tiistai 20. helmikuuta 2018

Muulin seitsemäs viikko koulutuksessa (ensimmäiset selkäännousut ja ratsastus!)


Skipataan alkuviikko (koska siitä ei ole materiaaliakaan) ja suoraan viikonloppuun. Sannan hovikuvaaja palasi viimein Thaimaasta (ehkä Kentsnkin blogi alkaa nyt taas päivittyä) ja ilmassa oli suurta urheilujuhlan tuntua, kun Sanna lauantaina kahden sairaanhoitajan läsnäollessa ensin herkisteli Muulia selkäännousulle ja kiipesi sitten selkään. Paikalla oli siis Sannan ja Mervin lisäksi molempien mutsit, ihan varmuuden vuoksi.

Ja onhan Muulista kuulemma tullut nähtävyys itsessään. Muistelen, että meilläkin omalla tallilla muuliratsastus keräsi aina yleisöä kentän laidalle. Olihan siinä melko varmasti tarjolla sirkushuveja, pullat toin sitten jälkikäteen.


Koostin viikonlopusta kaksi videota, ensimmäisessä on lauantai ja toisessa sunnuntai. Lauantaina Sanna "vain" kiipesi selkään ja joutui hieman pyörimään Muulin kanssa, että se malttaisi hetken seisoa. Sunnuntaina mukana oli myös eteen päin suuntautuvaa ratsastusta.

Muuli oli kuulemma tuntunut koko ajan rennolta ja sellaiselta, ettei se ole sinkoamassa mihinkään. Lauantain videolla näkyy yksi kohta, jossa mopo päräyttää ohi ja Muuli selvästi huolestuu siitä. Sunnuntaina se taas jäykistää kaulansa betoniksi ja Sannalla on täysi työ kääntää se sinne, mihin haluaa. Meillähän oli kotona ihan samanlaista ongelmaa, Muuli pystyy lyhentämään kaulansa yllättävän lyhyeksi ja paksuksi ja mennä juuri sinne, mihin itse haluaa.

Sanna kuitenkin hanskaa tilanteen täydellisesti, vaikka Muulilla ei ole edes kuolaimia vaan bosal! Eihän sekään mukavalta tunnu, kun ohjasta otetaan vähän sellaisia selkeämpiä otteita, mutta helpompi sitä vastaan on painautua kuin kuolainta. Tai en mä tiedä, en ole kuolainta tai bosalia koskaan itse testannut.

Kuvaajajoukoissa olivat siis Mervi ja Sannan mutsi. Mervi hoiti muut videot paitsi pystypätkät ovat Sannan äidiltä.
Mervi duunasi pakkaskuvauksile sopivan hanskan, mitä tahansa Muuliblogin eteen!Muuli on videoilla tosiaan tosi levollinen ja vain joissain kohdissa viuhtoo hännällään. Kiinnittäkää muuten huomiota hännän pituuteen, eikö alakin olemaan jo aika pitkä! Pyöriessään ympyrää paikoillaan, Sanna pitää ohjan napakkana ja kun Muuli myötää ja pysähtyy, se saa ohjaa. Eli ratsastuksen ensimmäinen tehtävä (ratsastajan ratsautumisen jälkeen) on seistä paikoillaan niin kauan, kun muuta käsketään. Ei ole tarkoituskaan, että tuo pyöriminen olisi Muulista mukavaa, se vain pyörii itsekseen niin kauan, kun pysähtyy ja kuski myötää. Mehän tehtiin tätä joskus kesälläkin kerran stunttikuskin kanssa. Ja aika kauan hän saikin siinä pyöriä, ennen kuin Muuli pysähtyi ja stuntti pääsi laskeutumaan alas.

Sunnuntaina olisi voinut kuvitella että Muuli on että "jaha, tuttu homma, en jaksa pyöriä tänään", mutta ehei! Se otti Sannan treenaamisen asiakseen ja vänkäsi vastaan minkä ehti! Jossain kohtaa videollakin Sanna käytännössä seisoo jalustimilla ja vetää ohjasta kaksin käsin, että saisi Muulin kääntymään. Noissa tilanteissa ei oikein voi antaa periksikään tai jotuuu antamaan vielä monta kertaa. Niinkun mä tein. Ja nyt Sanna laittaa Muulin korjaukseen.


Videon lopussa Sanna vielä kertoo Bosalin käytöstä ja miksi se on vähän hankala noissa tilanteissa, missä Muuli päättää lähteä eri suuntaan.

Onneksi mä olen menossa Muulia katsomaan vasta neljän viikon päästä, eiköhän se silloin ole jo pikkurilleillä ohjailtava, että ei mitään paineita Sanna, ei mitään paineita! Tsättäiltiinkin tässä, että mun tarvii keväällä rampata tuolla ihan urakalla, jotta Sanna neuvoo mulle Muulin uudet säädöt, ja jotta kaikki ei mene heti perseelleen, kun arvoisa Muuli saapuu kotiin. Mutta ei mennä asioiden edelle, katsotaan ensin tämä neljä viikkoa ja jos se sujuu hyvin, että miten sujuu mun kanssa.. Olenhan kuitenkin aika nössö ratsastaja.
Tähän asti olen 110% tyytyväinen siihen, että Muuli on juuri Sannalla. Sehän oli ihan sattumaa, että edes juteltiin aiheesta Elmamessuilla. Olisin voinut vain kertoa muuleista ja kiitos ja hei. Mutta jossain sivulauseessa kun se tuli ilmi, että Sanna myös koulii hevosia niin siitähän se sitten lähti.. vaikka ei Sanna vielä Elman perjantaipäivänä aavistanut mitään. Oikeanlaisen tyypin löytämistä ei voi ikinä liiaksi korostaa! Olisihan Muuli muissakin käsissä varmasti peliksi tullut, mutta tämä tyyli on munkin mielestä täysin oikea Muulin kanssa.

Sanna lupasi vieraskynäillä ihan pian mietteitään Muulin kouluttamisesta tähän asti, jäämme mielenkiinnolla odottamaan..

Ei kommentteja

Lähetä kommentti