torstai 5. huhtikuuta 2018

Hevoset-messujen messutärpit


Pari päivää sitten selvisi, että pääsen sittenkin Tampereen hevosmessuille, kunhan vain olen lomitustöissäni ihan sairaan nopee! Aamu alkaa siis todella aikaisin, ajoakin kun tulee päivän aikana jo 4 tuntia ja messuillakin kai kannattaisi olla pari tuntia.

Minulta toivottiin messutärppiesittelyä, joten sellainenhan oli tietenkin väsättävä! Tampereen Hevoset-messujen messuhistoriasta sen verran, että olin näytteilleasettajana pari ensimmäistä messuvuotta, jonka jälkeen emme yhdistyksenä enää messuille osallistuneet. Viime vuonna olin kuitenkin paikalla, ihan vierailijana. Viime vuoden postaukseen ja Rositan kanssa kuvattuun videoon pääset tästä.

Aasiyhdistystä pyydettiin muuten mukaan vuodelle 2019, ehkä näette meikämandoliinin ja Mulkeron siellä!

Ohjelmatärppejä lauantain osalta, koska lauantaina olen paikalla.


Lauantain ensimmäinen minua kiinnostava ohjelma on klo 9.15 Barrel Racing Hankkija-areenalla, joka on tosi vauhdikas laji lännenratsastusmaailmasta. Tosin tämän kilpailun järjestävät Tampereen ratsastusseura ja Ypäjän hevosopisto, joten mukana saattaa olla vielä lännenratsastustakin vauhdikkaampia tilanteita, kun hevoset voivat olla kokemattomia.Todennäköisesti en tätä näytöstä kuitenkaan näe, sillä olemme paikalla varmaan vasta puolenpäivän jälkeen.

Mikko Mäentaustan esteklinikka 9.50 Hankkija-Areenalla luulisi kiinnostavan esteratsastajia, mutta tämäkin jää meiltä väliin. Ellikki teki Mäentaustasta kivan ennakkojutun, sen voit lukea täältä. Mikko on kaveri, jonka nimen pitäisi soittaa meidän kaikkien kelloja. Pitää myöntää, ettei soittanut ennen Ellikin juttua. Mutta olenkin vain omassa muulikuplassani harrastava puskailija.

Kati Riesen Apple Tree Ranchilta kertoo eettisestä hevosmiestaidosta Black Horse-lavalla 11.00. Olin Katin kurssilla viime syksynä ja hän on vaikuttunut Parellista. Tätä kannattaa mennä kuuntelemaan!

Oikeanlaisesta kuolaintuntumasta kertoo Niina Kirjorinne Racingin ohjelma-alueella klo 11.00. Epävakaa tuntuma on suurimpia ongelmia ratsastuksessa (lähde: mutu). Ja niitä suun vaurioitakaan eivät aiheuta välineet, vaan käyttäjä (lähde: mutu)

Heinä- ja säilörehuanalyyseistä on kertomassa Eurofins Black Horse-lavalla 11.30. Itse yritän kovasti perehtyä oljen sokeripitoisuuksiin parhaillaan, ja tämä voisi olla mielenkiintoinen tietoisku. Tosin aikamoisia taitureita saavat olla, jos saavat NIR-analyysivaihtoehdot kuulostamaan mielenkiintoisilta.

Istuntademoa on pitämässä Katariina Alongi Racingin ohjelma-alueella 11.30. Ohjelman mukaan siinä esitellään keskivartalon hallintaa, tasapainoa ja harjoituksia on myös yleisölle. Voiko keskivartalon tärkeyttä ikinä korostaa liikaa ratsastuksessa? Tämä tekisi ainakin minulle hyvää, ratsastan pääosin ohjasavuilla.

Istunnalla jatkuu KRAFFT-ohjelmalavan ohjelma 13.00, kun CR-ohjaaja Annika Schulman kertoo centered ridingista. Tämän saatan ehtiä itsekin näkemään, jos aamutallissa ei tapahdu mitään katastrofeja.

Kukkiksia varmasti kiinnostavaa ohjelmaa on KRAFFT-ohjelmalavalla 13.00 alkava Katariina alongin luento tunteiden vaikutuksesta hevosiimme. Että jos itsellä on paska päivä, kannattaisi varmaan skipata tallikäynti kokonaan. Ehkä tämä luento tekisi hyvää myös kaikista paatuneimmille hevostädeillekin.

Centered Ridingin demo nähdään 14.00 Racingin ohjelma-alueella Annika Schulmanin esittelemänä. Eli jos kuuntelit luennon yhdeltä, kannattaa suunnata sen jälkeen katsomaan demoa.

Nyt kukkahatut tutkalle, Hevosilon Aino Koivukangas kertoo 14.00 Black Horse-lavalla modernista palkitsemiseen perustuvasta hevosen kouluttamisesta. Aino kertonee siitä, kuinka palkitsemista käyttäen saadaan aikaiseksi rento ja tyyni hevonen kärttyisen kerjääjän sijaan.

Ruokinta-aiheesta on kiinnostava luento hevosista ja hiilihydraateista 14.30 Black Horse-lavalla. Infon mukaan ohjelmassa käydään läpi, miksi sokerilla ja tärkkelyksellä on huono maine hevosten ruokinnasta. Nythän hiilarit ja matalasokerinen heinä on jokaisen hevosihmisen ajatuksissa. Muulikin on onneksi nyt olkiruokinnalla.

Hevosbloggaajien Handler-kisa Racingin ohjelma-alueella 15.30 on herättänyt ainakin ruskean median kiinnostuksen! Nyt nähdään onko Tuhmaponi oikeasti tuhma ja välittääkö sen omistaja siitä pätkääkään raahatessaan sen ihmishälinään. (Lähde: hevostalli.net)

Suomenhevoset esiintyvät Hankkija-areenalla katrillissa 16.00.

Naksutinteema jatkuu 16.00 Racingin ohjelma-alueella kun Hevosilon ohjaajat demoavat hevosen lastaustreeniä. Jos siis kuuntelit luennon 14.00, kannattaa tämä demo käydä kurkkaamassa.

Päivä on hyvä lopetella kouluratsastuksen kür-luokkaan Hankkija-Areenalla 17.00. Tämä on osa #kylläkypärälle -kamppista.

Kuvat ovat Hevoset-messujen mediapankista ja ne ovat viime vuoden messuilta.


Tärpit näytteilleasettajista

 

Kokosin alle näytteilleasettajia, joiden osastoilla ainakin aion itse käydä. Toki messuilla oli näidenkin lisäksi paljon mielenkiintoisia osastoja ja myyjiä, ja kaikki näytteilleasettajat voi tarkistaa messujen sivuilta.

Hevarilla on osastolla U 3 varmasti messujen parhaat tarjoukset ja laajin valikoima! Ja kun joku aina vinkuu siitä, ettei ole ravikamaa, niin Hevarilla nyt ainakin on.

House of Horses myi ainakin viime vuonna ihanaa hupparia erinomaiseen tarjoushintaan ja he ovat paikalla taas. Osasto on A 252. Tämä suomalainen yritys on saanut hienosti tuotteitaan kansainväliseen myyntiin. On ollut todella siistiä seurata yrityksen taivalta Instagramista kun uusia jälleenmyyjiä tulee jatkuvasti lisää! Edelleen kaivelee se, että niiden ihana pipo ylitti meikämandoliinin budjetin ja kovaa.

Jouhikorujen tekijänä Nanna Salmi on Suomen eliittiä. Hän on paikalla osastolla A 501. Hänen jouhikorunsa ovat upeimpia, ja samalla myös kalleimpia Suomessa, mutta kunhan Mulkero muuttaa jossain kohtaa olomuotonsa metukaksi, menee ainakin osa sen häntäjouhista hyötykäyttöön. Jos kestän katsella niitä enää edes koruna.

Sipoolainen Kananlento myy osastollaan A 2011 vain eläinaiheisia tuotteita! Heidän tuotteensa eivät myöskään ole mitään halppiksia, vaan oikeasti laadukkaita ja hienoja pehmoja ja muita tuotteita. Ja heillä on kaksi aasia. Olen käynyt paikan päällä, suosittelen!

Playsson.net löytyy osastolta E 706 ja heillä on esillä ainakin uusinta Riders Magazinea, jossa on myös minun kirjoittamani juttu bloggajaan somekanavista! Myynnissä on Heliten paukkuliivejä, uniikkeja ja tosi upeita satulahuopa + korvahuppusettejä ja toki lehtiä. 1/2018 saa kuulemma ilmaiseksi!

Shoppailijan lempiliike, Reitsport Manski on paikalla osastolla E 300. Olen tehnyt sieltä hyviä löytöjä, mutta Helsinki Horse Fairissa osasto jätti kyllä hieman viileäksi. Toivottavasti nyt voisin shoppailla enemmän!

Sukuposti.neti löytyy osastolta A 181. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, he skannaavat kuvia osastolla Sukupostiin. Ota siis albumit mukaan ja käy vierailemassa! Tiesitkö, että Supossa on myös aaseja? Todellakin on! Suurimman osan olen minä sinne pikkukätösin näpytellyt ja lisännyt kuvat. Toivoisin aasien puolestapuhujana enemmänkin aasikuvia Supoon!

Kari Vepsä on messuilla signeeraamassa ja kertomassa Hevosen asialla -kirjastaan Suomen Ratsastajainliitto ry:n osastolla A 517. Kirjaa on kuulemma myynnissä myös hyvään messuhintaan! Kirjan hinta esimerkiksi AdLibris-verkkokirjakaupassa on 24,40e. Missään ei muuten kerrota, mihin aikaan Vepsä on paikalla, mutta kirjaa toivottavasti on.

Hevoseni vuosi kannattaa käydä tarkastamassa osastolta E 609. Anna on luonut mahtavan hevoskalenterin, johon kirjataan ylös rokotukset, kengitykset ja treenit. Kalenteri on siis tallivihko, mutta potenssiin sata. Sitä saa hyvään hintaan messuilta. Tarjolla on myös muita hienoja tuotteita. Kannattaa tutustua tarjontaan etukäteen vaikka Instagramissa.


Yksi pikkujuttu näytteilleasettajille


Näilläkin messuilla on melko toimiva sähköinen hakemisto näytteilleasettajille. Suurin osa heistä ei kuitenkaan kerro mitään yrityksensä toiminnasta, vaan messuluettelosta löytyvät vain yhteystiedot. Esimerkkinä tästä on SRL:n sivu.

On aika vaikeaa tutustua näytteilleasettajiin etukäteen tai kirjoittaa messutärppejä esimerkiksi tähän postaukseen. Moni yritys on sellainen, jonka nimi ei soita ollenkaan kellojani. Voisitte kertoa, mitä yrityksenne tekee ja millaista ohjelmaa osastolta löytyy. SRL olisi voinut kertoa, mihin aikaan Kari Vepsä on antamassa nimikirjoituksia ja mitä ne kirjat osastolla maksavat.

Joten rakkaat näytteilleasettajat, jos haluatte saada rahani, niin kirjoittakaa hyvä esittely messusaitille! Messupaikat ovat varmaan aika kalliita ja ilmoittaminen sähköisessä messuluettelossa ei maksa mitään, joten pliis, nähkää vaivaa sen eteen! Tai siis vaiva olisi pitänyt jo nähdä jo, nyt torstaina olette jo auttamattomasti myöhässä.

4 kommenttia

 1. Saatoin mahdollisesti tunnistaa itseni tuolta ravivermeiden puolelta. 😂 HHF'ssä ei juurikaan ole, mutta Hevarilta tarttuu meillekkin mukaan kasa ravitavaraa. Pääsee tämäkin sitten valittamasta. 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatoit tulla elävästi mun mieleen, kun kirjoitin tuon lauseen ;)

   Poista
 2. Yy, mua vähän ärsyttää etten tänä vuonna pääsekään heppamessuille kun menin jo sopimaan viikonlopulle muuta. Mutta onneksi nämä messut tulee (toivottavasti) taas ensi vuonna uudestaan.. ;)

  VastaaPoista