sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Muulin uusi este-ennätys 135 cm

Muuli oli tyytyväisenä saanut minusta lomaa kokonaiset neljä päivää, pyörin nimittäin Hihssissä tosi tehokkaasti torstain, perjantain ja lauantain. Sunnuntaina olikin sitten laatuaikaa Muulin kanssa, ihan koko rahan edestä.

Ostin Hihssin exposta tasan yhden asian, juoksutusvyön 39 eurolla, koska se tuntui jämäkämmältä kuin ne nyloniset vinkuintialaiset viritykset. Tämä on mahdollisesti tehty myös lapsityövoimalla Aasiassa (päättelin hinnasta), mutta ainakin se on jämäkkä ja pysyi hyvin päällä. Kokokin oli juuri oikea, eli cob.

Postauksen alkuun pitää laittaa houkutteleva kuva ja tämä on houkuttelevampi kuin allaoleva kuva Muulin juoksutusvyöstä.

Muuli osaa hirveen nätisti seisoa paikoillaan. Seisoo kuin tatti kun laitan liinoja ja säädin vyötä ja tietty kun otan kuvia. Kunnon blogimuuli!
Ohjasajoin Muulia ensin, sen jälkeen laitoin sille apuohjat, nyt kun se on mahdollista uuden vyön avulla, juoksutin apuohjilla, juoksutin ilman niitä molempiin suuntiin ja otin tietenkin videoita. Lopuksi ajattelin että päästän sen irtona kentälle vähänku palkinnoksi hyvästä duunista. Samalla saisin liikekuvia.

En hakenut raippaa enkä mitään, mutta maiskuttelin Muulille ja hoin että RA-VI, RA-VI. Sain niitä kuvia joo hetken, kunnes Muuli poistui paikalta. Olin ihan kentän toisessa päässä kun Muuli laukkasi portille, hyppäsi yli, oli menossa tallin sisään mutta löi ovella liinat kiinni, kääntyi tarhoja kohti ja ravasi tarhojen väliin.

Tosi hienoa. Todella.

Sain kentältä suttuisia ja rakeisia kuvia ennen karkureissua, joten jaan ne tässä.

Ensin se vain käveli ja söi.Ja sit lähtee!


Alalaatuinen kuva mutta Muuli niin pitkänä että pakko laittaa. Eväät mukana ofc.Siellä se menee karkaamisensa jälkeen. Itse hypystä aidan yli en saanut kuvia, mutta olin kentän toisessa päässä ja allaolevaa kuvaa olen rajannut aika rankasti.


Se tuli vastaan korvat hörössä. Mutta puomille se ei todellakaan ollut tulossa. Sitä kiinnosti lähinnä ihanat hevoset joiden kanssa se yritti haistella. Sain sen peruuttamalla tallin pihaan ja otin pari kuvaa missä näkyy minkä korkuinen aita on Muuliin nähden.

En todellakaan tule enää kentälle t. Muuli

Tässäkin Muuli seisoi paikoillaan mihin käskin sen jäädä kun menin itse kentän sisäpuolelle ottamaan kuvaa.

Ajattelin että homma ei muuten jäänyt tähän, joten päätin laittaa Muulin laitumelle. Tai siis yritin laittaa, koska ei se kävellyt siihenkään suuntaan. Peruutin sen sinne sisään ja päästin irti. Hain kameran että nyt sit juostaan kun laitumelta se ei ole ainakaan vielä hypännyt yli. Korkeaa sähköaitaa se onneksi kunnioittaa tosi hyvin.

Rohkaisin sitä juoksemaan ja se juoksikin. Ei tosin kovin mielellään koska laitumella oli kasa kuivaa heinää.


Muuli ei onneksi pukittanut kohti vaikka kuva siltä vaikuttaakin. Tai siis olisi pukittanut vain, mutta sen jälkeen se olisi joutunut kohtaamaan mun raivon.


Tässä kohtaa Muuli tajusi ravaavansa kohti tukkiestettä ja päätti kiertää sen minun ja tukin välistä.
Mittasin aidan siitä kohtaa mistä se hyppäsi yli ja se oli noin 135 cm. Mitta loppui 120 cm kohdalle ja siitä oli vielä vaaksa aidan päälle.

Postauksen kuvien perusteella näyttää muuten siltä että Muuli ei ole enää niin takakorkea kuin mitä se on ollut. Pitää muistaa mitata se seuraavan kerran tallilla.

10 kommenttia

 1. Sis sun täytyy tehdä Muulista esteratsu!! Ens vuonna HIHSiin ihan kilpailemaan ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ne tallillakin jahaa.. Olis nyt edes jonkinlainen ratsu niin mietitään uravalintaa sitten myöhemmin :D Ja tietenkin HIHS on tavoitteena, mieluiten ennemmin kuin myöhemmin!

   Poista
 2. Hehee voi Muuli. Se katsoo tossa yhessä kuvassa just siihen malliin, että nyt lähtee jee! Vaikutti olevan innoissaan ja varmaan ylpeä itsestään :P Ehkä se tuosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuli korvat hörössä vastaan tarhojen välistä just silleen että "näitkö miten hienosti hyppäsin yli ja ihan ilman että sä ämmä annoit raippaa!" Ens kerralla pidän itseni vain tuolla tallin puoleisessa päässä ja suojaudun raipalla ja jonkun muun pitää pitää se liikkeessä :D

   Poista
 3. Muuli on saanut ihan mielettömästi massaa! :D ON SE HURJA! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahaa Kaktu, mahaa se on saanut :D Toi juoksutusvyökin oli ihan liian edessä mutta minkäs teet kun on pullea hyvinsyöneen muulin olkimaha tiellä :D

   Poista
 4. Muulilla oli vissiin vähän nälkä juoksutellessa, joka kuvassa suu täynnä heinää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alussa oli haasteita saada se ylipäätään liikkumaan kun aitojen alta saa herkkuja.

   Poista
 5. Kohtahan jonkun ison estetallin omistaja soittaa ja tekee tarjouksen. Muulillahan on temperamenttiakin vähintään yhtä paljon kuin takavuosien tähdellä Baloubet Du Rouetilla. Ja harjoittelumääriin verraten hyppykykykin aika super :D
  Vakavasti: kiitos tästä blogista, tämä pelastaa päiväni joka ikinen kerta! Eihän tämä olisi samanlainen ollenkaan, jos Muuli ei olisi... no muuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kujassa tuollaisia ylitä, valitettavasti :/

   Mutta saa kyllä tarjota. Ostaisin niillä rahoilla oikein pitkän löhöloman jonnekin missä ei näe vilaustakaan muuleista.

   Poista