lauantai 10. maaliskuuta 2018

Ostosten esittelyä, vain blingiä Muulille! Ja ratsastajalle kolmen sormen tumput!

Sain idean ostosten esittelystä Kylmäverinen Unelma-blogin Katrilta, joka esitteli tulevan ylläpitohevosensa Manun uusia varusteita. Tajusin, etten ole tehnyt samanlaista ostosesittelyä koskaan blogiin! En ole myöskään kerrallaan ostanut Muulille näin montaa uutta varustetta, koska yleensä suosin käytettyä. Olen kuitenkin sellainen "ostin kun halvalla sain" -tyyppinen ihminen, joka käy alelaarit tarkasti läpi.

Helsinki Horse Fair oli viikko sitten, mutta se tuotti pienen pettymyksen. En ollut varsinaisesti minkään tuotteen tarpeessa, mutta ei siellä ollut tyrkyllä edes heräteostoksia. Lisäksi pari osastoa oli kokonaan hukassa, vaikka kuinka yritin niitä hallista etsiä, kartankin kanssa.

Lopulta messuilta tarttui mikaan vain HV Polon koiran peti, se on tietenkin kissoille. Pesä maksoi 25 euroa ja kun kotona vielä liitimme siihen lämpöalustan, alkoivat kissat myös käyttää sitä.


Valittelin kaverilleni, kuinka Tuusulan Puuilo on tuottanut minulle pettymyksen jo pari kertaa. Hanskoista ei ole kuin pieniä tai jättisuuria jäljellä ja sieltäkään ei meinaa tarttua heräteostoksia mukaan. Kaveri suositteli Vantaan Puuiloa ja suuntasin sinne. Ja ai että, köyhäilijää oli todellakin muistettu!

Menin Puuiloon lähinnä siksi, että tarvitsin pari uutta raspia. Ne toki löytyivät. Ostin myös raspiin pään, koska kerran reijitin raspin piikkipäällä erään aasin lavan, mitäs nousi pystyyn. Mutta nyt sen ei enää pitäisi olla mahdollista. En tosin tiedä, miten hyvin tuo melko pitkä kahva toimii raspauksessa, että onko se vain haittona pienten aasien kanssa. Välillä kun niiden kanssa haluaisi käyttää lyhyempää raspia.

Raspit olivat 29,50e/kpl ja tappi oli 6,50. En kyllä ole vielä ihan vakuuttunut, että miten sen niinkuin pitäisi raspin päähän kiertyä, mutta sen näkee sitten.


Loput ostokset tein alelaareista, joita oli peräti kolme!

Muuli sai lapasuojuksen, maksoi 5 euroa. Kotona lähempi tarkastelu osoitti, että tämä on hyvin todennäköisesti liian pieni sille. Onneksi ei ollut kallis hutiostos.


Jättikokoinen heinäverkkokin oli alelaarissa, alkuperäinen hinta 35 euroa ja nyt hintaa oli 15. En tarvitse tätäkään ainakaan nyt heti, mutta ostin kun halvalla sain.


Korista löytyi myös yksi juttu, minkä ostamista olen suunnitellut jo pitkään. Siellä oli nimittäin nahkariimu, jossa on blingejä. Merkki on ihan vain Busse, mutta hintaa oli vain 20 euroa. Koko riimusa on cob ja tämäkin on siinä ja siinä, että mahtuuko Muulin päähän. Tuntui käteen aika pieneltä cobilta.
Itsellenikin olen ostellut, tai itseasiassa tilaillut. Eräs työkaverini tykkää hirveästi tehdä käsitöitä ja kutoo paljon. Kysyin, jos hän tekisi minulle kolmen sormen lapaset ratsastusta varten ja hänhän teki! Sain ensin hieman ohuemmat ja viikon päästä vielä paksummat, nyt näitä voi vaihdella kelien mukaan. Ihan tällaisinaan nämä eivät luultavasti ole käytännölliset ja ne kuluisivat puhki, mutta itselläni on kolmen sormen kuorihanskat, joiden sisällä oleva fleecesormikas ei ole mielestäni kovinkaan lämmin. Nyt heitän mikromuovit hittoon ja laitan sisälle villaa!

Laatu on priimaa ja tumpit ovat napakat, toki ne hieman löystyvät käytössä samalla, kun muotoutuvat käyttäjälleen.

Työkaverini, Pia Vainikka, lupasi tehdä näitä Sinullekin! Hintaa on 30e/pari ja hinta sisältää postituksen. Ota Piaan yhteyttä sähköpostilla, jos haluat tilata tällaiset. Sähköpostilla voitte neuvotella väristä. vainpi@gmail.com. Suosittelen lämpimästi!
Kuorihanskat ovat Eurohunterit.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti