tarjouksen urakasta. Flyerissä on vanha hinta!
Tarjouspyynnöt

Kaisa Määttänen Tmi, rosamiii@gmail.com, 040-773 4443. Laitathan tekstiviestin tai WA, jos et saa minua kiinni, niin soitan takaisin mitä pikimmiten. Y-tunnukseni on 2866427-1. Olen ennakkoperintärekisterissä.

Kaikkiin tällä sivulla oleviin hintoihin lisätään voimassaoleva arvonlisävero.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti