keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Testissä: Flex Hoof Boots nastoilla

Etummaisessa bootsissa on bootsien mukana tullut tarranauha takaremminä ja taaemmassa uudenmallinen kuminen.
Muulilla ehti olla Flex Hoof Bootsit pari viikkoa käytössä ennen kuin tiet sulivat, joten kovinkaan kattavia käyttökokemuksia en voi antaa. Parasta tässä on vielä se, etten ole edes kertaakaan ratsastanut bootseilla, vaan sen puolen on hoitanut Sanna.

Bootsien alkutaival ei ollut loistokas. Ihan ekalla kerralla ne toimivat tosi hyvin. Sitten Muuli alkoi esittää korkeamman koulun kevätjuhlaliikkeitä ja bootsit eivät pysyneet menossa mukana. Sannan kanssa mietimme, että syynä saattoi olla uudenkarheiden bootsien löystyminen käytön aikana ja ne putoilivat siksi. Toinen syy oli varmasti se, että tarrat menettävät tehoaan lumihangessa. Muulilla ei tarkoituksella ratsastettu lumihankeen, mutta jotenkin se sinne ajautui ja taas bootsit lentelivät. Näistä kerroista olenkin jo blogissa kertonut.

Muulista eron huomasi kuulemma selvästi. Ennen bootseja se oli sipsutellut lumella varovasti, mutta bootsien kanssa käyntiaskel piteni ja tuli paljon reippaammaksi. Viime viikonloppuna pääsin testaamaan tätä itsekin, kun ratsastin ilman bootseja hetken aikaa lumisella tienpätkällä, Muulin askel lyheni töpöttäväksi heti, kun asteltiin lumelle.

Flex Hoof Bootsien jalassapysyvyys perustuu takaremmiin, joka lukitsee bootsin paikoilleen. Jalan etupuolelle päälle tuleva toinen tarra on vain varmistus, eikä sen kuulemma tarvitsekaan olla napakasti kiinni. Ihmettelen asiaa siis tekemälläni videolla.


Videon julkaisun jälkeen sainkin nopeasti valmistajalta vinkkejä bootsien käyttöön:
 • Tarroissa olevat pienet kumilenkit pitää laittaa tarran päälle pitämään tarraa kiinni.
 • Vuohisen lenkin ei kuulukaan olla kireä.
 • Todennäköisin syy bootsien lentelyyn oli se, että takaremmit olivat liian löysät ja ilman kuminauhoja tarrat olivat vielä aukeilleet. Sanna tosin kommentoi tähän, että oli aina laittanut kuminauhat tarran päälle ohjeistuksen mukaan.
 • Nämä bootsit pysyvät jalassa nimenomaan takaremmin avulla, joka menee päkiäisen yli.
 • Videolla näkyvää uudenlaista kumiremmiä ei kuulu leikata lyhyemmäksi kohdasta, josta näytän, vaan toiselta puolelta. Tosin tämä remmi ei ole se lyhennettävä malli.
 • Bootsit pysyvät jaloissa kun ne puetaan oikein.
 • Bootsit istuvat Muulille hyvin
Bootsit olivat siis mitä ilmeisimmin jääneet liian löysälle ja ne olivat irronneet sen takia.

Sain valmistajalta neljä kappaletta uudenlaisia takaremmejä, joista yksi valikoitui testiin mukaan viime viikonloppuna.

Juoksutimme Muulia hieman kentällä bootsien kanssa ja katsoimme, onko tarranauhabootsilla ja kumiremmibootsilla eroa, ei ollut. Yksikään ei tällä kertaa irronnut jalasta, vaikka Muuli esitteli meille upeita korkeamman luokan liikkeitään. Testihetki ei tosin ollut kovin pitkä, ehkä kymmenisen minuuttia. Maasto-olosuhteissa näitä ei enää tänä keväänä voi testata, koska tiet ovat sulaneet eikä nastoja kannata tylsyttää.

Odotan näiltä todella paljon ensi talven jäätikkökeleille! Niitähän meillä täällä etelässä nimittäin riittää.

Nastoja ei valmistajan mukaan kannata ottaa pois, koska niitä ei välttämättä saa helposti takaisin kun niiden paikat löystyvät. Eli kesäksi on hankittava toinen setti, jos sille on tarvetta.

Kovinkaan monipuolista bootsikokemusta minulla ei itselläni ole ja Sannalle nämä olivat ensimmäiset bootsit ikinä. Emme siis voi kovinkaan kattavasti tuotetta arvioida ja verrata muihin merkkeihin. Tässä kuitenkin joitain huomioita ensivaikutelman perusteella:
 • Takaremmi pitää kiristää erittäin tiukaksi
 • Bootsit ovat tosi laadukkaan tuntuiset, mutta tarrat tuntuvat heiveröisiltä ja venyvät "liikaa". Voisivat olla paksumpaa ja napakampaa tarraa, en ihmettele, jos pitkässä juoksussa vaativat uusimista
 • Uudet kumiset takaremmit vaikuttivat sensijaan erittäin lupaavilta
 • En kuitenkaan pidä siitä, että tuote on "vaillinainen" ja vaatii kikkailuja. Tuotteen pitäisi olla heti kättelyssä toimiva ja nyt jatkossa kumisilla takaremmeillä se onkin.
 • Sopivat hyvin Muulin kaviomalliin ja varmasti sopivat vaikka kavio hieman lyhenisikin. Sillä oli nyt ehkä aavistuksen pitkä kavio, en kovinkaan paljoa raspannut, että on sitten jotain mitä hiekkateillä kuluttaa.
 • Muita bootseja netistä tutkiessani en usko, että mitkään muut istuisivat sen kavioon näin hyvin
 • Bootsit istuvat tiiviisti, mutta mieleeni tuli, että talvella niihin saattaa mennä lunta/sulaa vettä eikä bootseissa ole poistoaukkoa. Toki se voi olla hyväkin, koska vettä ei ainakaan sen kautta pääse bootsin sisään.
 • Muulin bootsien sisään ei ainakaan ole mennyt vettä/sontaa, ne ovat tosi puhtaat sisältä edelleen.
 • Bootseissa on hieman heijastinmatskua, mistä iso kiitos, mutta jatkokehittelyyn toivoisin, että sitä olisi vieläkin enemmän, jos se vain on mahdollista. Toki nämä on mahdollista maalata itse heijastinsprayllä.
 • Hinta ok, eli 95 euroa/kpl. Nämä kestävät kuitenkin meidän käytössä vuosikaudet. Jos eivät siis häviä.
Uskallan siis suositella bootseja muillekin ja vaikka tässä onkin ollut kadonneen bootsin metsästystä päällä, voisin kuvitella ostavani toiset kesälenkkareiksi. (olen jo aika optimistinen sen suhteen, että tosiaan ratsastan Muulilla ensi kesänä useasti viikossa) Vaikken ole vieläkään fanaattinen kengättömyyden puolestapuhuja, haluaisin pitää Muulin kengättömänä siksi, koska se säästää rahaa ja on parempi sen kavioterveydelle. Muulilla ei onneksi ole jaloissa sellaisia virheasentoja tai ongelmia ettenkö pystyisi itse jatkossakin kavioita raspaamaan.

Bootsit ovat suomalaista suunnittelua ja ne on kehittänyt Vainikan aitta turhauduttuaan kaikkiin muihin bootseihin puutteineen. Vainikan aitalta kerrottiin, että enemmän näitä myydään ulkomaille kuin Suomeen, mutta Suomi tullee hitaasti perässä.

Ps. Just nyt Flex 100 maksaa verkkokaupassa vain 75 euroa/kpl!!

Vertailun vuoksi myös kavio ilman mitään kenkää.Tässä näkyy bootseissa olevat heijastimet. Iso kiitos siitä, että niitä on!
Bootsien pohjassa oli reiät valmiina nastoja varten.


Vasemmalla bootsien vakioremmi, joustava tarranauha ja oikealla uusi kuminen takaremmi. Mielestäni kuminen versio tukevoittaa bootsia paljon, tarrainen voi mennä "ryppyyn".


2 kommenttia

 1. Ovat kyllä tyylikkäät! Oma erittäin rajallinen kokemukseni tämän tyylisistä hevosjalkimista on, että joko niitä et saa jalkaan niin millään, tai jos ovat sitä mallia että menevät jalkaan helposti niin sitten irtoavatkin yhtä helposti. Nämä esittelemäsi kuitenkin uhkaavasti näyttäisivät ensimmäisiltä vastaan tulleilta toimivilta bootseilta! Kyllä muulin kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näitäkään saanut aluksi helposti jalkaan, joko olivat liian uudenkarheat tai sitten kaviot olivat liian pitkät. Mä raspasin Muulin kavioita hieman ennen kuin kokeilin näitä itse laittaa, ja menivät ihan helposti, olisi pitänyt kokeilla ennen.. Toki kaviot olivat vähän pitkäksi päässeet kun edellisen kerran hoidin niitä kuukautta aiemmin.

   Ihan vielä en vanno näiden nimeen, mutta saavat toisen mahdollisuuden ensi talvena. Kun Sanna teki ensimmäisiä testauksia ja monot lentelivät koko ajan johonkin kuuseen, olin jo sitä mieltä että laitan vahingon kiertoon, mutta katsellaan nyt vielä vuosi.

   Poista