tiistai 3. huhtikuuta 2018

Uusi ihana jättimuuli Suomessa!

Kuva: Anu Koivisto
Kävin pääsiäisenä Pukkilassa Hutkon tilalla tutustumassa heidän uuteen ranskalaiseen jättimuuliinsa! No ei Aapo mikään maailman isoin muuli sentään ole, mutta säkokorkeus on 155 ja se on tosi muhku, emä on percheron.

Anulla on ennestään ollut muulitamma Olle, joka oli myös samalla Nibbelinkin kurssilla kesällä. Tästä voit katsoa kuvia muuliemme yhteiselosta. Anu haaveili kuitenkin vähän isommasta mullukasta, jonka kohdalla ei niin jäisi painorajoista kiinni ratsastajien kanssa.

Tämä jättimuuli saapui pari viikkoa sitten ja on ihana! Iski ihan tolkuton muulikateus, tämä Aapo kun oli sellainen, että se tuli ihan itse luokse ja odotti rapsutuksia. Se haisteli lahkeitani, kenkiäni (okei, vähän maistelikin) ja oli mielellään vieressä rapsutettavana. Karvaa siitä irtosi tolkuttomasti.

Mutta sitten kun mietin järjellä, ei minun hermoni kestäisi hidastetusti liikkuvaa jättimuulia ollenkaan. Niin kivoja kuin työhevoset ovatkin, ovat ne eleissään tosi hitaita normihevosiin verrattuna. Terapiahommiin Aapon kaltainen työmuuli on ihan ehdoton!

Anulla on myynnissä myös muulisatuloita, joita hän maahantuo Brasiliasta. Kun kolmen viikon päästä menen taas Muulia katsomaan, haen Anulta ainakin pari satulaa sovitukseen. Muulihan on periaatteessa hyvin samanlainen perimältään kuin brassimuulit, joten penkkien pitäisi sopia. Sovitan toki myös Muulin omaa lännensatulaa, joka on ollut lainassa mammuttiaasilla. Analysoin sen epäsopivaksi jo aikaa sitten, mutta jos sitä kuitenkin vielä kokeilisi.

Tätä kokeilen Muulille

Satulat esillä Helsinki Horse Fairissa
Brassisatulat ovat tulossa Hutkon tilan verkkokauppaan tämän kevään aikana. Helsinki Horse Fairissa niitä olikin jo esillä. Ne sopivat aasien lisäksi toki myös kapearunkoisille poneille

Pidemittä puheitta, tässä kuvia Aaposta, muista eläimistä ja video, jonka valmistin Aasiyhdistystä varten.

Kypäräpäiset ihmiset ovat läheiseltä issikkatallilta tulleita ratsastajia. He tulivat tutustumaan eläimiin. Yksi heistä oli myös blogin aktiivinen lukija, terkkuja!

Ps. Suunniteltiin Anun ja Tuiken kanssa myös ensi kesän huippujuttua, Muulileiriä! Se järjestetään Hutkon tilalla ja myös kuunteluoppilaat ovat tervetulleita, maksua vastaan tosin. Jos Muulit kiinnostavat, niin laitappa kalenteriisi ylös 1-2.9. Voit toki osallistua myös oman muulisi kanssa!
Tiitu ja Daisi

Olle


Aapo ja omistajansa Anu Koivisto.
5 kommenttia

 1. Tänään satuin katsomaan pihatossa olevaa kameraa että mitäs sinne kuuluu...muuli oli ahdistanut aasin nurkkaan ja potki sitä sinne. V***n muuli. Tämä oli sitten viimeinen päivä yhdessä tuolla porukalla. Möisikö muulin vai laittasko monttuun? Kanttura.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulet tietenkin muulileirille sen pikkumulkerosi kanssa, niin mun muuli laittaa sen ruotuun ;) jos sekään ei toimi, pidetään leirin päätteeksi muulihuutokauppa. Jenkeissä myytiin just yksi allround-muuli 40 000 dollarilla!

   Poista
 2. Oi voi, tuollaisen mammutin voisin minäkin huolia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän tätä mammuttimuulia ajattelen, sitä varmempaa on, että mun nykyinen muuli tarvitsee tällaisen zen-muulin jossain vaiheessa kaverikseen ;)

   Poista
 3. Mahtavan näköinen tämä jättimuuli! Tuollaisen voisin mäkin huolia itselleni <3 Tuo värikin on niin upea!

  VastaaPoista