torstai 20. huhtikuuta 2017

Pikatreeni kentällä

Minä käyn yleensä tallilla silleen ihan ajan kanssa, koska en halua kiirehtiä, kaikista vähiten tallilla. Olen juuri sellainen tallihengari, joka on hoitanut muulinsa jo pari tuntia sitten mutta ei millään tajua lähteä kotiinsa.

Keskiviikkona jouduin kuitenkin tekemään poikkeuksen, sillä minun oli ehdittävä kotiin siivoamaan asuntomme ennenkuin mieheni palaisi lomareissulta. Olin siis elänyt useamman päivän ihan pellossa ja kämppä oli sen näköinenkin. Meidän taloudessamme mies on se, joka nillittää sotkuista.

Talliaikani oli siis hieman rajallinen. Muuli sai pikaisen harjauksen, se olikin piehtaroinut toisen puolensa saviseksi. Sen mielestä tarha alkaa siis olla tarpeeksi kuiva piehtaroimiseen, mutavelliin tämä ei todellakaan itseään dippaa.

Kentällä oli juuri tehty puomijumppaa pehmopuomeilla ja kavaletilla, joten sanoin että käytän niitä vielä Muulin kanssa ja siivoan pois. Päivän kruunasi vielä se, että sain kuvaajan, kiitos Aino!

Aloitin ensin kolmella pehmopuomilla, joiden yli muuli ravasi molempiin suuntiin.

Laitetaan kärkeen hyvä kuva houkuttelemaan lukijat postaukseen Facebookista. Kaikki kuvat otti Aino Holmberg.


Sen jälkeen siirryin kavaletille. Laskimme sen ensin toisesta päästä alas ja juoksutin Muulin käynnissä yli ensin ja sitten ravissa. Muuli sutaisi sen ohi vain kerran ja ylitti puomin mitään kyseenalaistamatta kaikki muut kerrat. Ja näitä kertoja oli aika monta.

Nostimme sen myös ylös ja tässäkin Muuli sai ensin mennä sen käynnissä. Muuten se hoiti homman hienosti kotiin, mutta takajaloilla se kaatoi esteen.

Ravissa ylitys sujui myös oikein hienosti vasempaan kierrokseen, oikeassa se teki ensinnäkin taas minimaalista ympyrää ja tiputti käyntiin juuri ennen estettä. Se ei kuitenkaan kysellyt yhtään että onko pakko, vaan korvat hörössä, pää alhaalla se suoritti esteen käynnissä. Eikai sille voinut olla vihainen?


Hups

Tämä ja kaksi seuraavaa kuvaa ovat samasta hypystä.Viimeisenä tehtävänä meillä oli neljä pehmopuomia, joita ravautin molempiin suuntiin. Tällä kertaa molemmat ympyrät alkoivat pienentyä turhan paljon ja Muuli oli muutenkin etanamainen, joten odotin että sieltä tulee yksi reipas ylitus, palkitsin ja lopetin.


Naruriimu jäi tällä kertaa turhan alas. Sen ei kuuluisi olla näin alhaalla turvalla.
Tein videoklipeistä 59 sekunnin tehopätkän. Isoin hyppy on aivan videon lopussa, hidastuksien kera.

Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kerta ikinä kun Muuli tuntui laiskalta. Sain pyöritellä narua ihan kunnolla jotta se reipastuisi ja se tiputti todella herkästi käyntiin. Sillä on alkanut kiima viimeksi 13.2., joten arvelin että jotain sellaista voisi taas olla tulossa. Muuli ei kuitenkaan ollut tippaakaan kiukkuinen vaan sen kanssa oli todella mukavaa työskennellä!

Tai ehkä se aikuistuu ja on ymmärtänyt sen, millaisiksi muulit aina mielletään.

Kerättiin puomit Muulin kanssa pois
Otin tuoreen rakennekuvan mörssärimuulista. 19.4.2017
Ja tässä vuoden takaa eli 20.4.2016 Kuva: Jessica Ruponen - Villitti Jos haluat katsoa muut kuvat vuoden takaa, niin ne löytyvät tästä postauksesta.

4 kommenttia

 1. Muuli saanut vähän muotoja :D

  VastaaPoista
 2. Sullahan on siinä oiva estemuuli tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun nyt olis ees joku ratsumuuli :D Ei vaan, kyllä tää näyttää tykkäävän hyppyhommista. Mähän irtohypytin sitä muutaman kerran vuosi sitten edellisellä tallipaikalla mutta nykyisellä talilla olen vain kerran.. Pitäisi ryhdistäytyä taas ja kantaa esteet kentälle.

   Poista