keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Muulin yhdeksäs viikko koulutuksessa (Muuli joutuu eristystarhaan)


Aiemmat tekstit Muulin koulutuksesta löydät tagin "koulutus" alta. Yhdeksännellä viikolla Sannalla oli muutakin elämää kuin Muuli ja Muuli sai miettiä tekemisiään ihan kaikessa rauhassa itsekseen.
Se on nimittäin terrorisoinut aitoja enemmän tai vähemmän ja nyt Sannalta paloi käpy. Runsaan lumen takia sähkö ei kierrä kunnolla ja Muuli on viihdyttänyt itseään irroittamalla alalangat. Sen jälkeen se on nakertanut tolppia, syönyt eristeitä ja hinkannut ylähuultaan aitalankoihin.

Koska nyt on mahdotonta tehostaa sähkönkulkua eläinystävällisin keinoin, aitasi Sanna pihattotarhan karja-aidoilla ja Muuli joutui eristysselliin.


Muuli oli myös yhtenä päivänä ollut tosi kiukkuinen tarhassaan. Sanna ja Mervi katsoivat touhua ja tietenkin kuvasivat myös. Ehkä loimi sähköistyi ja ärsytti tai sitten joku muu ärsytti Muulia. Tuona samana päivänä Sanna oli myös ratsastanut.


Edellisestä viikkopostauksesta tuli palautetta sen osalta, kuinka rumasti Sanna repi Muulin päätä sivulle pystyynnousun jälkeen ja siitä, kuinka ei ole okei pitää Muulia selkäännousussa taivutettuna. Osa kouluttajista nousee selkään ohjat löysinä ja osa vannoo taivutukseen nuorten kanssa.

Ideahan huomattavassa taivutuksessa on se, että silloin Muuli on kontrollissa eikä se pääse rykimään karkuun, mitä se kotona harrasti. Kun se seisoo sievästi ja kuuntelee ratsastajaa, saa se löysemmän ohjan ja myötäyksen, mutta jos kontrolli meinaa kadota, vedetään pää sivulle. Ihan loogista.

Minä olen Muulia hyvinkin paljon positiivisen kautta kouluttanut ja SILTI se ryki haneen selkäännousussa tai ensimmäisistä askeleista. Muuli ei tuntunut arvostavan palkintoa ihan niin paljon, että homma olisi toiminut. Nyt sen koulutus perustuu enemmän negatiiviseen vahvistamiseen ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten se toimii tämän muuliyksilön kohdalla.

Sanna lupasi kirjoittaa oman erillisen postauksen selkäännousuun liittyen, koska se aiheuttaa runsaasti mielipiteitä. Blogin lukijoiden kannattaa samalla muistaa, että melko harvoin ratsun alkukoulutuksen vaiheista julkaistaan videoita, missä on jouduttu neuvottelemaan eläimen kanssa tai misä on otettu takapakkia. Sitä nimittäin tapahtuu ihan varmasti jokaisen nuoren kanssa.

Tässä vielä kuvia Muulin aikaansaannoksista.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti