torstai 18. lokakuuta 2018

HIHS expon vähäiset löydöt (+älä tuo omaa pulloa, vessajonoja ei ollut)

Nämä ihanat pipot olivat HIHSsin omaa valikoimaa. Harmaa oli ihana!

HIHSsin kuumimmat puheenaiheet ovat vessajonot, expo ja juomapullojen tuonti alueelle. Vessajonoja ei ollut, omia juomapulloja ei saanut täysinä tuoda ja expokaan ei ole mitään Hartsun aikoihin verrattuna (en ole itse edes käynyt Hartsussa tai Messukeskuksessa Hihssissä). Mutta kyllä Jäähallillakin jotain myytiin, ettei ihan tyhjin käsin tarvinnut lähteä.

Press-Muuliprojekti oli siis tänään torstaina paikalla, ei ihan heti päivän alussa mutta työpäivän jälkeen. Areenalla pyörivät nuorten hevosten katselmukset, joten itse suuntasin pyörimään expoon ja nappasin sieltä kuviin ja videolle omasta mielestäni tutustumisen arvoiset myyjät.

Onhan se fakta, että Tampereen hevosmessuilla paljon isommat myyntipisteet. Ja onhan HIHSsin expopaikat tosi kalliit, joka karsii sekä myyjiä että tarjouksia. Kukaan ei torstaina kävellyt pitkin hallia isojen ostoskassien kanssa, mutta kyllä melkein jokaisella oli jotain mukana.

Expon hienous onkin siinä, että jos tarkoituksena on ostaa satulavyö, on HIHSsissä valinnanvaraa. Jos haluaa saappaat, on niissäkin valinnanvaraa jne. Riimuja ja muuta pikkuhärpäkettä saa edullisesti. Vaatteita oli tosi paljon.Manski, 10 e

 

Itse olen kaivannut uutta pipoa vanhan tilalle ja ostinkin niitä useamman. Kingslandin pipon kympillä, Eskan pipon kympillä ja Chia de Gracian pipon vähän kalliimmalla. Muulille ostin Tallitukun osastolta Vetcaren ison e-vitamiinipullin 45 eurolla, se on muuten niin halpa että kannattaa ostaa! Seuraavaksi halvin oli 54 euroa ja normihinta taitaa olla reilut 60 euroa.

Loimissa löytyi vuorettomana ja sitten melko topattuna. Kysyinkin eräältä myyjältä loimien perään ja hän sanoi, että myös heidän verkkokaupassaan on hissitarjoukset meneillään. Jos siis et ole paikan päällä, tai vaikka olisitkin, kannattaa tsekata myyjien verkkokaupat.

Hevoseni vuosi-kalenteri kiinnostaa ensi vuodelle, ja Hihssissä niitä on myynnissä Raudikko Ruuna-osastolla. Siinä oli muutakin ihanaa pientä! Ständi on SRL:n pisteen yhteydessä hallin puolella.

Kysyin Just Dressagen osastolta, että mitä juuri heiltä kannattaisi tulla ostamaan, niin he myyvät ainoana Suomessa Kingsleyn ratsastussaappaita. Reilulla 400 eurolla saa varmasti sopivat Portugalissa valmistettavat mittatilaussaappaat. Näitä saappaita on esitelty mm Rositan blogissa. Kyllä, kaupallinen yhteistyö. Minulla on pikkuisen haastetta tässä kasvattaa omaa blogia ja varsinkin Instaa rositan lukuihin. Nyt voin vain haaveilla tällaisista yhteistöistä.

Horzella oli Mountain Horsen tuotteista -20% ja siinäkin näytettiin tekevän saapaskauppoja. Omat Mountain Horsen saappaat hajosivat syksyllä lopullisesti, mutta yritän nyt metsästää itselleni bootseja ratsastuskäyttöön. Mitään western-henkistä HIHSsin expossa ei ollut, enkä sellaista odottanutkaan löytäväni.

Chia de Gracia on sponsoroinut Muulille luonnollista e-vitamiinia, chiansiemeniä hiekanpoistoon (muuli näytti viimeksi keskaria psylliumille) ja Stress Away -yrttiseosta. Muuli rauhoittui tai ehkä ei, mutta eikai noista haittaakaan ole. En ollut akuutissa yrttipulassa, joten ostin heiltä siis pipon. Hihssin oma pipo ei muuten ollut mikään hassumpi sekään! Rakastan tällaisia isoja tupsupipoja, tuntuu ettei niitä muutamaan vuoteen ollut missään mutta nyt on! Ja kaikissa oli mukavasti tupsu tekoturkiksesta.

Mutta nyt vain ostohousut jalkaan ja Hihssin expoon, kyllähän sieltä aina jotain tarttuu! Jos ei muuta niin Horzella oli jo hevosen jouluhärpäkkeitä myynnissä.

Alla on video.


Olipas muuten hauskaa, kun tänään tulin sisään ja hakemaan pressilippua niin siinä töissä oleva nainen kertoi olevansa kova Muuliprojektifani, ihan mahtavaa! Tosin samalla tuli melkoiset luomistuskat, että mitä ihmettä saan Hihssistä kirjoitettua. No aloitetaan tällä expopostauksella ja lisää tulee jos tulee.

MUUTEN! Lauantaina on Hihssissä bloggaajien meet&greet iltapäivällä. Käy ihmeessä tervehtimässä tuttuja bloggaajia, minäkin käyn!
Horze

Raudikko ruunaStud Muffins on yksi englantilaisen dressagemuulin Wallace sponsoreista. Kirjoitin Wallacesta tässä postauksessa. Ostan noita Muulille lauantaina, josko Muulistakin tulisi yhtä hyvä kuin Wallacesta. Juoruosasto tosin kertoo, että Wallacen kisaratsastajan ja Wallacen haltijan välit ovat tulehtuneet ja vaikka ratsastaja somessa kertoo edelleen ratsastavansa muulilla, ei asiat ole näin. Press-Muuliprojekti seuraa popparikulhon kanssa tilanteen etenemistä.

9 kommenttia

 1. Olethan varma että pipon tupsu on tekoturkista (eli muovia) eikä kehitysmaissa julmasti kynittyä supia, kettua, kissaa joista ylitarjontaa kehitysmaa markkinoilla.

  VastaaPoista
 2. https://yle.fi/uutiset/3-8629249

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen tekoturkiksen ihan käsillä koskemalla erotti selvästi aidosta :)

   Poista
  2. Taitavat kädet sulla. Tutkija tarvii kuitenkin labraolosuhteet avukseen saadakseen selvyyden samaan asiaan.

   Poista
  3. Kiitos huolestasi, teen varmuuden vuoksi pipoille vielä ruumiinavauksen ja julkistan tulokset sitten täällä :) Oliko testiturkisten karvat siis siirretty kangaspohjalle ja nahka oli kokonaan poistettu? Karvahan ei myöskään pala, mutta tekoturkis (joka on muovia) palaa ihan eri tavalla. Mutta onko aito turkis käsitelty niin, ettei tätäkään testiä voi toteuttaa?

   Poista
  4. Ruumiinavaus on tehty ja tulokset on kuvattu videolle.

   Poista
 3. Millä kameralla kuvaat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat ja video on otettu Sony Alpha a5100 kameralla. Kuvaan myös järkkärillä ja siinä mulla on Canon 600D ja putkena useimmiten 50mm 1.4. Videot otan aina Sonyllä ja kuvat yleensä Canonilla.

   Poista