tiistai 20. syyskuuta 2016

Pölli tästä postausideat blogiisi!

Olet luultavasti lukenut edellisen blogin kehittämistä käsittelevän postaukseni. Se sisälsi erinomaisia vinkkejä siihen, miten blogille saa lisää lukijoita. Tällä kertaa paneudumme postausideoihin, sillä ennen pitkää copypastetut valmennus/kisa/tunti/myday-kertomukset alkavat tökkiä sekä kirjoittajan että lukijoiden kohdalla. Tätä on tosin vaikea uskoa sillä todella moni Suosittu Bloggaaja postaa vuoron perään edellämainittuja postaustyyppejä.

Kaulanarulla ratsastus tuntuu olevan kuuminta hottia edelleen, ainakin Supersuositun Kaktun blogin perusteella. Pistä hevoselle naru kaulaan (sinulla ei tarvitse olla oikeaa cordeota) ja anna raippaa. Muista sanoa kuvaajalle että pitää sarjakuvauksen päällä, koska kukaan ei osaa sanoa että kuinka kauan pysyt selässä.
Liberty on myös kuuminta hottia tällä hetkellä. Eli hevonen ihan nakuksi varusteista. Jos haluat blogillesi paljon vastakkaisen sukupuolen edustajia lukijoiksi, heittäydy myös itse nakuksi!

MyDay kertoo heräämisestä sammumiseen kaiken, mitä päivän aikana on tapahtunut. Toteutus pitää tehdä ehdottomasti kännykkäkameralla. Ensimmäisen kuvan on oltava kuva herätyskellosta tai kuvakaappaus kännykän herätyksestä. Kerrot minuutin tarkkuudella kaiken mitä teit päivän aikana. Ihmisiä tuntuu kiinnostavan tämän tyyppiset postaukset oikein erityispaljon!

MyDay videopostaus on sama kuin edellämainittu mutta kuvaat kännykällä kaikki päivän aikana tapahtuneet jutut! Mitä pidempi, sen parempi. Varsinkin minun ikäiseni tädit tykkäävät vetää kuulokkeet päähän ja nauttia bloggaajan narisevasta puheäänestä. Valitse sellainen päivä jolloin et tee mitään erityistä, ei ole pakko käydä edes tallilla. Kukapa ei haluaisi tutustua Sinun arkielämääsi!

Summer Bucket List on lista asioista joita aikoo tehdä kesän/talven/loman/eliniän aikana. Se on kuuminta hottia nuorten bloggaajien keskuudessa, mutta mikään ei estä myös meitä vanhuksia omimasta ideaa itsellemme. SBL oli esitelty erinomaisesti Prosessiratsastajan blogissa, joten en mene siihen sen tarkemmin. Suosittelen ihan aikuisten oikeasti lukemaan tuon postauksen!

Puhelinkuvapostaus toimii silloin kun sinulla ei ole mitään sanottavaa, mutta puhelimesi on täynnä kissakuvia. Postaa ne kaikki yhteen postaukseen (ei haittaa vaikka olisit yrittänyt ottaa tarkkaa kuvaa kissastasi 30 kertaa, postaa vain ne kaikki, kukapa eihaluaisi katsoa kissaasi hevosblogissasi). Voit kauniisti ryhmitellä kuvia esimerkiksi neljän kuvan setteihin tai olla ryhmittelemättä. Lukijaa postaus kiinnostaa satavarmasti!

Klikkaa isoksi!
Kuvapostaus eroaa puhelinkuvapostauksesta sillä, että kuvat on otettu kameralla. Tarkoitus on kuitenkin sama. Lisätä blogiin mahdollisimman paljon käsittelemättömiä (vain amatöörit käsittelevät) kuvia samasta tilanteesta.

Kuukauden parhaat kokoaa yhteen kuukauden ajalta kaikista suosituimmat blogijuttusi; suosituin postaus, suosituin video, suosituin kuva Instagramissa (tollo, tee tili jos sinulla ei jo ole), kävijämäärärikkain päivä, kävijämäärä kuukauden ajalta, postaus ja kuva, joista itse pidät eniten, paras saamasi kommentti, paras seuraaja, lempifarkkusi, lempilaukkusi, lempileffasi. Mitä näitä nyt on!

Lukijat RA-KAS-TA-VAT videopostauksia! Erityisesti yli kolmikymppiset tädit, kuten minäkin. Ihanaa kun voi vaan kuunnella bloggaajan kaunista ääntä eikä tarvitse vaivaantua lukemaan tekstejä. Musiikkia ei kannata laittaa taustalle häiritsemään. Ja muista, että mitä pidempi, sen parempi.

Valmennusanalyysi on erittäin informatiivinen, sillä kukapa ei haluaisi lukea taas täysin samanlaisesta valmennuksesta, jossa hevonen oli alussa jäykkä, mutta sitten valmentajan ohjeilla irroteltiin vemputtamalla päätä puolelta toiselle ja sitten se myötäsikin jo hienosti ja kun tunti oli lopussa, niin se teki itsenäisesti levadea lennättämällä sinut kentän pohjaan. Tämä postaus ei välttämättä tarvitse edes kuvaajaa, laitat vain postaukseen kuvia vanhoista valkuista, kukaan ei kuitenkaan muista että juuri ne tusinavalkkukuvat ovat olleet blogissa jo viisitoista kertaa.

"Tänään laukkasin" Kuva: Oona Virtanen
Jos muuten kärsit kuvaajanpuutteesta, pue valmennukseen t-paita, huppari ja vielä takki ja lisää ja vähennä tunnin aikana yläosan varustusta. Jos olet oikein epätoivoisesti (mies)lukijoiden tarpeessa, niin ratsasta myös bikineillä. Saat kuvia erilaisilla ratsastusvaatteilla ja kuvitat niillä vielä kaksi seuraavaakin valmennusta. Kuvan sisällöllä ei varsinaisesti ole väliä, kunhan kerrot että hevonen tuntui tänään tosi hyvältä, ei sitä voi kukaan kuvasta todistaa valheeksi.

Koska kisaaminen on nykyään oletus, johon kaikkien ratsastajien tulisi pyrkiä, kannattaa sieltä kisoista puskea matskua ainakin kolmen postauksen verran. Muista lisätä postaukseen ainakin nämä kohdat: Meni traikkuun hienosti, oli kisapaikalla kotonaan, jännittyi verkassa, toinen ratsasti liian läheltä, kielsi vesiesteelle, tokalla yli, liiotteli hyppyä, hipaisia puomia, jäi onneksi kannattimille, jalustin putosi, putosin selästä, hevonen karkasi Nuuksioon, kisahousut pilalla, uudet Pikeurit, kisahoitaja teki oharit, ihana sää, kiitos kuvaajille! Kootussa Ravissa Nooralla on kadehdittavan pitkiä kisa-analyysejä.

Päiväkahvit laitumella on aivan ihana tapa täyttää blogia! Raahaa siis laitumelle taittopöytä, kertsit, sufeeta ja viinereitä ja kata itsellesi täydellinen kahvipöytä. Kuvaajasi tehtävä on sekä heitellä hevosia kävyillä pitääkseen ne pois pöydästä että ottaa täydellisiä kuvia. Muista hymyillä joka kuvassa! Mallia kannattaa ottaa tietenkin Jillasta!

Kehityspostaukseen kokoat kuvia hevosestasi. Keksi vain päästäsi että minkä asian nyt tällä kertaa huomaat hevosessasi muuttuneen. Lisäsitkö ruokintaan yrtit pari viikkoa sitten? Tämä postaus toimii parhaiten niin että lisäät alkuun kuvan hevosestasi talvikarvassa ja kerrot kuinka tukkoinen se oli. Lisää sen jälkeen kuva kesäkarvaisesta hevosesta ja kerro kuinka yhdessä syömänne yrttidetoxkuuri on laihduttanut teitä molempia! Kakka lentää ja karvat kiiltää! Postauksen voi uusia samoilla kuvilla kuukauden välein, muista vain vaihtaa syytä, miksi juuri tällä kertaa on kehitytty.
Yhyyy, Muulin karva on niin elotonta ja kiillotonta.
Mutta kun lisäsin ruokintaan Blue Chip täysrehun, on minulla kiiltelevä muuli!
Pyydä lukijoita linkkaamaan oma bloginsa kommenttikenttään ja esittele nämä blogit myöhemmin. Tässä saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, tosi paljon kommentteja, jotka houkuttelevat uusia lukijoita ja sitoutat kommentoijia seuraamaan blogiasi jonkin aikaa kunnes käyt blogit läpi. Bloggausetiketin mukaan blogeista pitää löytää vain hyvää sanottavaa mutta myös kehittämisehdotukset ovat ok.

Kokoa postaukseen elämääsi eniten koskettaneita mietelauseita hevosmaailmasta ja sen ulkopuolelta. Facebookin sivu Elä hyvin-Naura paljon-Rakasta paljon tarjoile niitä runsaasti! Lisää syvällinen mietelause ja kerro miten juuri se erityisesti nostaa palan kurkkuun kun muistelet kuollutta ensimmäistä kultakalaasi.
So true.
Sivusin haastepostausta jo edellisessä tämän tyylisessä postauksessa, mutta sen tekeminen on aina ajankohtaista. Kerää ideoita vaikka vanhoista kiertokirjeistä (jos et tiedä mikä on kiertokirje, lopeta blogini lukeminen tähän ja tilaa itsellesi Hevoshullu) ja laita vahinko kiertämään. Mihinkään omaperäisyyteen ei kannata lähteä, ihmiset tykkää tutuista asioista.

Kirjoita kysymyspostaus. Sen kirjoittaminen on itseasiassa hyvin helppoa, tekstiksi riittää "Kyselkää!!!" ja kysymyksiä alkaa sadella kommenttiboksiin samantien. Muista että voit aivan hyvin itsekin anonyyminä kirjoitella kyssäreitä.

Vastauspostaukset (huom monikko) toteutat tietenkin sitten kun kysymyksiä on tarpeeksi, viikon, kuukauden tai vuoden päästä. Yritä vastata niin pitkästi että kysymyksistä riittää useampaankin postaukseen. Näin saat parin viikon postaukset hoidettua. Tässä valmiita lauseita joita voit käyttää kun sinulta on kysytty liian henkilökohtainen kysymys:
 • tämä on vain minun ja exäni välinen asia
 • en halua tästä sen enempää kertoa täällä blogin puolella
 • 42
Hae ideoita muualta! Esimerkiksi täällä on 101 postausideaa. Saat blogillesi paljon lukijoita kun se sisältää kaikille kaikkea, älä siis epäröi kirjoittaa vuorotellen postauksia raskaudesta, äitiydestä, vaimona olosta, sisustamisesta, ratsastuksesta, koiraharrastuksestasi, fitnesstreeneistä ja kutomisesta. On niiiin 2000-lukua aloittaa oma blogi eri harrastuksille. Blogissa kannattaa olla kaikille kaikkea niin lukijamääräkin tuplaantuu! Vähintään!

Tee erilaisia listoja! Listaa esimerkiksi kaikki ratsastushanskasi ja arvostele niitä tai listaa hevosesi kaikki varusteet. Tai listaa kaikki mitä olet syönyt viikon aikana tai montako minuuttia olet ollut hevosen selässä, uimassa, kävelemässä, töissä, nukkumassa tai ... Se Petrin tämän kesän biisi on muuten melkoinen korvamato.

Jos olet himoshoppailija, kuten kaikki bloggaajat tuntuvat olevan, tee oma postaus kaikille tavaroille joita olet ostanut viikon tai kuukauden aikana. Ihan normaalista satulahuovastakin saa mielenkiintoisen postauksen kun kuvaa sitä hieman eri kuvakulmista ja asettelee sitä kotona eri paikkoihin. Pöydälle, sohvalle, lattialle jne. Postaus on nimettävä esimerkiksi seuraavasti: Heinäkuun ostokset.

Edellämainittuun liittyy läheisesti myös testauspostaus. Jos haluat olla vakavasti otettava bloggaaja, tulee sinun saada tuotteita ilmaiseksi yhteistyökumppaneilta*. Jos joudut lukemaan tätä postausta, olet luultavasti hevosblogimaailman nobody. Nyt ihminen, tee siihen muutos! Testaa joku uusi satulahuopa ja kerro että sait sen yhteistyön ansiosta. Vaikka maksoit siitä täyden hinnan! Yhteistyö houkuttelee uusia yrityksiä ja ehkä kymmenen vuoden päästä saat oikeasti ilmaisen satulahuovan.

*tässä pitää tietää se, että jos olet ihan oikeasti saanut tuotteen ilmaiseksi tai tuntuvalla alennuksella, siitä pitää postauksessa mainita, mieluiten heti alussa. Ettei tule ridelovelaugh-gatea. Ilmaisena saadut tavarat pitää myös ilmoittaa omassa veroilmoituksessa.

Elämäni hevoset on ihan mahtava keino valottaa omaa hevosteluhistoriaa. Äläkä turhaan vaivaa skanneria kun käyt läpi vanhoja kuvia. Ota vain kännykällä kuvat (huom, muista ottaa salamalla niin saat niihin hyvää retroa twistiä) ja lisää ne sellaisinaan postaukseen. Ihmiset nimittäin tykkää sellaisista elämänmakuisista kuvista.

Jos hevospostaukset tympii, muistutan vielä että blogissa on ihan okei tarjota kaikille kaikkea. #OOTD eli Outfit of the Day on tuttu varsinkin instagramista. Laitappa hakukenttään hästägi #ootd ja saat ankkana poseeraavia teinipissiksiä koko ruudun täydeltä! Mutta, pukeudu siis vaatteisiin, pyydä kaveriasi ottamaan mahdollisimman huonot kuvat asustasi ja esittele mistä olet vaatekappaleet hankkinut. Jos haluat postauksesta oikein diipin, kerro vielä mitä kukin vaatekappale sinulle merkitsee.
Ei muuten kannata keksiä Landelooksia uudestaan. Se on niin pyhä ettei kukaan pysty samaan. Eli ihan turhaa ottaa #OOTD tallikamat päällä ja yrittää olla ns hauska.

Edit 21.9.: Se kaikista paras postausidea, se joka kerää väkeä blogin äärelle kuin ilmaiset Tokmannin ämpärit, on tietenkin yhyy-elämä-on-perseestä-kaikki-kiusaa -postaus, jossa hevonen ontuu, itse on aivan hukassa ja persaukinen, ratsastus ei oikein suju, on joutunut ht.nettiin toistuvasti ja marsukin kuoli. Vuodata siis kaikki elämäsi paha olo ja jää odottelemaan kommentteja. Jos sieltä tulee jaxuhaleja niin elämä ei olekaan niin synkkää. Jos kukaan ei kommentoi mitään, vaihda lajia. Esimerkkiä voi ottaa vaikka ht.netin suosikista eli Penniestä.

Edit 21.9.: (ideoita senkun satelee) Rodeoratsastus ja muu pukittelu kiinnostaa ihmisiä. Ne haluaa katsoa kuinka pahasti putoat ja kuinka monta luuta menee rikki. Ei ketään kiinnosta koulukilpailumenestys jos vaihtoehtona on villejä pukittelukuvia. Sido siis naru hevosesi "paikkoihin" (ruuna parempi kuin tamma), asettele kätesi narujen alle ja RIDE 'EM COWBOY!
Äitiiii!

Tähän postaussarjaan oli tulossa myös kolmas osa, mutta se meni niin asiapitoiseksi jo luonnosvaiheessa että julkaisin sen sopivammassa portaalissa eli Playssonissa. Lue juttu täältä.

26 kommenttia

 1. Onko sulla kissa töissä mukana? :D Päätellen noista kissakuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on työpaikalla rentoa ja ollaan pidetty kissa/koirapäiviä välillä :)

   Poista
 2. xDDD Joko heppatalissa on haukuttu tää postaus lyttyyn? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan vielä, oma moraalini on sen verran korkealla että vain äärimmäisessä hädässä käyn avaamassa sinne lukijoita kerjäävän topan ;)

   Poista
 3. En tiedä oliko tarkoitus, mutta tää kuulostaa tosi ilkeältä mainittuja bloggaajia kohtaan. Mitä vikaa on siinä, että Jilla hymyilee kuvissa tai Kaktu ratsastaa paljon kaulanarulla? Huumorisi on erilaista sen olen ymmärtänyt, mutta nyt meni vähän yli omasta mielestäni :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, unohdin kirjoittaa (vitsi) jokaisen kappaleen loppuun!

   Älä huolestu hyvä Anonyymi. Tunnen Kaktun ja Nooran henkkoht ja Jillan suhteen uskon että hänen huumorintajunsa riittää tähän.

   Poista
  2. Ajattelin ihan varta vasten ilmoittaa, että mun nutturaa ei ainakaan Kaisan vitsailu kiristä. :D

   Poista
 4. Tästä puuttuu "yhyy-elämäni-on-perseestä-ja-kaikki-kiusaa" -postaus by Pennie. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hemmetti, miten saatoin unohtaa sen. Ja olis esimerkkipostauskin olemassa :D joudun huomenna peukaloimaan tätä ;)

   Poista
 5. Mä olen sen verran tuore bloggaaja, etten ole ymmärtänyt sitä kaikkein myyvintä bloggaustapaa. Otsikoksi surua, epäonnea tai epäonnistumisia ja johan kävijälaskuri raksuttaa ja kommentteja satelee. Hyväntuulisuus ei Suomessa myy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei myykään. Ihan aikuisten oikeasti ne muulipostaukset ovat suosituimpia joissa kaikki menee päin helv*. Suomalainen ihminen on siitä jännä että niin kauan elämä on hyvää kun jollain toisella menee huonommin. (ei vitsi).

   Poista
  2. Tää on niin totta. Bloggaa otsikolla "Onnistumisen iloa" ja ketään ei kiinnosta. Tuokin kannattaa muuttaa esimerkiksi muotoon "Ei jotain hyvää, ellei huonoakin" kertoaksesi, että vaikka koit onnistuneesi jossain, olet silti varmaan aika paska. Siitäkös ihmiset tykkäävät. Selitys tälle on tietenkin se, että näin bloggaaja kertoo olevansa erehtyväinen ihminen eikä aina paras kaikessa. Vaikka olisikin hetkellisesti paras tai todella hyvä jossakin :D "Aina ei voi mennä hyvin" on muuttunut muotoon "ikinä ei voi mennä hyvin".

   Poista
  3. Jos katson bloggerin lukukertoja niin ne postaukset, joissa Muuli oli oikein erityishyvä ja kiva (ja se ilmenee otsikosta), jäävät lukukerrat johonkin 300 kertaan. Sitten kun mennään rodeota niin 1300. Ihmiset on niin väärässä!

   Poista
  4. Löytyihän tää, jotenkin tällä mentaliteetilla kun menee niin kaikki pysyy tyytyväisinä (myös mielenterveys- ja päihdetyöntekijät oletettavasti saavat leipänsä) https://media.riemurasia.net/albumit/mmedia/46/ge3/1u8b/436015/1665910546.jpg

   Poista
 6. Huikeita ideoita Kaisa! En osaa päättää mistä edes aloittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin lisätä tähän vielä yksi, nimittäin pukittelu ja muu rodeoratsastus. Voisit debytoida sen niin laitan linkin tähän postaukseen ;)

   Poista
 7. Hei kiitos, joulukalenterisuunnitelma on paketissa!

  VastaaPoista
 8. Vähänkö hajosin tolle T-Rex -meemille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riemurasia on paras paikka etsiä hyviä meemejä ;)

   Poista
  2. Sori, pakko korjaa. Se on velociraptor, ei T Rex ;)

   T. Ikuinen dinosaurus fani :'D

   Poista
  3. Kiitos Noora! Mäkin mietin pääni puhki että mikä se on kun ei se t-rex ole. Mutta en saanut päähäni sen "hoikemman tappajaliskon" nimeä.

   Poista
 9. Yks uus lukija täällä moi!

  Ridelovelaugh -blogin Rosita oli tykänny tästä postauksesta bloglovinissa ja ruotsin kirjoja vältellessä tulin lukemaan tän ja selailemaan koko blogia ylipäänsä. Ja nyt vaan harmittaa, etten oo löytänyt tänne aiemmin. Mutta hyvä että edes nyt, vaikuttaa ihan huipulle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) suosittelen lukemaan tuolta helmikuusta lähtien niin saat paremman kuvan siitä millainen duuni tässä on takana.

   Poista
 10. Hahah, tää olin niin hauska! :-D

  VastaaPoista
 11. Täytyy sanoa, että maailman paras postaus! Kiitos! Sait taas uuden lukijan ;)

  VastaaPoista