Mediakortti

Kiva kun tulit tutustumaan mediakorttiini! 

Muuliprojekti on vuodesta 2016 toiminut tunnettu somekanavakokonaisuus, joka käsittelee elämää erikoisen ratsun, muulin, kanssa. Blogi on suunnattu kaiken ikäisille hevosalan harrastajille jotka nauttivat muulin edesottamuksista eri hevospuolen lajeissa. Muuliprojekti on poikkeuksellisen avoin ja rehellinen hevosalan somekanava, jossa ei vaieta tabuistakaan. Blogi on tuonut esille myös rahakeskustelua ja taloustaitoja hevosharrastukseen liittyen.

Yhteistyö Muuliprojektin kanavien kanssa tarjoaa Sinulle yrittäjä sitoutuneen ja aktiivisen kohdeyleisön kaiken ikäisistä hevosharrastajista, jotka ovat kiinnostuneita muustakin kuin kilparatsastuksesta.

Kaisa Määttänen

Blogini aihealueita näet sanapilvestä. Mitä useampi sana sopii yritykseesi, sitä paremmin se sopii myös somekanavilleni.

Somekanavani lukuina

Muuliprojekti-blogi, sivuklikkejä 10-20 000 kuukausittain, n 14 000 uniikkia lukijaa viimeisen 3 kuukauden aikana.

Instagram: @muuliprojekti 9000 seuraajaa, 37 000 uniikkia näyttöä kuukaudessa ja samaan aikaan sitoutettu 3700 käytäjää. Julkaisut näkyvät aina vähintään 4000 kertaa ja parhaimmat jopa 200 000 kertaa. Stoori näkyy yleensä vähintään 2000 uniikille käyttäjälle.

TikTok: @muuliprojekti 42 000 seuraajaa, videoiden näyttökerrat 5000-800 000, keskimäärin 22k. Tavoitettu tammikuussa 2023 1,8 miljoonaa uniikkia käyttäjää.

Facebook: Muuliprojekti 1100 tykkäystä


Mitä yhteistyössä konkreettisesti tapahtuu omalla kohdallani

Saan tuotteen X käyttööni ja testaan sitä kaikessa rauhassa. Kuvaan ja videoin tuotteen ja sen käytön. Kuvista käsittelen osan blogia varten ja osan Instagramiin (feediin ja stooreihin). Kirjoitan Instagramiin lyhyen napakan tekstin tuotteesta ja julkaisen kuvia + lyhyitä videoklippejä tuotteen käytöstä stooreihin. 

Blogiin kirjoitan pidemmän ja perusteellisemman julkaisun kuvineen ja liitän mahdollisesti mukaan YouTubeen lisätyn videon tuotteen käytöstä. Jaan blogipostauksen Facebookkiin omalle sivulleni ja eri ryhmiin ja vinkkaan siitä Instagramissa.

Sitten pääsen videoiden pariin. Editoin pystyvideoista eheän 1-3 minuutin pituisen pätkän ja ääniraidoitan sen TikTokkia varten. Saman videon saatan julkaista myös Instagramissa, jos se sopii sinne sisältönsä puolesta. Vastailen TikTokissa kommentteihin ja lisää videoita, joissa vastaan seuraajien kysymyksiin.

Esimerkinkaltaisessa monikanavaisessa yhteistyössä julkaisen julkaisuja eri somekanaville kuukauden aikana tasaisesti itse valitsemassani järjestyksessä, eli siinä mikä tuntuu luontevalta ja sopivimmalta juuri sille somekanavalle.

Mihin hinnoittelu perustuu

Hinnoitteluni perustuu puhtaasti aikaan, jonka käytän luodessani yhteistyöprojektin alusta loppuun. Esimerkissä kuvatun projektin työmäärä on noin 10 tuntia. Laskutan työstäni 30e/h + alv joten kymmentuntinen yhteistyö maksaa yritykselle 300e + alv. Yhteistyön voi maksaa osittain tai kokonaan tuotteilla/lipuilla.

Teen ensisijaisesti monikanavaisia yhteistöitä, mutta jos tarve on pienemmälle levitykselle pienemmällä budjetilla, lasken toki tarjouksen myös pelkästään Instagramiin tai TikTokkiin. TikTok-video voisi maksaa suunnilleen 100e + alv.

Teen aina tarjouksen kullekin yhteistyölle ja listaan, millaisilla julkaisuilla juuri tämä tuote tai palvelu saa mahdollisimman hyvän näkyvyyden ja näkyy kyseiselle somekanavalle tyypillisellä tavalla. Laskutan toiminimeni kautta. Olen arvonlisäverovelvollinen ja ennakkoperintärekisterissä.

Huom! Et maksa extraa asiakaskunnastani, vaan saat yhteistyön kylkiäisenä sitoutuneen ja julkaisuistani kiinnostuneen hevosharrastajakunnan!

Ota yhteyttä niin yhdistetään voimavaramme!

Kaisa Määttänen Tmi
rosamiii@gmail.com
040-773 4443