keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Leipää ja rodeohuveja v2

Tänään jatkettiin eillisen ratsastustreenejä. Olin tallilla valmiina, jotta kenttä olisi vapaana ja jotta yleisöä ei olisi niin paljon paikalla. En nimittäin kehtaa ratsastaa jos joku katsoo. Olen niin huono ratsastaja.

Muuli sai selkäänsä länkkärisatulan ja meksikolaiset suitset että sen suu pysyy varmasti kiinni eikä se voi hengittää. (vitsi).
Selkään kiipeäminen on aina vähän mielenkiintoista tällä satulalla. Alastulosta puhumattakaan. Tänään harjoiteltuun vähän selkäännousukorokkeen vieressä. Harjoituksia jatketaan.
Kaikki kuvat otti tälläkin kertaa puolalainen talliorja Pasi "Pasi" Rönn.

Kun se viimeksi lähti ekojen askeleiden jälkeen niin sanotusti lapasesta, pelasimme varman päälle ja palkitsin sen kauralla parin ekan askeleen jälkeen. Ja sitten taas askel ja kauraa. Siitä lähdettiin. Tallinomistaja ei halunnut taluttaa Muulia silleen normaalisti takanaan ettei se hyppää niskaan, joten otettiin juoksutusasento. Ensin annoin vain ihan pitkät ohjat ja luotin tallinomistajaan kuin peruskallioon. Tai en ihan täysin, toisella kädellä pidin koko ajan satulasta kiinni.

Sit keräsin vähän ohjia ja yritin itse pitää Muulia ympyrällä. Helpommin sanottu kuin tehty.


Tässä vaiheessa yleisö kentän laidalla oli triplaantunut kun kuvaajan lisäksi sinne tuli kaksi tallikaveria. Kukaan ei halunnut hakea hevosiaan tarhoista, koska ne halusi katsoa milloin minä lennän alas selästä.


Tämän jälkeen tapahtuikin sitten vähän enemmän. Tallinomistaja meni sulkemaan kentän takaporttia. Itse seisoin Muulin kanssa vapaana keskellä kenttää. Kuulin kuinka kentän vieressä tarhassa oleva Tuuli poni otti äkäiset lähdöt. Ja niin otti Muulikin. Mentiin sellaista haipakkaa porttia kohti (joka onneksi oli juuri suljettu) ettei ennen olla mentykään! Pukkisarjaa tuli minkä ehti ja mä roikuin satulassa kiinni. Ohjia en ehtinyt sinä rytäkässä pidentää enkä lyhentää ja voin kertoa että käteni oli kova kuin kivi kun ohjia pitelevät kädet pitelivät kaikin voimin satulasta kiinni.
Tässä seuraa koko kuvasarja. Ensimmäiset kuvat ovat hieman hämäriä koska olimme toisessa päässä kenttää.

Hetkittäinen irtaantuminen satulasta.


Tallinomistaja= Rolling On the Floor Laughing my Ass Off. ROFLMAO.
Näitä rodeoita tapahtui kaksi kertaa tänään. Voin kertoa että tuskanhiki puski hupparin läpi selkäpuolelta. Sen verran puristauduin kiinni satulaan. Olin muuten varustautunut kokopaikkaisilla grippihousuilla. Ehkä ne auttoivat, ehkä eivät.

Kokeilisin muuten mielelläni niitä Aiverin supergrippejä, voin kehua niitä blogissa mielinmäärin jos myyvä taho sattuu tämän kerjäyksen näkemään ja ne minulle lähettämään! Ilmaiseksi tottakai! Enkä todellakaan ilmoita niitä mihinkään omaan verotukseen, että siinähän ruikutatte sitten hevostalli.netissä. (vitsi). Kun oliskin jotain sponssikamaa ilmoitettavaksi verotukseen prkl.

Edit 8.9.: yliviivattu ylläoleva kappale mielensäpahoittajien takia. Ole niinkuin sitä ei tässä olisikaan.

Ratsastukset eivät päättyneet rodeoon vaan tallinomistaja painosti mua jatkamaan. Siinä hetkessä olisin mielelläni heitellyt sitä muulinpaskalla mutta jälkeenpäin oli tosi hyvä että se pakotti mut jatkamaan.

Mentiin käyntiä ja ravia. Tallinomistaja oli keskellä kenttää "juoksuttamassa" tarvittaessa vaikka ei enää oltu liinassa. Sain nostettua ravin portin kohdalla ja ravattua kokonaisen kierroksen. En uskaltanut rodeoiden jälkeen enää nostaa ravia keskemmällä ja ravata kohti porttia. Jotain itsesuojeluvaistoa sentään.
Muuli meni tosi hienoa reipasta käyntiä puoli kierrosta ja hienoa ravia. Tajusin jossain vaiheessa että olin keventänyt koko ajan, ehkä Muulia eilen ärsytti mun ryskyminen selässä mutta keventäminen oli ok. Menin harjoitusravia vain juuri ennen käyntisiirtymisiä.

Pohje oli edelleen kaikki tai ei mitään. Joko Muuli ei kääntynyt tai sitten se kääntyi tosi paljon. No etuosan/takaosankäännökset eivät varmaan aikanaan tuota suuria ongelmia jos tämä meno jatkuu. Tallinomistaja kehotti pitämään kädet levällään. Kerrankin saa pitää levällään kun kymmenen vuotta on kuunnellut sitä valitusta kun ne harhailee minne sattuu. Edelleen ne harhaili toisiinsa kiinni kuin magneetit.


Tästä vaan naps ja naps ja muuli on irroteltu vetelemällä puolelta toiselle!

Kaiken kaikkiaan Muuli suoritti ihan superhienosti! Otin siltä nopeasti kamat pois ja vein hetkeksi laitumelle palkinnoksi.

Nyt se saakin ratsastusjutuista taas lomaa koko loppuviikon. Olen menossa sen kanssa naapuritallille lauantaina hevostaitokisoihin. Sinne on rakennettu rata johon on otettu vaikutteita WE esteistä ja westernistä. Osallistun Muulin kanssa tietenkin maastakäsin. Esteissä on agilitystäkin sopivia juttuja ja on kiva päästä treenaamaan valmiille ja vieraalle radalle. Matkaakin on vain kuusi kilometriä ja olisin ollut valmis taluttamaan sen. Mutta sitten meidän ihana talliporukka muuttui entistäkin ihanammaksi kun sain sekä kyydin että autollisen kannustusjoukkoja!

Jos asut Tuusulassa tai lähellä, niin kurkkaa täältä tapahtuman mainos ja tule itsekin mukaan! Ilmottaudu tapahtumassa osallistuvasi niin osaavat varata tarpeeksi kahvia ja pullaa kioskiin!

Osaatko löytää tästä kuvasta yhden merkittävän virheen?

20 kommenttia

 1. Siis just luin heppatallista ettà Muulilla on toi peppuremmi kun se estàà pukittamista!!!
  Ihanaa, eilisissà kuvissa sua nauratti vàhàn liikaa, mut nyt huomas sellasen pienen huolestuneen rutistuksen parissa ekassa kuvassa.
  Ootte te ihan huippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis mä luulin että tää estäis pukittamisen mutta pitää ilmeisesti tehdä reklamaatio..
   Tänään ei naurattanut koska ei oltu enää liinassa, iik! Onneks tuli aita vastaan niin Muuli pysähtyi siihen. Toki hetken mietin että eikai se perkele rysäytä siitä läpi.

   Poista
  2. Ei nuo estä pukittelua millään tavalla, on kuitenki vastaavanlaiset kun mäkivyöt eikä potkuremmi. Pukittelua ei voi estää mitenkään ratsastuksessa, ajohommissa voi koska remmi sidotaan aisoihin, toki hevonen voi aisojenkin välissä koittaa pukittaa, mutta sillon pitäs jaksaa nostaa kärrytkin ilmaan.

   Poista
  3. Heippa Anonyymi! Tämä oli kyllä nyt ihan uutta tietoa minulle! Olen lukenut paljon muulien pukitteluongelmasta ja yhdysvaltalaisella muulifoorumilla minulle nimenomaan suositeltiin tätä välinettä?!
   http://muuliprojekti.blogspot.fi/2016/07/ooooo-miksi-sun-muulilla-on-noi-remmit.html

   Poista
 2. Voi ei nuita Muulin ilmeitä! :D Rodeo kuvissakin niin tyytyväisenä itseensä korvat hörössä! Kuskin ilmeetkin oli moninaisia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä vielä kehuin että en muuten vetäny ohjista, mutta kyllähän se kuolain aika pitkälti tuolta ulos tulee. No jos muistaisi ens kerralla että ei muuten tuntunut kovin kivalta tuollainen riekkuminen. nih.

   Poista
 3. Voi ei nuo päänheilutuskuvat XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heittelin sitä kepeillä että nostaisi pään ylös kuvia varten. Nosti vasta kun ötökät alkoi häiritä sitä :/

   Poista
 4. Näitä kuvia katsellessa alan harkita omalle nuorelleni lännensatulaa. Saa pidettyä ainakin kiinni jos rodeo käynnistyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Ja kun olet ensin totuttanut sen 10 kiloa painavaan lännensatulaan kaikkine härpäkkeineen niin siellä ei ratsastaja enää tunnu missään :D

   Poista
 5. Lännensatula on riekkuvalla hevosella kiva, koska siitä ei ihan hevillä putoa. MUTTA sitten jos sattuu putoamaan, etenkin pukittaessa, on riski satuttaa itsensä pahasti nuppiin (nimimerkillä kokemuksen syvä rintaääni). Omalla PRE:llä tykkään kovin lännensatulasta, mutta se ei pukittelekaan koskaan (tai ehkä nää on ne kuuluisat viimeiset sanat? :D ) t. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on kokemusta, kerran huomasin istuvani hevosen kaulalla eli tulin sujuvasti nupin yli. Jalat edelleen jalustimissa. Olis voinu käydä huonosti.
   Tää on just se syy miksi mäkin aloitin ilman satulaa, sitten karvasatula, sitten enkku ja nyt viimein länkkä. Paitsi että enkkusatulalla olisi edelleen turvallista jatkaa MUTTA se valuu eteen eikä siinä pysy näin hyvin kyydissä.. No riskillä tässä mennään kaikilla satuloilla :D
   Muulikin pukitteli vain pelästyessään, eli se ei onneksi liittynyt ratsastamiseen tai minuun. Tai näin haluan itse ajatella :D

   Poista
 6. Hahahaha te ootte niin ihkuja! :)
  Ps. Ilmoitathan verottajalle ylimääräiset ilmaiseksi saadut kaurat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun eläimen menoja ei saa vähentää kun ne liittyy sen kuluihin eikä blogin kuluihin. Toisaalta, jos ei olisi muulia tai kauraa, ei olisi blogiakaan, olen hämmentynyt :D Onneksi olen ostanut kaksi kameraa tänä vuonna joihin meni yhteensä 1000 euroa että olen ns kuivilla vielä noin 980 euron edestä :D

   Poista
 7. Hirrrrveä pahoinpitelijä/eläinrääkkääjä/htnetmutapeltomuuliämmä kun naruriimu päässä laitumella ;)

  Ai että, parasta kahvitauon viihdettä lukea tätä blogia. Tsemppiä ja rohkeutta Muulin ratsukouluttamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan se sieltä :D

   Naruriimun lisäksi olen yrittänyt tapattaa Muulia syöttämällä sille _kokonaisia_ omenoita. Ei ole vielä(kään) tukehtunut niihin.

   Poista
 8. Siis ihan karseeta rollkuria noissa pukkikuvissa, etkö yhtään häpeä!!!!!!!!!!!!! Voi Muuliparkaa D,:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäh eikö rollkur ole ihan ammattilaistenkin käyttämä tapa jumpata niskaa :O

   Poista
 9. Jos joskus vaihdat blogin ulkoasua, niin uuteen banneriin ehdottomasti joku rodeohupikuva! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitähän tulisi ihmisille ihan vääränlainen kuva muuliharrastuksesta :D

   Poista