perjantai 14. huhtikuuta 2017

Ostokset, fiilikset ja videopostaus Hevoset messuilta

Suunnattiin viime sunnuntaina Rositan kanssa Tampereelle. Lähtömme viivästyi Rositan huonovointisuuden takia tunnilla, mutta olimme myöhässä vain puoli tuntia ja ehdimme vielä blogimiittiin! Paikalla oli valitettavasti vain kourallinen porukkaa, mutta olimme nopeasti käyneet läpi molemmat kotimaiset hevosmessut ja tulevan Hevoset kaivarissa tapahtuman. Kerrottakoon vielä että myöhemmin päivällä oli minua kysytty Playssonin pisteeltä, mutta olimme Rositan kanssa juuri siihen aikaan pienessä haastattelussa toisaalla. Nämä aikuiset (!!) Muuliblogin lukijat eivät koskaan tulleet vetämään hihasta. Ilmiantakaa itsenne kommenttiboksiin!

Suuntasimmekin pian expoalueelle. Olin bongannut joitakin tarjouksia etukäteen näytteilleasettajien Facebookpäivityksistä, Hevostalli.netin keskustelusta ja lauantaina messuilla käyneeltä kaverilta. Pian kassissani olikin ihana House of Horsesin huppari. Tämä oli messutarjouksessa 55 euroa ja kaupan päälle sai jalustinpussin!
HoH hupparit testauksessa! Mulle tarttui, Rosselle ei.
Suuntasin tietenkin myös Playssonin pisteelle, koska halusin hipelöidä T-stablen grippiohjia, joita heillä oli myynnissä. Ensin huomasin kuitenkin samasta materiaalista valmistetun kauhukahvan = pakko saada! Pian omistin kauhukahvan ja saman väriset (eli fuchsia) grippiohjat.. Sain nämä hyvään 30 euron tarjoushintaan. Jos kiinnostuit grippiohjista, niin niitä saa verkkokaupastakin.

Olimme Alexin kanssa sopineet etukäteen kavioleikkurikaupoista ja ostin hänen vanhat Mustangin leikkurit itselleni. Hoidan vakituisesti viisipäistä aasilaumaa Muulin edellisellä tallipaikalla ja sinne oli hankittu leikkurit kun kävin viimeksi. Ai sitä iloa ja helppoutta kun ei tarvinnut kavioita lyhentää pelkällä raspilla! Nyt ostin pihdit itsellenikin koska haaveissa on joskus tulevaisuudessa hoitaa aasien kavioita hieman laajemminkin. Muulille en pihtejä tarvitse, koska raspaan sen kaviot niin usein etteivät ne ehdi kasvaa pihdeillä otettavaan mittaan.

Staffansbergin talli oli odotusten mukaisesti näilläkin messuilla. He myyvät yhtä parhainta tuotetta, nimittäin pehmopuomia! Normaalihinta on 33 euroa per puomi, nyt ne olivat ihan mahtavassa messutarjouksessa 25e/kpl! Otin tallille neljä. Värivaihtoehdot olivat vain hieman noh... matkaan lähti yksi violetti (tallilla on niitä jo kolme) ja kolme keltaista. No itseäni saan syyttää, olin puomiostoksilla varttia ennen messujen päättymistä.

Hiplasin messuilla ahkerasti valkoisia koulusuojia (Muulille, kuvausrekvisiittaa), mutta onneksi sopivat olivat liian kalliita (99e neljän setti) ja halvemmissa (60e neljän setti) ei ollut kokoja. Taoin päähäni monta kertaa päivän aikana että yhdistelmäpintelit ovat ihan riittävät kuvaustarkoituksiin. Mutta jos Sinulla on myynnissä cob-kokoiset valkoiset koulusuojat ja mahdollisesti myös bootsit, niin laitappa sähköpostilla lisätietoja tulemaan (rosamiii@gmail.com)!
Derrieren toppakalsarit kiinnostivat, mutta jäivät jälleen kerran hyllyyn. Vaikka niitä saikin kolmet kaksien hinnalla.
Olisin halunnut ihan erityisesti nähdä maastakäsittelykilpailun ja sen tuomaroinnin koska suunnittelemme Aasiyhdistyksen aasileirille samantyylistä kilpailunumeroa. Sunnuntaina tämä kesti kuitenkin vain puoli tuntia ja oltiin paikalla liian myöhään. Kävin kuitenkin loppupäivästä juttelemassa Hevostaitoliiton pisteellä lisää. Ja arvakaas mitä? Mia Jurvala tulee aasileirille sunnuntaina opettamaan meille maastakäsittelyä!

Haven Yhtymä kuvasi ison areenan ohjelmat suorana lähetyksenä joten koska aikamme messuilla oli hyvin rajallinen ja katsomo hyvin täynnä, en katsonut yhtään ohjelmaa isolla areenalla. Sensijaan, katson ne mukavasti kotisohvalta jälkikäteen Havenin YouTubesta! Sanoisin että tämä on nykyaikaa ja ihan mahtavaa palvelua! Lauantaina katsoin livestä messujen viimeisen tunnin, joka sisälsi suomenhevoskavalkadin ja ponien eliittinäyttelyn.

En ollut käynyt näillä messuilla moneen vuoteen joten kuvittelin että vastassa ovat samanlaiset messut kuin alkuvuosina, mutta olin täysin väärässä! Näytteilleasettajia oli paljon enemmän kuin Helsinki Horse Fairissa ja jopa HIHSsissä! Ohjelmaa oli meneillään joka puolella ja tarjoukset olivat hyviä! Osastot ja käytävät olivat väljiä, tai sitten sunnuntaina oli kävijöitä vähemmän, ja joka paikassa mahtui hyvin kulkemaan.

Harkitsen jo kahden päivän lippua ensi vuodelle. Silloin voisin toisena päivänä majoittautua katsomoon ja seurailla esityksiä. Ja niin ylös etteivät aidalla roikkuvat ihmiset estä näkyvyyttä.

Mutta tämänhän te kaikki haluatte nähdä, videopostauksen! Mukana on sekä minun että Rositan kuvaamia pätkiä. Pahoittelen autossa kuvattujen pätkien kohinaa, mutta ainakin omalla koneellani sain puheesta ihan hyvin selvän.

6 kommenttia

 1. Itse olin paikalla lauantaina (:

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kaisa hyvästä seurasta ja kivasta päivästä! :D
  Ja kiva kun paljastit kaikille mun olleen darrassa, itsehän olen siveyden sipuli ja pelkkä kulissibloggaaja joten jätin sen yksityiskohdan pois ihan tarkoituksella. ;) xD "kiiltokuvabloggaaja"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsin kiillottamaan omaa sädekehääni ollessani täysin skarppi heti aamusta ;) ihmettelin kyllä miten jätit tän pois sun videolta :D

   Poista
 3. Ehdottomasti lisää videopostauksia!

  VastaaPoista
 4. Näitä lisää. En kestä miten joku voi olla noin luonnollinen ja varmaan myös oma itsensä kameran edessä

  VastaaPoista
 5. Ihan älyttömän hauska video! Näitä lisää :D

  VastaaPoista