sunnuntai 30. lokakuuta 2016

7 seuraavaksi parasta muulitiliä Instagramissa

Englantilainen bloggaaja julkaisi Mulography-blogissaan kesällä listan mielestään parhaista IG-tileistä. En voisi olla listauksesta enempää samaa mieltä, joten otin tähän postaukseen mukaan suurimman osan Mulographyn listauksesta. Jätin pois vain epäaktiiviset tilit, sillä mitään en vihaa enempää kuin tiliä, jonka viimeisin päivitys on kymmenen viikon takaa.

Muledragger eli Chris laittaa muulit jonoon ja kuskaa tavaraa pitkin Bob Marshal Wildernessiä.
Kuva, jonka Chris 〽️ (@muledragger) julkaisi

Mulography eli Sari omistaa Englannissa Marty muulin, joka ei ole ihan helpoimmasta päästä. Hänelle on onneksi saapumassa muutavan viikon kuluttua Mallorcalta vanhempi ja kokeneempi ratsumuuki Xato! Olen niin innoissani Sarin puolesta!
Kuva, jonka @mulography julkaisiBishop Mule Days on toukokuussa Kaliforniassa järjestettävä viikon mittainen muulikarkelo. Mukana on yli 700 mulberoa ja ne kilpailee eri luokissa. Vielä joskus minäkin menen paikan päälle urpoilemaan. Tili ei ole ihan niin aktiivinen kuin toivoisin, mutta hienoja muuleja siellä on silti edustettuina/repostattuina.
Kuva, jonka Bishop Mule Days (@bishopmuledays) julkaisi

Muladeirosoficial esittelee Brasilian hienoja muuleja, paljon repostauksia. Minunkin yksi aasikuvani oli repostattu ilman lähdettä. Asiasta huomautettuani, asia korjattiin heti. Muuli on aika saman näköinen kuin nämä brassimuulit ja salaa haaveilenkin asiaan sopivista varusteista. Jos nuo osaisivat tehdä sopivan muulisatulan?
Kuva, jonka MULADEIROS - OFICIAL (@muladeirosoficial) julkaisi

Meddock Mule Company laittaa myös muulit jonoon ja ratsastaa wildernessiin. Mark kuskaa muulejaan Kaliforniassa ja kyllä näihin maisemiin voisi lähteä vaikka ihan ilman muulejakin. Ehkä sitten kun pääsen kokemaan Bishop Mule Daysin.

3 Mules on lähinnä Kaliforniaa kiertävän Johnin Instagram. Hän pakkaa tavarat ja välillä itsensä muulien selkään ja taittaa matkaa säiden mukaan paikasta seuraavaan. Hän elää nomadin tavoin, eli pysyvää kotia Johnilla ei ole. Muuleista yksi on ollut matkassa jo yli kymmenen vuotta! Mies on alueellaan jo tunnettu eikä saa poliiseilta rikesakkoja yöpymisestä enää niin usein. Hänellä on myös itseään suurempi tarkoitus, kunnantaloille John vie aina vetoomuksen vaellusreitistön järjestämiseksi Yhdysvaltoihin. Nyt hän joutuu käyttämään paljon autoteitä.
Kuva, jonka 3Mules (@3mules) julkaisi

Jarjeer Mules on Atlasvuoristossa, Marrakechissa toimiva aasien ja muulien pelastusjärjestö. Eläimiä käytetään vuorilla kantojuhtina, eikä niiden elämä ole todellakaan mitään loistokasta. Hienoja selviytymistarinoita ja kuvia.

Yllä olivat Mulographyn listaamat huipputilit (paitsi että oman tilini tilalle vaihdoin Mulographyn). Nyt tulee ne kymmenen seuraavaksi parasta muulitiliä!

New Orleans Carriages on yksi monista New Orleansissa toimivista vossikka-ajelupalveluista. Tili on aktiivisin ja mukana on paljon repostauksia ja omia kuvia muulien arjesta. Muuleista pidetään selvästi hyvää huolta ja ne kaikki pääsevätkin myös maalle pitkille lomille, eli eivät ne koko vuotta syki kaupungin vilinässä.


Muaresoficial on yksi Brasilian muulitileistä. Tilillä paljon kuolattavia muuleja ja muulimiehiä. Ja toki myös hienoja aaseja, joita käytetään muulien tekemiseen. Sanaakaan en ymmärrä, mutta hyvältä näyttää. Joillakin tileillä on paljon "hauskoja" videoita, joissa muuli yrittää päästä kaikin keinoin ratsastajasta eroon, tässä niitä ei ole.Guolhermefurlangomes on brasilialainen aasinkasvattaja, ja kasvatetut aasit ovat tietenkin pega-rotuisia, eli niitä, joita Brasiliassa pääsääntöisesti käytetään muulinkasvatukseen. Aasit ovat ns askellajiaaseja, eli ne menevät töltin tapaista töpötystä ja samaa askellajia toivotaan saatavaksi myös muuleille. Hienoja kuvia ja aktiivinen postaustahti.

Jumentopega on erittäin seurattu tili Pega-aaseille. Runsaasti myös muulikuvia, mutta enimmäkseen näitä majesteettisia aasioreja. Lääh!
Video, jonka Jumento Pêga (@jumentopega) julkaisi


Osmioguetateno on taas yksi brasilialainen muulinkasvattaja (ilmeisesti, kielestä en ymmärrä edelleenkään mitään). Hienoja muuleja ja myös videoklippejä ratsastuksesta.

ML_Equestrian eli Gabriella Brown on yhdysvaltalainen Lazer-muulin omistaja. Ja hän selvästi rakastaa ihanaa muuliaan!


TSMules eli Ty ja Skye Evans on suosittu muulinkouluttaja jenkkilässä. Hän kiertää suurimman osan vuodesta matkailuautolla pitämässä muuliklinikoita. Suosittelen itseasiassa tutustumaan ennemmin heidän Facebook-sivuunsa, jossa on pidempiä klippejä koulutuksista.
Kuva, jonka Ty Evans (@tsmules) julkaisi


Yhdysvaltalainen Olivia kirjoittaa suosittua blogia DIY Horseownership. Hän omistaa Nilla-muulin, jonka kanssa hän valmentautuu ja on osallistunut jo kenttäkisoihinkin.
Kuva, jonka Olivia @ DIY Horse Ownership (@diyhorseownership) julkaisi

Bonarina lopuksi on norjalainen parikymppinen eläinvalokuvaaja theedora eli Frida Isadåra Årseth. Hän kuvaa enimmäkseen lehmiä (!!). Lehmät näyttävät onnellisilta ja kuvat ovat erinomaisia.
Kuva, jonka Frida Isadåra Årseth (@theedora) julkaisi

2 kommenttia

  1. Tästähän täytyy napata muutama uusi instagram seurattava! Musta on tulossa ihan muulifani pikkuhiljaa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tilit on oikein eritysen hyviä! Lisäksi on toki tilejä joissa on joskus ja jouluna omistajansa muulikuva, niitä löytyy parhaiten #mulesofinstagram

      Poista