maanantai 16. huhtikuuta 2018

Etsintäkuulutus: aktiivisia, monipuolisia ja hyviä heppablogeja aikuiseen makuun!

Siinä on kuulkaas hyviä bloggaajia! Tai siis ensimmäisellä on blogi, toisella Instagram, kolmas on lopettanut ja neljäs kuvittelee kirjoittavansa suosittua blogia. Kuva: Emmi Jormanainen
Seuraan blogeja Bloggerin lukemiston kautta ja havahduin juuri huomaamaan, kuinka vähiin blogit ovat käyneet. Listasin lukulistan 68 jäljelläolevaa blogia exceliin ja katsoin, missä mennään. Näiden 68 blogin lisäksi listan lopussa oli 10 poistettua tai piilotettua blogia, jotka niiden kirjoittaja oli poistanut. En voi enää muistaa, mitä blogeja ne edes olivat.

Näistä kaikista lukulistani blogeista kokonaan loppuneita oli 25. Loppuneeksi arvioin blogin, jonka edellinen postaus oli yli puolen vuoden takaa ja sitäkin ennen postauksia oli tullut enintään yksi kuukaudessa. Tai sitten blogin kirjoittaja oli kertonut asiasta blogissaan.

Epäaktiivisia blogeja oli 9. Sellaiseksi määrittelin blogin, jossa oli ollut useamman kuukauden taukoja ja postauksia muutama viimeisen vuoden aikana. Mutta viimeisimmästä postauksesta oli kuitenkin enintään puoli vuotta, eli lopetetuksikaan en voinut blogia (vielä) määritellä.

Olemassaolevia blogeja oli kuitenkin mukavan paljon, 34 kappaletta! Tällaisiksi arvioin blogin, jonka viimeisimmästä postauksesta oli enintään kuukausi ja sitäkin ennen postauksia oli tullut vähintään yksi joka kuukausi.

Kaikki lukemani blogit eivät suinkaan olleet hevosblogeja, mutta suurin osa oli. Usea näistä blogeista oli jo "unohtunut" ja kun klikkasin itseni blogiin, huomasin, että se oli aloitettu kyllä, kirjoitettu muutama postaus ja blogi oli unohtunut. Monesta olin aiemmin ajatellut että tässäpä kiva ja minulle sopiva aihe (maastakäsittely, nuoret, muutakin kuin ratsastusta), mutta näköjään monen bloggaajan into lopahti alkumetreillä.

Kuvituskuva. Rachael Crovwe, Unsplash

Nyt etsinkin lisää luettavaa bloggerin listalle.

Luulen, että olen aika hyvin kartalla aikuisten kirjoittamista hevosblogeista, mutta jos jollain on mielessä näihin kriteereihin sopivaa luettavaa, niin linkit ovat tervetulleita!

Aikuinen kirjoittaja
Ei pelkkää ratsastusta
Säännöllinen postaustahti (4 postausta/kk vähintään)
Laadukas teksti ilman yhdyssanavirheitä
Kuvia/videoita tekstin mukana

Hörhöilystä plussaa, mutta ehdottomasta hörhöilystä en ole kiinnostunut.

Laittakaa ehdotuksia kommenttiboksiin! Omaa saa ja pitää myös ehdottaa.

20 kommenttia

 1. No kuule minäpä reteästi ehdotan omaani https://penaponi.blogspot.fi/ Hörhöilystä meillä huolehtii punainen ylikasvanut perkele eiku poni, jolla on aika usein omia ajatuksia eivätkä ne ihan aina kohtaa minun ajatusteni kanssa. Ihan aina en tuohon päivitystahtiin yllä kun on myös melko tuoreita kaksijalkaisia huollettavia, mutta kun kirjoitan, kirjoitan niin ettei sievistellä. Ota tai jätä! Pieneen rekisteröityneeseen lukijamäärään nähden mulla on aika aktiivinen kommenttiosio, josta olen kovin otettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on lisätty! Tutustun paremmin lähipäivinä. Mä olen tilannut ulkoasun samalta tekijältä, kuin mistä sun on. Jännä nähdä, mitä hän tänne taikoo!

   Poista
 2. Paljon on toki ratsastusta, mutta kaikkea muutakin.

  Stinan blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, alkaahan näitä tuleen! Lisätty listoille :)

   Poista
  2. Annin blogia oisin kans ehottanut, mutta Anni ehtikin jo. :)

   Tässä pari muuta:
   https://lahtoruutuun.blogspot.fi
   http://piritajavera.blogspot.fi

   Poista
 3. Minäkin täälä sitten mainostan omaa blogiani: ratsastusta tapahtuu, mutta koska sekä kuski että ratsu ovat kahdenkympin paremmalla puolella, ei meno ole enään kauhean tiukkapipoista. Välillä pohditaan hevosmaailman ilmiöitä mustankin humoristisesti, välillä totisen analyyttisesti. https://nouw.com/mummelijamä

  VastaaPoista
 4. Mä olen huomannut ihan saman omalla lukulistalla. Vain pieni osa blogeista pyörii edes jotenkuten, suurin osa on joko poistettu tai päivittely on vain loppunut. Onko blogien aika sitten jo ohi, vai onko mun listalle vain päätynyt motivaatiopulasta kärsivien kirjoittajien blogeja?

  Oma postaustahtini ei yllä tuohon kriteeriisi, mutta mainitsenpa sen silti, jos se nuo loput kriteerit täyttäisi! Vaikka välillä ei siltä tunnukaan, niin kyllä täälläkin ollaan jo aikuisia - niin hevonen kuin omistaja. Blogissa on vähän kaikennäköistä puuhailua selästä, kärryiltä ja maasta käsin. Nyt mukaan on mahtunut enemmän hevoskoulutusta, kuolaimettomuutta ja maastakäsittelyä koskevaa pohdintaakin. Uskoakseni hörhöilyä on tarjolla ihan riittävästi. :)

  https://nelistelya.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että selkeästi aikuisten bloggaajien aika on menossa ohi, nuoremmissa bloggaajissa on nimittäin edelleen tosi paljon intoa. Ja aika aikansa kutakin, mutta sitä mukaa kun joku blogi loppuu, olisi ihan kiva saada listalle jotain uutta tilalle. Todella moni blogi jää tähdenlennoksi ja ne vuosikausia olemassa olleet hiipuvat yhteen postaukseen kuukaudessa, jos sitäkään :(

   Olenkin blogiasi jo lukenut, mutta en ollut tajunnut lisätä sitä lukulistalle ennen kuin nyt :)

   Poista
 5. Mulla on melkein vaan sitä ratsastusta. :(
  Ride love laugh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun blogia luen silti <3 Tosin näyttää siltä, että on poistuttava mukavuusalueelta ja hyväksyttävä listalleen myös puhtaat ratsastusblogit, ei muuten oikeastaan löydy aktiivisesti päivittyvää sisältöä.

   Poista
 6. Tässä linkki omaan blogiini, vaikka taisitkin sen jo löytää: Takaisin lähtöruutuun Ponitädin tusailuja kahden omakasvattiponin kanssa.

  Voisinpa melkein väittää, että kaikki kriteerit täyttyvät semihörhöilyä myöten. Tosin viime kuussa en ihan yltänyt neljään postaukseen, joka sattuu olemaan myös itse asettamani määrällinen bloggaustavoite (ainoa sellainen).

  VastaaPoista
 7. Entä jos on aikuisen kirjoittama blogi, hevosaiheinen muttei sisällä yhtään omaa ratsastusta, yhdyssanavirheitä ja kielioppivirheitä löytyy varmasti aivan liikaa, mutta kuvia sitten senkin edestä? Voi jättää lukematta ja selailla vain jos hirttää kiinni, tai sitten huvikseen lukea ja kauhistella kuinka nykyihmiset eivät osaa kirjoittaa? :D

  VastaaPoista
 8. Moikka. Olenkin miettinyt aloittavani blogin kirjoittamisen, näin ensimmäisen oman hevosen omistajan näkövinkkelistä. Siihen lisättynä, familyman, 5 lasta ja yrittäjyys. Mutta kerropa mulle joku hyvä alusta josta lähteä liikenteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden ohella jos jaksat blogata niin iso hatunnosto sinulle!! Kyllä mun on sanottava että tämä Blogger tuntuu kotoisalta Wordpressiin verrattuna. Käytän Wordpressiäkin vähintään viikoittain eli on siitäkin kokemusta. Mutta jos Bloggeriin päädyt niin panosta heti 10-20 euroa ulkoasuun niin saat blogista kivan näköisen. Ulkoasuja on myynnissä paljon eivätkä ne maksa paljoa. Laita linkkiä kehiin kun blogi on olemassa :)

   Poista
 9. Täällä aikuinen kirjoittaja, mutta suurimmaksi osaksi kirjoitan ratsastamisesta, mutta väliin mahtuu muutakin :)

  http://robotunicornsattack.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun blogia olenkin jo lukenut kun on tullut vastaan jossain somessa :) Lisään nyt viimeinkin omalle lukulistallenikin.

   Poista
 10. Lisäänpäs myös tänne kommentin ja blogini. Elämää hevostytön kengissä: ratsastusta, valokuvausta ja pupujen kuulumisia!

  https://nouw.com/suviannika

  VastaaPoista
 11. Kai sitä pitää omaa vähän mainostaa, vaikka se onkin aika uusi blogi ja tällä hetkellä ei kauhean iloista luettavaa :P http://haamujengil.blogspot.com

  VastaaPoista
 12. Ylhäällä onkin jo tullut samoja mitä olisin ehdottanut, Penaponi ja Takaisin lähtöruutuun ovat loistavia!
  Ehdoton lemppari Katja Ståhlin Kavioliitossa 30v kannattaa ehdottomasti katsoa! ja Ruuhkavuosiratsastaja!
  -muulia.ei pakastimeen-

  VastaaPoista