tiistai 5. heinäkuuta 2016

Näin saat blogillesi lukijoita

Monelle teini-ikäiselle bloggaajalle on itsestään selvää miten blogille saadaan uusia lukijoita. Mutta kaikki kaltaiseni täti-ihmiskolleegat eivät välttämättä ole täysin perillä blogimaailman uusimmista tuulista. Seuraa ohjeita ja saat buustattua blogisi ihan nextille levelille!

Kävijämäärään seurannaksi riittää aivan mainiosti Bloggerin omat tilastot. Analyticsiä ei kukaan osaa asentaa eikä ainakaan lukea. Bloggerin tilastot näyttävät paremmilta muutenkin. Lukijamäärällä (siis rekisteröityneet lukijat) ei ole oikeastaan väliä kuin alle 18v bloggaajien keskuudessa kun lukijoista kilpaillaan. Suurin osa lukee blogia muuten kuin rekisteröitymällä lukijaksi.

Linkitä ja lisää blogisi kaikkiin mahdollisiin portaaleihin ja blogilistauksiin. Näitä on ainakin Playsson.net, Jalustin.net, Hippola, Bloglovin, Blogit.fi. Täti ei tämän enempää tiedä eikä tarvitsekaan tietää.
Jalustin.netin bonari on se, että siellä voi tykätä postauksista. Kuten kuvasta huomaatte, en ole (tällä) tietokoneella tykännyt vielä omista postauksistani. Hippolassa tykkäykset pitää tehdä rekisteröitynä käyttäjänä. En tykkää.
Muista Facebookin bloggaajaryhmät, linkitä blogisi sinne aina kun suollat uutta tavaraa ulos.

Suosi ahkerasti "kommentti kommentista, lukija lukijasta" eli ala seuraamaan julkisesti kaikkia blogeja, jotka vain etäisestikin kiinnostavat ja kirjoittele niihin ahkerasti kommentteja. Muista AINA kirjoittaa kommentin perään oman blogisi osoite.

Jakele blogihaasteita kaikille suosituille bloggaajille. Muista tiedottaa haasteesta suureen ääneen heidän kommenttibokseissaan. He saattavat jopa mainita Sinut haasteen antajana. Kukapa ei rakastaisi blogihaasteita!

Linkitä blogiasi rohkeasti ht.nettiin. Kokeile eri tapoja saada topikkeja etusivulle. Ensin kehut blogia, seuraavalla viikolla  haukut, kolmannella kerrot jonkun perättömän juorun itsestäsi jne. Ihmiset unohtavat nopeasti, joten kerran viikossa kannattaakin taas aktivoitua hevostalli.netissä.
Et tietenkään tee tätä omalla nimelläsi vaan "kateellisena kaverina". Voit sitten bloggaajana tulla kieltämään huhut ja lisäämään vettä myllyyn. Muuliblogin vastaanotto ht.netissä on kuitenkin ollut pääsääntöisesti hyvää enkä ole (vielä) joutunut kaivamaan menneisyyden haamuja kaapeista.

Tarjoudu kuvaamaan suosittuja bloggaajia. Ei ole väliä vaikket osaisikaan kuvata, sillä nykyajan kamerat hoitavat säädöt puolestasi. Senkun osoitat sinnepäin ja painat nappia. Muista tehdä bloggaus jossa kehut Suositun bloggaajan hevosta ja varsinkin bloggaajaa kuinka hän arvosti ihan tällaista nobodybloggaajaakin. Suosittu bloggaaja saattaa ehkä linkittää blogisi omassa postauksessaan jos ylipäätään käyttää (huonoja) kuviasi.

Jos olet lähdössä lomalle/sairaslomalle/työmatkalle/motivaatiosaikulle ja tiedät että et tule bloggaamaan loman aikana, kirjoita ennen lomaa postaus jonka aihe on "Suuria muutoksia". Et tietenkään kerro postauksessa mitä nämä suuret muutokset ovat. Valitse muutokseksi jokin seuraavista: olet alkanut laihduttaa/lihottaa hevostasi, olet alkanut laihduttaa itseäsi, olet ostanut uudet suitset/satulan/huovan/kaviokoukun, olet vaihtamassa valmentajaa/menossa uuden valmentajan tunnille, olet tilannut hevosellesi kalevalaisen jäsenkorjaajan tai olet vaihtanut kuolaimettomiin.
Muutos on siis hyvin pieni ja mitätön, mutta kun naamioit sen tarpeeksi hyvin postaukseesi, linkitetään blogisi ht.nettiin ja saat paljon kävijöitä blogiisi. Voit myös itse linkittää blogisi sinne.

Reissun jälkeen tee suuri paljastuspostaus, jossa esittelet Dyonin suitset tai BOT loimen tai sen, että laihduit noroviruksen aikana 1,2 kiloa ja tästä on hyvä jatkaa

Vaihda ulkoasua ja tiedota siitä runsaasti ennen ulkoasun vaihdosta. Muista pitää blogi suljettuna parista päivästä viikkoon asian takia. Ulkoasun vaihdokseksi riittää uusi banneri.
Ensimmäinen ulkoasu, ihan ite tein <3

Toinen ulkoasu, ihan ite tein tänkin <3

Kolmas ulkoasu, kaveri teki <3
Kirjoita todella sekava ja maanisdepressiivinen postaus ja poista se myöhemmin. Saat julkisuutta ht.netissä postauksen aikana ja varsinkin sen jälkeen kun poistit postauksen. Nämä riittävät kattamaan postauksesi koko kuukauden ajalta, eli jos olet lomailemassa mutta et ole ostanut uusia suitsia, tämä toimii myös. Jos ht.neti ei anna julkisuutta, mene itse lisäämään sinne ihmettelypostaus tyyliin "Onkohan Marja-Liisalla kaikki hyvin?".

Kysymyspostaus saattaa tuoda lukijoita tai olla tuomatta. Jos kysymyksiä ei ensimmäiseen tuntiin tule, kirjoita niitä rohkeasti itse eri nimimerkeillä. Jos saat kysymyksiä oikeasti muiltakin kuin omalta sivupersoonaltasi, lukijat joutuvat jännityksellä odottamaan milloin vastailet kysymyksiin eli he lukevat tässä välissä kaikki postaukset. Venytä siis vastailua mahdollisimman pitkälle.

Arvonta vetää aina lukijoita. Muista kirjoittaa ARVONTA isolla myös postauksesi otsikkoon niin se loistaa blogrollista kaikkien silmiin. Tärkeintä ei ole palkinto vaan hitosti uusia lukijoita ja kommentteja. Muista kertoa se, että paljastat arvonnan voittajan jossain tulevassa postauksessa niin osallistujien pitää olla skarppina ja lukea blogiasi jatkossakin. Älä siis keräile sähköpostiosoitteita vielä siinä vaiheessa kun kilpailuun osallistutaan kommenttiboksissa. Arvonnan palkinto voi olla vaikka kaviokoukku, jonka olet voittanut Mupen kanssa ensimmäisistä kisoistanne. Jos sinulla ei siis ole mitään sponsoria, jolta saisit lahjuksen.
Jes jes jes!
Kommenttien suuri määrä houkuttelee lukijoita. Myös omat kommenttisi lasketaan. Vastaa siis kaikille mielellään kahdella kommentilla koska "unohdit" vastata vielä johonkin kyselijän kysymykseen. Näin saat helposti triplattua anonyymien kommenttien määrän!

Kuva lisätty postaukseen 7.7. jolloin blogi oli roikkunut koko päivän Hippolan kuumimmissa, eli siellä missä ne SUPER hyvät ja ERINOMAISET blogit roikkuvat. Ihankuin mikä tahansa laadukas hevosblogi. Sniff.
Jos kommentteja on vaikeaa saada, laita jokaisen postauksesi loppuun lukijoita ravistelevia kysymyksiä että "Mitä mieltä olit Mupen uusista suitsista?" tai "Kuinka itse suhtaudut Brexitiin?" tai "Minkäslaista viinaa se absintti olikaan?".

Pidä kommentointi avoinna puskahuutelijoille, heillä on nimittäin aina asiaa.
Nii perkele.
Jos kommentteja ei vieläkään tule, kirjoita kommentteja itse! Ihkuttele ja kehu blogiasi, sillä positiiviset asiat saavat muutkin ajattelemaan positiivisesti! Poista heti negatiiviset ja kielteiset kommentit jos saat niitä tai jos sivupersoonasi kirjoittelee niitä pärinöissään.
Anoillekin voi vastata monta kertaa. Muulifani69 on alter egoni.
Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, eli vaikka blogiasi ruodittaisiin negativiiseen sävyyn ht.netissä, käy heittämässä lisää vettä myllyyn ja ilmoita häirikköviestistä vasta sen jälkeen.

Avaa kaikki mahdolliset somekanavat joita voit blogiisi liittää. Laita videot YouTubeen ja perusta sinne blogin oma kanava. Perusta twittertili blogillesi, perusta Facebooksivu, tee tili Instagramiin, ala kuvata videoita Snapchattiin, kuvaa ratsastustasi Periscopella, kerää blogiisi liittyvää tavaraa Pinterestiin, perusta oma puolue. You name it! Yleisöllä on omat lempikanavansa ja Sinun pitää olla perillä niistä kaikista. Eikä muuten riitä että snäppäät jotain kerran viikossa, sinne pitää tuottaa soopaa useasti päivässä!

Somekanavien käyttö on helppoa. Teet vain postauksen ja jaat sen sellaisenaan ilman saatesanoja kaikkille kanaville. Snapchattiin voit ottaa vaikka 10 sekunnin videon ku scrollaat postauksen alusta loppuun.
Koska Muuliblogin lukijat ovat tätejä iältään 40+, on Facebook heidän ensisijainen somekanavansa. Facebookkiin satsaaminen kannattaa, mutta vain jos kohderyhmä on siellä.
Minä olen Instagramissa omalla nimellä, mutta toki blogi löytyy "link in my bio". Kävijöitä ei Instagramin kautta tosin tule, koska blogin kohderyhmä ei ole siellä. Kuvienkatselijoiden kohderyhmä sensijaan on.

Arvostele kaikkea kamaa. Siis tavaroita, älä kama kamaa. Jos noudatat tämän postauksen kaikkia kohtia huolellisesti, et luultavasti saa mitään ilmaiseksi, mutta voithan silti ostaa kaupasta kaikkea mahdollista ja testailla niitä. Muista kehua, ehkä joskus valmistaja huomaa hienon arvostelusi ja tarjoaa sinulle muutakin tuotetta. On ihan huhupuhetta etteivätkö bloggaajat saisi ilmaiskamaa. Itse ainakin voin pukeutua joka päivä eri loimeen käydessäni Valtsussa, ja ihan Muuliprojektin ansiosta!

Ei ole oikeastaan väliä millaista sisältöä blogissasi on. Välillä hyviä postauksia ja välillä todella huonoja. Näin pidät lukijat aktiivisena. Myös kiukkuinen lukija on aktiivinen. Jos et keksi mitään postattavaa, julkaise koko vuoden kännykkäkuvat, kirjoita bucket list ja toteuta ne tai aloita joulukalenterin tekeminen jo kesällä, et kuitenkaan saa sitä tehtyä joulukuussa.

Kirjoitan erillisen postauksen postausideoista myöhemmin.

Mene tarkistamaan blogisi asetukset (jos blogi on Bloggerissa). Asetukset -> muu. Laita "Salli blogisyöte" -kohtaan "lyhyet". Se tarkoittaa sitä että lukijoiden on pakko tulla blogiisi saakka lukemaan postauksesi eivätkä he voi lukea sitä minkään sovelluksen tai muun sivuston kautta. Näin saat lisää kävijöitä ja sitoutat lukijoita!

Kirjoitustaidoillasi ei ole mitään väliä, sillä 50% suomalaisista ei osaa kirjoittaa yhdyssanoja yhteen isoista alkukirjaimista puhumattakaan. Ja kuka sanoi että bloggaamisen pitäisi muistuttaa äidinkielen ainetta?! Tämänhän kuuluu olla hauskaa, eikä kenenkään pidä nipottaa kirjoitusvirheistä. Yhdyssanavirheet ovat niin harmittomia ja huomaamattomia että minä en ainakaan huomaa niitä koskaan (vitsi). Pilkkuja kaikki viilaavat liikaa, ei niitä tarvitse lisätä tekstiin ollenkaan. Pisteet riittävät.

Kappalejaolla entteri kuluu liikaa, joten anna niiden olla.

Äläkä turhaan käsitte kuviasi. Se ei ole valokuvaaja eikä mitään jos kuviaan joutuu esimerkiksi rajaamaan ennen julkaisua. Pidä lukijat aktiivisena äläkä ainakaan valitse kuviesi kooksi "erittäin suuri". Saat lukijat viihtymään pidempään kun he itse joutuvat klikkaamaan kuvat isommiksi.

Klikkaa isoksi!

67 kommenttia

 1. Dodii, kyllä nyt näillä ohjeilla lähtee miunkin blogi nousukiitoon! Kiitos tästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, muista myös postaustahti, se on sulla aika hidas. Mutta ehkä sulla ei ole ideoita tarpeeksi. Mulla on tulossa postausideapostaus jonkin ajan päästä. Lupaan ettei se(kään) jätä kylmäksi ;)

   Poista
  2. Totta! Hyvä että tulee myös postausideapostaus.

   Ainii, piti muistaa aina linkata oma blogi loppuun. Edellisestä viestistä unohtu, dääm.
   http://katkopiirto.blogspot.fi/

   Poista
  3. Toivottavasti kaikki lukijat huomaa tän, mä oon kyllä sun blogin lukija, mutta oon kaapissa niin sitä ei näe. Tuun ehkä joskus pois sieltä.

   Poista
 2. Ihan huikea postaus! Kiitos päivän piristyksestä, meinasi tilapäinen sadepäivän masennus viedä mennessään, mutta tämä postaus nosti hymyn takaisin huulille! :)<3

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi (pitäähän se linkata, että lukijoita saa! :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina linkki, aina! Sitä voi käyttää ihan omissa henkilökohtaisissa facebookin kommenteissakin. Mitä väliä jos kaverit unfriendaa! Jos sataa niin näillä ohjeilla voi blogiaan laittaa kuntoon kun ei kuitenkaan jaksa mennä ratsastamaan.

   Poista
 3. Haha, tosi hyvä postaus! Sullla on tosi hauska blogi!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja postausideapostaus on vielä tulossa... Sen jälkeen mun hauskuus alkaa olla käytetty taas joksikin aikaa.

   Poista
 4. *huutonaurua*
  Hyvät vinkit kyllä tuli ;)

  VastaaPoista
 5. Lopetan bloggaamisen, koska en osaa.
  P.s: Kiva kypärä Ekassa ulkoasussa, Voitko arvostella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia ei oo tehty bloggaamaan :/
   Se on Cascon Mistrall. Ajoin vahingossa sen yli autolla niin on vaikee arvostella. Ja tää ei ollut edes vitsi :D

   Poista
 6. Voi että, kiitos näistä vinkeistä ja päivän piristyksestä! Nyt lähtee vihdoin mun blogi nousukiitoon :D

  !!!!HUOM!!!!
  viljanelama.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kuumeisesti nousukiitoa ;) Meillä on ollu shettis Siltasaaren Celcius!

   Poista
  2. Oijoi, ai se toimiikin oikeasti kun linkkaa bloginsa kommentin perään :D Kiva, itsekkin olen pari eri Siltasaaren ponia tuntenut!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Säkin voisit aloittaa aasiblogin niin saisin uutta luettavaa, ei näitä tusinahevosblogeja jaksa :/

   Poista
 8. Haha, kiitos näistä vinkeistä! Tää sun blogi on ihan parasta viihdettä! :D

  Käytkö muuten kurkkaamassa mun blogin?!?!?!?!11
  ponitsuvi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No käyn!?? Tai siis oon mä lukenu sun blogia aikaisemminkin. Mut pliis, eikö sinnekin sais ees vähän aasipostauksia? En jaksa näitä ikuisia hevosjuttuja!

   Poista
 9. Nää on kyllä hauskoja ohjeita. Perusta puolue������ Itse en bloggaa, mutta on hauska lukea toisten blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puelueen perustamalla (inspiraatio tuli tietenkin Paavo Väyrysen puolueesta) saa sellaisia ihan fyysisiä seuraajia!

   Poista
 10. Oi että, tätä lukiessa tajusin että olen bloggaajien alinta pohjasakkaa. :D Koskaan jaksa mitään tehdä jne... No, linkkaan nyt ainakin oman blogini tähän. ;)

  Ride love laugh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on jopa hevosblogiksi liikaa niitä heppajuttuja, pitää mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Eiköhän Ruotsistakin niitä aaseja löydy blogattavaksi?!

   Poista
  2. Mun tallimatkan varrelta löytyy aaseja, ehkä voin mennä salakuvaamaan niitä. ;)

   Poista
 11. Se on sun vika jos lapsi nyt herää yöuniltaan mun räkätykseen. Poskiin sattuu tää nauraminen. Enkä nyt edes jaksa laittaa omaan blogiin linkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkö soittaa lasten vapautusrintama paikalle?

   Poista
 12. Kuinkakohan paljon porukka ihmettelisi ht.netissä, jos alkaisin linkittää sinne ihan urakalla omaa blogia... "Ei sisällä vielä mitään hevosaiheista, mutta pysy kuulolla ja liity lukijaksi! On täysin mahdollista, että hankin vielä joku päivä hevosen/muulin/aasin/ponin/tms.!! Ehkä jopa kaksi!!"

  ...ehkä kokeilen muut vinkit eka :P

  Kuten kommentoin tähän ja linkitän loppuun näkyvästi oman blogini. Jossa siis joku päivä voi olla muulijuttuja. Nyt sielä on haisunäätä ja frettejä. Ja vähän sekalaisia elukoita.

  https://paarynaelain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä todellakin menin lukemaan sun blogia koska on mielenkiintoista seurata miten tää haisunäätien vieraslajilistaus etenee. Ehkä ht.net ei ole sun blogille Se paikka, mutta eikö fretti-ihmisillä ole omat aktiiviset foorumit joden pakkaa voi sekoitella parhaansa mukaan ;)

   Poista
 13. Aivan mahtava postaus, kiitos vinkeistä! Tätä tekstiä ei nauramatta pystynyt lukemaan :D

  Yksi lisäys blogin suosion kasvattamiseen: kommentteihin vastaaminen. Sinulla ei tässä näytä olevan vaikeuksia, kun taas omalla kohdallani petrattavaa olisi enemmänkin. Tosin löytyi tuolta vinkkilistasta monta muutakin asiaa, joita en ole vielä kokeillut. Kasvupotentiaalia on siis selvästi käyttämättä.

  Ja kyllä vain, aasi- tai muulipostausta varmasti tulee, jahka olen onnistunut tekemään lähempää tuttavuutta sellaisen kanssa: edellisestä aasituttavasta kun on kymmenisen vuotta aikaa. Ehkä minunkin pitäisi kokeilla muuliprojektia... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentteihin voi vastata myös yksi sana kerrallaan, eli vastaus "kiitos kivasta kommen tista" kasvattaa kommenttimäärää jo neljällä! En koskaan muista että onko konmen tti yhdys sana vai ei.. 30.7. on tulossa Aasitilojen avoimet ovet, katso onko sun lähellä mitään tilaa ja mene vierailulle: https://aasiyhdistys.fi/2016/06/02/aasitilojen-avoimet-ovet-30-7-2016/
   Muuliprojekti on aina hyvä idea jos tuntuu siltä että elämässä ei ole mitään sisältöä tai jos potee sitä yleistä vaivaa ettei tiedä mihin rahansa laittaisi.

   Poista
 14. Hahahah, aivan loistava postaus! Olin jokseenkin otettu kun mun blogi oli mainittu ht.netissä useamman kerran samassa kommentissa sun blogin kanssa ;) koska tää blogi on vaan paras!

  En nyt linkkaa omaa blogiani kun tavallaan sen kirjoittaminen tuli eilen päätökseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitääh?! Kävin tsekkaamassa lopetuspostauksen. No en voi esitellä Unelmien mustaa postauksessa "paskimmat blogit evör".. Mä justiin aloin odotella innoissani raspauspostauksia koska se asia on ajankohtainen mullekin mutta olen niin pa etten voi mennä kursseille.. Onneks Intternetti on auttanut mua siinä(kin).
   Tossa ht.netin topikissa oli muutenkin aika laadukkaat blogit kirjoittajien lemppareina, mä tykkään niistä kaikista myös.
   Rispektit sulle siitä että jaksoit blogata ihan jumalattoman kauan, mä olen tän kanssa vielä aika aloittelija vaikka blogi onkin ollut olemassa jo puolitoista vuotta. Aktiivista muuliaikaa siitä on vasta vajaa 5kk.

   Poista
 15. Siis aivan mahtava tää postaus, yleensä en naura kenenkään postauksille, mut siis nyt tää postaus sai kyl nauramaan!
  Shetlanninponienelamaa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla. Blogipiireissä ollaan niin vakavia aina ettei huumoria ja sarkasmia oikein löydy. Yritän kaikkiin postauksiini ujuttaa jonkun hauskankin kohdan siinä kuitenkaan onnistumatta.

   Poista
 16. Ahahahaha mä en kestä tää on huippu :D !!!!!

  VastaaPoista
 17. Juuh, oli kyllä par as postausikinä, nauroin kyl lä vat sa kippurassa niin, että itikan puremat katosi muistista!

  Ennen, kuin oman blogin linkki eli osoite tulee tähän alle, voin 100% varmasti sanoa, että kahdeksankymmenen vuoden sisällä hankin muulin, josta tulee semmone hiano muuli että et oo samanmoista nähny! Nyt on kuitenki vähän enemmän muuta matskua, käy kurkkaamassa :D

  KATO TÄÄ!!!!!!????!!!!
  Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, siellähän oltiin ihan asian ytimessä, en ollut katsonut tuota haastepostausta (okei, jalustinnetiltä eikä Suositulta Bloggaajalta) enkä kuvapostausta. Mutta sullahan ei olekaan "pelkkä" hevosblogi eli olet jo aika edistyksekäs. Blogissa kun pitää olla kaikille kaikkea että saa paljon lukijoita ;)

   Ehdin onneksi kuolla ennenkuin näen sen sun supermuulin, ei tule niin pahaa muulikateutta ;)

   Poista
 18. Loistava postaus :D
  Otan heti neuvoista kiinni ;) Alan myös tehdä joulukalenteria ja trollata ht-netissä (lisää)
  heppatytto92.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ottaa, tulee 100 varmasti lisää seuraajia! Kannattaa myös tiivistää postaustahtia (kyllä, kävin kurkkaamassa). Mutta ei stressiä, siihenkin on tulossa vinkkipostaus!

   Poista
  2. Hyvä että tulee vinkkiä! Kaksi postausta viikossa on tuntunut jo melkein työltä, joten ehkä kuitenkin panostan tuohon trollaamiseen. Nyt voin tosin tehdä postauksen: Muuliprojektin kuuluisa bloggaaja kävi blogissani! :D

   Poista
 19. Uskomattoman hyvä postaus :DD liityin!

  nyt piti vielä muistaa...

  http://sarajapallo.blogspot.fi/ :))

  VastaaPoista
 20. En kestä, kiitos aamun nauruista:'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, koska Muulista ei saa revittyä kisaratojen partaveistä sitten millään niin jollain muulla tavalla pitää kerätä niitä lukijoita ja kommentteja ;)

   Poista
  2. Älä sano, eihän sitä ikinä tiedä miten haka ratsu siitä kuoriutuu:')

   Poista
 21. No nyt mä vasta tajuan, mikä on resepti suosittuun blogiin, hei kiitti näistä! Mua on muuten varsana kutsuttu keltaiseksi per**leeksi ja ihan oikeaksi muuliksi, ja kun sä tunnut olevan muulien kaa aika haka, ni ku hovikuvaaja jo löytyy muttei oikeeta ridaajaa ni haluuks tulla kokeilee?

  xoxo Torsten
  jillanblogi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakas Torsten. Jos sinua on sanottu muuliksi, on aika toimia sen mukaisesti. Luin nimittäin emäntäsi blogista että olet käyttäytynyt hyvin jopa kisapaikalla.
   Tässä pari vinkkiä Sinulle: Kyseenalaista kaikki ja kaiken aikaa. Heitä selästä kaikki sinne yrittävät. Pyörittele silmiäsi ja puhise kaikelle. Älä anna kiinni, sillä emännällesi tekee hyvää juosta perässäsi. Ja tärkeimpänä, jos sinut vielä ikinä raahataan sen saamarin lettupöydän ääreen niin vedä ne letut naamariin, potki pöytä nurin ja juokse, kovaa.

   t. Muuli

   Ps. Olen luultavasti aika haka rodeoratsuna, eli voit sanoa emännällesi että käy kokeilemassa miltä se oikea muuli tuntuu!

   Poista
  2. Niin, olen varmasti näin vanhemmiten muuttunut liian mukavuuden haluiseksi - ensi kerralla kun se eksyy tallille, lupaan antaa sille kunnon alkuverkat laitumella ja sitten tipauttaa sen takaisin maan pinnalle kentällä. Sehän tipahtaa heti jos haluan mennä toisessa tahdissa, vaihtelu kun virkistää, joten tuskin pysyisi sun selässä muutamaa sekuntia kauempaa, sulla kun tuntuu olevan niksit hallussa. Nastaa kesää!!!!

   Poista
 22. Kyllä piristi sateista aamua:D Eiköhän minkun blogi lähde tästä hurjaan nousukiitoon;)

  Team L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti lähtee! Jos noudatat hyvin joka kohtaa useaan kertaan niin tulos ei voi olla muuta kun sponssisopimus Back on Trackin kanssa ja vuoden kissaruuat kaupan päälle!

   Poista
 23. Tää oli ihan superhyvä postaus :D Liityn kyllä lukijaksi!

  Estesatulaan.blogspot.fi ;);)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Nyt kannattaakin nauttia sillä yhtään hyvää postausta ei ole tulossa enää tässä kuussa.

   Poista
 24. No niin jee, nyt lähti kyllä bloggaajan ura hurjaan nousukiitoon täälläkin! Siis kunhan saan äkkiä perustettua oman Tähtisumussa-puolueen kaikille pää pilvissä (ei pilvessä) kulkeville. Niin ja kun tuo postaustahti on mulla tätä nykyä aika epäaktiivinen niin täytyy varmaan ongelman korjaamiseksi käynnistää ihan oma postaussarja! Siis tietty sellainen, jossa julkaistaan joka päivä hieman eri kuvakulmasta otettu #selfie. Kommentteja saisi helpoiten kasaan varmaan sillä, että lähtisi tuonne kylille nykimään vastaan tulevia ihmisiä hihasta, jakelemaan käyntikortteja ja lupaaman pari euroa kaikille jotka vaivautuvat kommentin kirjoittamaan, hmm...

  Tähtisumussa
  Ps. Kai saan keksin, jos LUPAAN että seuraavassa postauksessa on varmasti ainakin aaseja? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lupaan sulle massiivisen shoutoutin kaikilla mun somekanavilla jos siinä on aaseja, ja paljon! Sultahan tuli jo mahtavia uusia ideoita mun postausjuttuun jota mä hieron hitaasti kohti laadukkuutta. Ja muuten mulla on tulossa yksisarvisjuttuakin (joo, kävin blogissa), mutta ei ehkä ihan tosta sun näkökulmasta ;)

   Poista
  2. Ai vitsi, nyt itken kyllä melkein suuria suolaisia kyyneleitä kun meidän reissu pertuuntui :'D Oli tarkoitus päästä pitkästä aikaa tapaamaan Ylläkselle ehdotonta suosikki ratsuani, Kuuraa josta olet muistaakseni ollut joskus tekemässä aasiyhdistykselle juttuakin :D Kuuran lisäksi tietysti myös sen uutta seuralaista Huurretta, ja sitä Daisyn ja jo edes menneen ihanan Pyry-aasin minimuuli vauvaa :D Tosin konijänkällä asuneista/asuvista aaseista Usvasta, Hallasta, Kuurasta, Myrskystä ja Pyrystä löytyy aika paljon kuvia koneeltakin, varsinkin Kuuran ratsasteluista ;)

   Poista
  3. Joo mä kävin siellä pari talvea sitten ja tein jutun sekä Aasiyhdistyksen sivuille että pidemmän rotuesittelyn poitounaasista Aasiyhdistyksen lehteen.

   Tee joku muistelupostaus ja laita paljon kuvia. Erityisesti ratsastuskuvat aasien kanssa on aina jees!

   Poista
  4. Haha, katsotaan jos joku päivä saisin aikaseksi kirjoitettua :D Poitounaasit ovat mahtavia, sellaisen voisin melkein ottaa joskus omalle pihalleniki mikäli rahat, tilat, aika ja kaikki muu yhtä "turha" riittäisi :D

   Poista
 25. Wautsiwauwau, mitä vinkkejä! Tämä tuli tarpeeseen, nyt kun perustin uuden blogini saunaprojetkista! (Kaukaista sukua muuliprojetkille..?) Kireän budjetin perinnerakentaminen kaipaa kipeästi esim. K-raudan sponsorointia. Hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tarpeeksi ahdistelet K-rautaa niin ne sponssaa sulle uuden kiukaan vain siksi että pääsee susta eroon ;)

   Poista
 26. Oi, tässä monta hyvää ideaa, joita en vielä hyödyntänyt! Nyt HT-netti laulamaan ja kohta sponsorit soittelee perään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne käytännössä jo tappelee siitä että kuka sulle saa ekana soittaa!

   Poista
 27. Jos ei nyt joku tajunnut niin tuosta mun nimeä klikkaamalla pääsee sinne mun huippukiinnostavaan blogiin! :D

  VastaaPoista
 28. täytyykin laittaa vinkit korvan taa! jos vaikka sais jotain kivaa ilmaistavaraa. nih.

  mä taidan olla ponipoika...

  VastaaPoista
 29. mun blogi: https://jenajatepi.blogspot.fi/

  VastaaPoista