maanantai 9. huhtikuuta 2018

Hevoset-messut 2018 ja ostosten esittely

Pääsin kuin pääsinkin käymään Tampereen hevosmessuilla, vaikka olin jo aikaa sitten sopinut siihen lomitusviikonlopun. Tallilta saatiin yksi hevosenomistaja nakitettua heittämään päiväheinät ja itse menin tekemään aamutallia hieman normaalia aiemmin.

Tein muuten jonkinlaisen ennätyksen aamutallissa. Loimitettavia oli tosin vain yksi, mutta silti. Olin saanut kolmessa tunnissa 13 hevosta ja yhden aasin pihalle, siivosin 11 karsinaa ja yhden pihaton, heinitin 12 karsinaa yöksi ja lakaisin tallin lattian. Peppi auttoi siivoamalla kaksi karsinaa ja viemällä vedet tarhoihin. En kuivittanut yhtään karsinaa lauantaina.

Tuolla vauhdilla repiminen ei kuitenkaan tehnyt hyvää minulle ihmisenä, selässä tuntui kyllä heti.

Matkaan päästiin puoliltapäivin ja messuilla olimme kahden maissa. Aluksi minulla oli kaunis ajatus kuvata hieno video messuilta, mutta pian kyllästyin kameran kantamiseen ja ihmispaljouteen ja otin kameran laukusta esille vain spesiaalihetkissä.

Kuva: Peppiina Tukkila
Sain kuitenkin videon askarreltua ja se sisältää myös ostosten esittelyn. Mun kanssa siinä on Peppi, eli lomituspaikan tytär, jonka kanssa olimme liikenteessä.

Kiitos muuten Ratsureima Ranchille pääsylipuista! Kirjoitin Karkkilalaisesta WE-tilasta viime syksynä pitkän jutun blogiini, sen voit kurkata täältä. Hanne oli paikalla WE-radalla käytetyn härän kanssa.


Ihmisiä oli paljon, siis todella paljon. Ihmisvihaajana en pidä tuollaisesta ryysiksestä ja osa myyjistä jäikin tsekkaamatta sen takia, kun osastolle ei vain mahtunut sisään. Ostoslistallani oli muiden henkilöiden toimesta luonnollista e-vitamiinia ja Suppleasen tuotteita. Etsiskelin näiden myyjää puolet messuajasta ennen kuin sain kartan lainaan ja sain tietooni osastojen numerot. Sen jälkeen etsin hyvän tovin osastoa, jota ei oltu merkattu mitenkään ja E-vitamiinitkin olivat piilossa.

Muulikin sai puolen litran pullon, vaikka edellistä on vielä reilusti jäljellä, mutta olihan se otettava kun 55 eurolla sai. Supplease-tuotteet olivat myös alennuksessa, vaikka niitä en itselleni ollutkaan ostamassa.

Playssonin pisteellä selailin uutta Riders Magazinea, jossa on mun kirjoittama juttu. Alex antoi sen minulle ilmaiseksi. Juttu oli valitettavasti taitettu pääosin kuvattomaksi, joten se ei juurikaan houkuttele lukemaan. No ht.netin raadin arviota odotellessa.


Aasejakin löytyi messuilta

Lomituspaikan 1v suokkiorivarsat saivat hienot uudet riimut.

Ja heinäpallon, pinkkinä tietty.

Hevarilta ostin raspin ja Kirahvilta uudet ratsarit. Niissä on ihanat koukeroiset tahmagripit ja blingiä takataskuissa. Olihan ne saatava. Väriltään ne ovat tummanharmaat ja maksoivat 79 euroa. Normihina on 99 euroa ja housut löytyvät tästä. Oma kokoni on 36 ja housut ovat oikein sopivat. Olen 160 cm pitkä ja painan 55 kiloa.

Sunnuntaina Peppi halusi itsestään synttärikuvia Porvoossa, joten sinne siis. Samalla kuvattiin tietty nämä ratsarit. Yhteensä kuvausreissulta tuli noin 1000 kuvaa, joista 40 minusta. Reilu kerho.

Huppari - Naketano, kengät - Shires

Hyvin harmillista, etten voi itse ihailla persettäni näissä housuissa,
mutta annan teidän ihailla sitäkin enemmän.

Nämä kuvat otti Peppiina TukkilaHevoseni kalenteria 2018 olin katsellut jo vähän pidempään ja kun messuilla pääsin  hipelöimään sitä, ostin sen lopulta omakseni. Vuotta on jo kulunut mukavasti, mutta enpä olisi voinut siihen tallijuttuja kirjoittaakaan, koska Mulkero on toisaalla. Alan täyttää kalenteria, kun se tulee takaisin ja nyt minullakin on sitten tallilla tallikalenteri. Kalenterista on parempi esittely videollani.

Tätä kalenteria uskallan suositella teille muillekin. Ainakin nyt se on vielä messutarjouksessa (20 euroa) Hopusen verkkokaupassa ja hinta sisältää toimituskulut. Mukana tuli alekoodi ensi vuoden kalenteria varten. Jokaiselle viikolle on aukeama ja hevosen kuvat erinäisten vaivojen merkitsemiseen. Kalenterista löytyy myös lääkekirjanpito ja paikat rokotuksille (vaikka varmempaa on toki merkata ne passiin) ja myös paljon tietoa hevosesta, sairauksista ja lihaksistosta. Raspausreissulla löytyneet jutut voi merkata kalenteriin, samoin hierojan terveiset.

Kalenterin toinen tekijä, Anna Häyrinen, on tehnyt myös Aasiyhdistyksen logon ja meillekin muutaman tuotteen myyntiin. Hän on graafinen suunnittelija.

Ohjelmapuolta messuilla en ehtinyt seurata. Lavojen edessä olleet istumapaikat näkyivät olevan koko ajan varattuja eikä seisominen kiinnostanut ihan niin paljon. Olisi pitänyt tulla paikalle hyvissä ajoin ja lyödä perseensä penkkiin jo edellisen luennoijan aikana.

Ihmisiä oli siis hyvin paljon liikenteessä, lauantaina messujärjestäjän mukaan 10 000. Ehkä järjestäjäkin yllättyi ihmismäärään. Tätä menoa levittyvät messut toivottavasti jossain vaiheessa kaikkiin messuhalleihin! Messuthan alkoivat vain yhdestä hallista ja areena + katsomo olivat ulkona teltassa. Nyt meininki alkoi muistuttaa suuren maailman menoa. Helsinki Horse Fair jäi selkeästi kakkoseksi.

Ensi vuonna varaan kyllä messuille joko kokonaisen päivän tai sitten peräti kaksi päivää. Toisen päivän voisin kuunnella ja katsella pelkästään esityksiä ja toisena päivänä shoppailla. Olen loppujen lopuksi käynyt tosi vähän messuilla ihan vain turistina, olisiko tämä ollut kolmas kerta jollakin hevosmessulla turistin roolissa? Näytteilleasettajana ei oikein pysty messuista nauttimaan, tai sanotaanko, että se nauttiminen on hieman erilaista.

Tässä ollaan Tampereella Hevoset09-messuilla.
Ohjelmaan toivoisin estekilpailujen rinnalle enemmän hörhöilyä, eli hienoja esityksiä ja maastakäsittelyä enemmän. Sunnuntaina oli Hevostaitoliitto esiintynyt ja heidän esityksensä löytyi YouTubesta, tuo olisi ollut kiva nähdä!

Missasin myös Hevosbloggaajien handlerkisan, menin sen ajassa ihan sekaisin ja juuri siihen aikaan taisin pyöriä halleja ympäri E-vitamiinia etsien. Kuvittelin, että kisa on 16.30, mutta se oli tuntia aiemmin. Ilmeisesti Tuhmaponi oli ollut kuitenkin hienosti, ja muut hevosetkin edustivat upeasti! Tuossa hommassa Muuli olisi tosin pessyt kaikki. No ehkä ensi kerralla.

Aasiyhdistystä on nimittäin pyydetty mukaan ensi vuonna. Messujärjestäjä vaikuttui HHF:ssä pitämästäni vartin tehotietoiskusta aaseihin liittyen. Jos se muuten kiinnostaa, tein siitä nettiversion tänne. Tuo tosin kestää 20 minuuttia, koska puhun hitaammin.

Kotimatkalla käytiin Hämeenlinnassa Kotipizzassa syömässä.

2 kommenttia

 1. Mun on ehkä pakko hommata samanlaiset housut! Noi on niiiin hienot.
  Tosin en vaan tiiä miten kauniisti toi oma hanuri tulee niihin istumaan.. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sen tietää vasta kun kokeilee! Noi on superihanat, mutta vähän mua ärsyttääkin nyt noi isot taskut, ku ne taskupussit näkyy housujen läpi... joutuuko ompelemaan ne pois :D

   Poista