keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Muuli pitkästä aikaa ohjasajossa

Nyt kun Muulia on rääkätty pitkästä aikaa ratsastusharjoituksilla, oli korkea aika palauttaa sen mieleen myös ohjasajo. Kaktu tuli moikkaamaan Muulia ensimmäistä kertaa ja otti samalla myös kuvia ja videoita, kiitos!
Kaikki kuvat: Kaktu Kuparinen
Muuli sai niskaansa koko hoidon, eli suitset ja lännensatulan. Satulan D-renkaat ja jalustimet sopivat oikein hyvin ohjasajoon ja satulaa on minusta hyvä pitää selässä muutenkin kuin vain silloin kun Muulilla ratsastetaan.

Homma sujui lopulta todella hyvin! Vain kaksi kertaa Muuli otti pienet hatkat, mutta oli heti takaisin hallinnassa. Vaikka se pyörähtikin ympäri ja liinat olivat sen jaloissa. Siinähän oppii varomaan. Menin vain isolla ympyrällä kentän portin päässä. Sitten kun se sujuu pysähdyksineen erinomaisesti, voin ottaa mukaan tarkempia kuvioita, esimerkiksi kahdeksikkoa tai tiimalasia.

Yritin myös uhkarohkeasti kiertää koko kenttää pitkin uran myötäisesti mutta tässä kohtaa Muulin hevospuoli tuli esiin. Tallin hevoset eivät mielellään kulje kentän päädyssä eivätkä pellon puoleisella sivulla. Muuli on ihan sujuvasti kulkenut siellä talutuksessa ja myös juoksutaen mutta ohjasajaen? Hell no!

Lopulta kiersin ympyrää 1/4 osalla kenttää eli turvallisesti Tuuliponin läheisyydessä kentän puoleisessa päädyssä.
Liinat käsiin, Muuli odottaa kiltisti paikoillaan.
Vähän prakausta hallintalaitteistossa.
Jaaaaa seis.

Piiiitkä askel!
Pysähtymiset onnistuivat tänään todella hienosti ja Muuli otti vähän vahingossa pätkän raviakin. Se ravasi kuitenkin niin hallitusti että pyysin sitä vielä pari kertaa ihan tarkoituksellakin raviin ja se ravasi tosi hienosti ympyrällä kahdella ohjalla! Itse en uskaltanut ottaa sen takana juoksuaskelia ettei se saa minusta kipinää lähteä haneen.Lopetin erittäin hyvään ravipätkään eli pysäytin Muulin, palkitsin ja otin liinat pois. Se sai vielä olla hetken kentällä vapaana hippeilyn takia.

Kokeilin kentällä samaa mitä tein tarhassa viime viikolla eli juoksuttaisin Muulia vapaana. Kenttähän on paljon suurempi alue kuin tarha, joten jännä nähdä..

Ympyrä muistutti lähinnä tippaa sillä kentän kulmassa oli paljon pitkää vihreää heinää, joka kutsui Muulia luokseen. Lopulta sain sen ravaamaan kohdan ohi, syvälle kulmaan se kuitenkin meni. Kaktu joutui poistumaan kentältä, ettei Muuli juokse hänen luokseen turvaan, mutta Muulilla ei oikein huumorintaju riittänyt selkäännousukorokkeella istuvalle ihmiselle. Treeniä treeniä!

Pyysin Kaktua vielä ottamaan pätkän videota missä heittelen juoksutusraippaa Muulin puolelta toiselle, se kun ei välitä raipan narusta jos vain kauraa on tarjolla.


Koska Muuli teki niin hienosti, oli tämä varmaan Muulihistorian lyhyin tallivisiitti. Kaktu tuli nimittäin tallille vähän yli neljä ja viideltä oli Muuli palautettu takaisin omaan tarhaansa. Mitäs sitä treenaamaan jos homma sujuu ja kerrankin voin sanoa että lopetettiin hyvään kohtaan.

Kauraa meni myös normaalia vähemmän, ensimmäisen palkan Muuli sai vasta kun lopetin ohjasajon! Yritän vähentää kauran antamista tehden siitä oikein spesiaaliherkun, jota saa silloin kun harjoitellaan jotain ihan uutta tai kun joku jo opittu juttu menee erittäin hyvin putkeen.

Uusiin asioihin siedättäessä tulen jatkossakin lappamaan kauraa Muulin suuhun jotta sen aivoissa syntyisi positiivisia mielleyhtymiä.

4 kommenttia

 1. Kuinka paljon nuo geelitutit lyhentävät kuolainta? Hevoselle tuli vahingossa ostettua sentin liian pitkä kuolain, niin auttavatko nuo siihen vai ostanko vaan uudet kuolaimet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne lyhentää.. Hitsi en osaa saanoa että paljonko mutta kyllä mä sanoisin että jopa sentin. Kannattaa kyllä kokeilla, minusta nää jotenkin rauhottaa kuolainta suussa muutenkin. Kalliithan nämä Acavallon kumit on (16-22e oon nähnyt kun tein hintavertailua) mutta kyllä yhdet tällaiset pitää aina olla kaapissa :)

   Poista
 2. Olis ollut kiva nähdä Kaktu muulin selässä sillä sehän on tunnettu apina mikä ei millään tipu xD
  Hienosti muuli kyllä sietää raippaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuli ei ole (ihan) vielä siinä pisteessä että se päästäisi vieraita selkään. Tai en tiedä, en ole kokeillut, mutta luulen että näin on. Eiköhän Kaktu sinne saada sitten kun Muuli on paremmin hallussa ja astetta turvallisempi. En usko etta Kaktukaan enää haluaa itseään väen vängällä tapattaa ;)

   Poista