sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Kokeilin keppareita, ei se estehyppely mitään lastenleikkiä ole!


Tein Solkusta haastattelun blogiini Helsinki Horse Fairissa ja kokeilin itsekin kepparihommia perjantaina messujen sulkeuduttua. Messuille oli tuotu lainakeppareita ja otin lainaan vaaleanpunaisen yksisarvisen. Kepparikielellä se on kevyt, A4-kokoinen suullinen hevonen. Ja tehdasvalmisteinen. Luulen, että itse tehdyt ovat suositumpia, mutta kuka olisi antanut hienoa itse tehtyä kepparia lainaan.

Kuvat ja videon otti Emmi Jormanainen, kiitos!

Ensinnäkin, kun kepparivideoissa hevoset usein kieltävät, niin ei ole todellakaan helppoa saada omat askeleet sopimaan esteiden väliin, ellei muutaman kerran kokeile, mistä kannattaa lähteä, kummalla jalalla ja millaisilla askelilla.

Itse huomasin, että noin kevyt keppihevonen pysyy reisien välissä ihan pitämättäkin, oliko hyvä juttu vai ei, mutta helpotti hommaa. Pidin kuitenkin sen pienet ohjat käsissäni.

Olen katsonut videoita kouluratsastuksesta keppihevosilla ja taitavimmat ratsastajat vetävät balettitanssijoiden tapaan kenttää ympäri. Itse tuossa tein vähän laukanvaihtoja ja näytän lähinnä juuri itseltäni, en kummoiseltakaan keppihevosratsastajalta.


Estehyppelyn lomassa hengästyin ihan oikeasti vaikka hyppelin noita maksimissaan kymmenen minuutin ajan. Kokonainen tunti keppihevosella vastaisi kunnon aerobickiä. Eli en todellakaan pystyisi siihen.

Ilman tuota kepparia homma voisi vielä toimiakin jollain tasolla, mutta esimerkiksi tämän hevosen keppi oli liian pitkä minulle ja hypyissä jalkani osui siihen. Ja kun yritin pitää tuon reisien välissä, vaikutti se siihen, miten esteitä voi hypätä. SM-kilpailuissa tytöt ylittävät jopa 130 cm esteitä, ihan tosta vaan! Mä taisin päästä tämän kuvan esteen yli kun puomi oli toisiksi ylimmillä kannattimilla.

Kuulen mielessäni yhden ratsastuksenopettajan hokeman "kädet osana kehoa", tässä kuvassa ne eivät nimittäin todellakaan ole.


Jos vielä naureskelet keppihevosharrastajille niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan lajia! Tee itsellesi täysimittainen esterata ja suorita se myötälaukassa läpi ilman että askeleet menevät solmuun tai eivät sovi esteisiin. Jos tämä sujuu hyvin, korota estekorkeutta aina 140 cm asti.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti