tiistai 3. helmikuuta 2015

Pitkäkorvat 3/2014

Tämä lehti  onkin tällä erää uusin, ilmestyi joulukuussa. Tähän lehteen sain aikaiseksi vain miniaasien rotuesittelyn.
Pääkirjoituksen kirjoitin näköjään itse ja siinä yritän skarpata porukkaa osallistumaan vuosikokoukseen, myöhemmin selvisi että tuloksetta.

Aasiuutisissa jatketaan vuosikokouskutsun kera ja esitellään miten aasin painon voi laskea ja mihin se paino sitten vaikuttaa.

Kesällä kerran on harvinainen juttu, sillä se tuli täysin hallituksen ulkopuolelta! Se keskittyy Heikki muuliaasiin.

Keppostelija Jaska on vuoden aasikuva-aasin omistajan kirjoittama esittely aasistaan. On aina todella mukavaa saada tekstejä lehtitiimin ulkopuolelta! Aasiyhdistyksellä oli nyt siis kolmannen kerran Vuoden Aasikuva-kilpailu ja lehden kannessa on voittajakuva. Talvikuvia tulee kilpailuun aina todella vähän, mutta tällä kertaa tuli ja vielä erittäin hieno kuva.

Pieni, pienempi, miniaasi on kirjoittamani rotuesittely. Tykkään rotujen historiasta ja tätä juttua varten luin aiheesta sekä netistä että englanninkielisistä kirjoista.

Santtu ja Petteri esittelee aasin ja ponin yhteiseloa

Sumu-Sireenistä on aukeaman juttu jonka kirjoitti sen palvelija. Villellä on sana erittäin hyvin hallussa ja tämä on varmasti vuoden hauskin juttu lehdessämme!

Hyperlipemia kertoo seikkaperäisesti tästä sairaudesta. Suurin osa Suomen aaseista on liikalihavia joten hyperlipemian riski pitää aina olla mielessä jos aasi pääsee stressaantumaan tai jostain muusta syystä sen ruokahalu katoaa.

Kuvat kuntoon on kirjoittamani jatko viime lehden valokuvausnikseille. Käsittelen kuvia laiskana lähinnä Picasalla ja suurempiin korjauksiin käytän Gimppiä, molemmat ovat ilmaisia ohjelmia ja molemmat toimivat sekä windowskoneessa että macissa.

Tähän lehteen tulikin todella hyvin laadukasta matskua oman porukan ulkopuolelta. Tallipaikan (eli laajemman haastattelun) tekemiseen ei minulla ollut aikaa, mutta tähän lehteen sitä ei olisi tarvinnutkaan sillä esittelyssä on peräti kolme eri aasia ja yksi muuliaasi.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti