torstai 1. maaliskuuta 2018

Hyvää matkaa Tuuli

Sain surullisia uutisia tallilta viime viikolla, kun Muulin paras kaveri Tuuli oli päätetty päästää paremmille laidunmaille. Se oli Tuulin kannalta ehdottomasti hyvä päätös, sillä kipulääkkeet eivät enää purreet ja se oli köpö. Tuulilla oli taustallaan cushing, sen takia se vietti kesän tarhassa Muulin kanssa, ja sen sivuilmiönä se sai myös kaviokuumeen. Ikää Tuulilla oli jo päälle 20 ja se teki hienon uran esteponina tuoden ruusukkeet kotiin. Viimeiset vuodet se oli tosin koulu- ja maastokäytössä, koska sen jalat eivät enää kestäneet hyppäämistä. Viimeiset ajat Tuulilla oli tarhakaverina Elsa ja se sai kulkea vapaana illalla sisään omaan karsinaansa.

Meidän tallilla Tuuli asui kuusi vuotta. Muuli ja Tuuli jakoivat saman tarhan melkein kaksi vuotta.

Tallinomistaja laittoi minulle siis viestiä viime viikolla, jos pääsisin ottamaan Tuulista kivoja kuvia muistoksi. Kun menin tallille, oli tallinomistaja jo harjannut Tuulin ja puunasi sen harjaa puhtaaksi. Kiillotimme päätä vielä luonnonmukaisella "show sheenilla" ja pesin pölyttyneen nahkariimun edustuskäyttöä varten.

Ensin otimme kuvia tallin oviaukolla ja sen jälkeen tallipihalla ja kentällä. Vaikka päivä on jo mukavan pitkä, ei valoa silti ihan liikaa ollut enää viideltä iltapäivällä.

Tuuli lopetettiin kotitallilla.Ei kommentteja

Lähetä kommentti