torstai 1. helmikuuta 2018

Muutoksia Muuliprojektissa maaliskuussa


Muuliprojekti muutti Starbox-blogiportaaliin toukokuussa 2017. Kerroin muuton taustoista tuolloin tässä postauksesta. Isoin syy oli ehdottomasti se, että voisin viimein tienata taskurahaa bloggaamalla. Ja olenkin tienannut ihan kivasti siihen nähden, etten tee mitään eri tavalla kuin ennen. Kirjoitan postauksia, markkinoin niitä somekanavillani ja saan palkkion klikkeihin perustuen. Starbox taas myy mainostilaa blogissani ja portaalissa ja saa tuottoa sitä kautta. Homma on erittäin selkeä ja reilu.

Mutta.

Joulun alla tuli uusi bloggaajasopimus, jossa oli kohtia, joihin en suostunut. Irtisanouduin portaalista ja Muuliprojekti muuttaa takaisin Bloggeriin vanhaan tuttuun osoitteeseen http://muuliprojekti.blogspot.com 11.3.2018 alkaen.

Mietin kyllä myös mahdollisuutta siirtää blogi WordPres-alustalle, mutta juuri nyt tässä elämäntilanteessa en ehtisi paneutua asiaan sen vaatimalla vakavuudella, joten annoin olla.
Ai että, vanha kunnon Blogger-blogi!
Kun muutto Starboxiin meni tosi kivuttomasti ilman, että minun tarvitsi tehdä mitään, on muutto takaisin Bloggeriin pikkuisen hankalampi juttu.

Vaikka periaatteessa rss-syötteestä tehdyn csv-tiedoston voi tuoda bloggeriin niin käytännössä noin 150 postauksen tuonti näin ei näköjään onnistu. Blogger kyllä pyörii ja kertoo käsittelevänsä massiivista tiedostoa, mutta mitään ei tapahdu edes vuorokauden pyörittyään. Joudun siis omin pikkukätösin copypasteemaan joka ikisen blogipostauksen tänne bloggeriin, tallentamaan kuvat koneelle ja tuomaan ne bloggeriin sekä korjaamaan tietty kaikki linkit, jotka viittaavat Starboxiin. Ulkopuolisen sisällön (Instagram, YouTube ja Facebook) upotukset on tehtävä uudestaan.

Siirto koskee siis tietenkin vain niitä postauksia, jotka kirjoitin Starboxin alustalle, sitä vanhemmat postaukset ovat Bloggerissa tallessa.

Kun aloitin urakan, laskin, että minulla meni seitsemään postaukseen 2,5 tuntia. Se tarkoittaa sitä, että koko sisällön siirtämiseen menee 53 tuntia. Minulla on nyt aikaa vielä viisi viikkoa, eli joka viikko urakoin 10 tuntia blogin parissa. Mietin kyllä jo, että palkkaan tähän jonkun innokkaan nuoren, koska se ei kuitenkaan ole mitään ydinfysiikkaa. Mutta sniiduna muulinomistajana teen sen kuitenkin itse.
Muuliprojekti Starboxissa
Olen postauksia tässä pikkuhiljaa siirtänyt ja tuoreemmat postaukset olen jo lisännyt molemmille alustoille samanaikaisesti. Minulla on bloggerista liikenteen automaattinen ohjaus Starboxiin, jonka joudun aina hetkeksi poistamaan, kun siirrän postauksia. Siksi Bloggerin blogikin on välillä näkynyt.

Lisäsinkin blogiin sivupalkkiin huomautuksen:
Muuliprojekti toimii 11.3. saakka pääsääntöisesti siis Starboxissa ja sen jälkeen Bloggerissa. Tämähän on ilouutinen kaikille vanhoille blogia seuranneille, postaukset ilmestyvät taas bloggerin lukemistoon (jos et osannut lisätä sinne vieläkään uutta blogia) ja näkyvät Jalustimen ja Hippolan sivuilla. Oli itseasiassa aika sydäntälämmittävää huomata, että kun ensimmäisen tuoreen postauksen Bloggerissakin julkaisin, alkoi liikennettä tulla ihan entiseen tapaan Jalustimesta ja Hippolasta!
Ps. Tässä yksi huono aforismi: Ruokaa valmistava ihmissyöjä on sydäntä lämmittävä näky

Ei kommentteja

Lähetä kommentti