perjantai 3. tammikuuta 2020

Muulin kärryt ovat olleet kovassa ajossa, eivät kuitenkaan Muulin perässä

Kerroin peräti kolme vuotta sitten ostaneeni Muulille valjaat ja kärryt. Ostin ne työkaveriltani, jonka uusi hevonen oli auttamatta liian suuri varusteisiin ja ajattelin silloin vielä naiivisti, että kyllähän tästä ajopeli tehdään ennemmin kuin ratsu. No toisin kävi ja vuosien aikana olen ymmärtänyt miten iso riski ajaminen on ratsastukseen verrattuna, joten en ole itse uskaltanut jatkaa ajokoulutusta. Muuli on kyllä nytkin ihan ok ohjasajaa ja ajokoulutuksessa olimme siinä pisteessä, että se veti lavaa perässään.

Omat ajokoulutustaitoni ovat kuitenkin täysin olemattomat, joten homma jäi kuitenkin siihen. Kyselin myös pari vuotta sitten koulutuspaikkaa aika arasti, mutta muulin kouluttaminen ei kiinnostanut alan toimijoita. Nyt sillä on ikääkin jo niin paljon, ettei tällaista "ongelmaa" halua kukaan. Antaa siis olla, ratsastaminen on kuitenkin se meidän juttu!

Muulin kärryjä ja valjaita en kuitenkaan suostunut myymään, kun muulit kuulemma järkiintyvät kääntyessään 10-vuotiaiksi ja elättelen arasti toiveita ajohommista joskus eläkepäivillä. Kärryt ovat kuitenkin onneksi olleet käytössä, kun tallinomistajan varsa ja sen kaveri on opetettu ajolle. Opetus alkoi vuosi sitten, aluksi tietenkin ohjasajaen mutta nykyään ihan kärryiltä. Nyt kaksivuotiaaksi kääntynyt Torsti vetelee kärryjä jo ravissakin perässään kenttää ympäri!

Satuin pari viikkoa sitten paikalle samaan aikaan ajosession ajaksi (Torstilla ajetaan tai sitä ohjasajetaan kerran-pari viikossa lyhyt aika kerrallaan) ja nappasin kuvia. Pääsin myös ihan ensimmäistä kertaa ikinä istumaan omien kärryjeni kyytiin, kun ne ovat oikeassa käytössä!

Ohjissa on ajokoulutusvastaavamme Hanna.Kuva: Heidi Blom
Ei kommentteja

Lähetä kommentti