maanantai 16. helmikuuta 2015

Muulikaupoilla netissä

Muulit ei ole Euroopassakaan tietääkseni mikään tosi kova juttu, tosin oma kielitaito jää hyvin pitkälti englannin varaan. Saksaksi pystyn ihan pikkuisen googlaamaan ja toki google kääntäjä on kaveri.

Englannissa muuleille on oma yhdistys, The British Mule Society, mutta sivuilla meininki on tosi kuollutta. Seuraan näitä myös Facebookissa, siellä on ehkä hieman virkeämpää. Kuvien perusteella muulit ovat "ponimuuleja" eli emänä on varmaan new forestia ja muita saarten ponirotuja. Erilaisia juttuja näyttävät aasien kanssa tekevän, mutta toiminta on varmaan aika lapsenkengissä. Englannissahan on todella paljon aaseja, mutta niitä on todella paljon myös Donkey Sanctuaryn hoivissa. Heillä on myös muuleja paljon, nekin kuvien perusteella "hauskoja kokeiluja" eli isompia ratsun näköisiä muuleja ei juurikaan näy.

Englantiin ei kannata turhan paljon tuhlata shoppailuaikaa sillä tuontikustannukset saarelta ovat paljon suuremmat kuin vaikka Saksasta.

Saksan puolelle siis. Haustier-Anzeigerissä on aaseja ja muuleja paljon myynnissä. Suurin osa on aaseja ja muuli-ilmoituksista melkein kaikki on viime vuodelta, eli eivät varmaan enää myynnissä. Ja myytävistäkin vain pari on oikeasti ratsun kokoisia.

ehorses on myös paikka, jossa ilmoituksia löytyy. Siellä on aikaisemmin ollut ilmoituksia enemmänkin, tällä hetkellä vain yksi muuli. Hakuehdoissa on sitten kaksi kertaa Mule, toinen on muuli ja toinen muuliaasi mutta molemmat on käännetty englanniksi muuliksi eli muista valita molemmat.

Pferde.de löytyy monta muulia myynnissä, tällä hetkellä pari samaa mitä oli kahdessa muussakin mainitussa paikassa.

Mules in Spain on englantilaisen pitämä muulifarmi. Myös myytäviä muuleja ja tietoa muuleista.

Linkit vievät suoraan muulien hakutuloksiin.

No olihan siellä kiinnostaviakin tapauksia.
Tässä olisi korkeutta huimat 160 cm. Isänä Grand Noir Du Berry-rotuinen aasi, jonka googlasin ja selvisi että sitä käytetään paljon siitokseen, sekä aaseja että muuleja. Emänä on bretagnenhevonen (breton) joka on työhevosrotuinen. Vaikka noin muuten tämä muuli näyttää täydelliseltä, ei työhevonen oikein nappaa koska suunnitelmissa  on ratsumuuli. Työmuuli voi olla vähän turhan raskas ja kyllähän 160 cm korkea möhkäle vaatii tallipaikaltakin suurta karsonaa ja nykyään on helpompaa löytää karsina jos asukki on alle 160 cm.

Tämä tamma on alunperin Ranskasta, joten ko maa vaatii lisägooglausta aasien suhteen. Harmi vain että ranskaksi en pysty googlaamaan yhtään mitään joten en ole löytänyt mitään myyntisivujakaan.


Tämä tamma on ollut myynnissä kesästä saakka, joten se on varmaan oikeasti jo mennyt mutta koska näyttää tosi kivalta, laitan tämänkin kuvakaappaukset tähän. Kuva on siis napattu ilmoituksesta. Korkeutta on 145 mutta rakenteeltaan näyttää olevan aika skrode paketti eikä varmaan selkään tunnu noin pieneltä. Ratsastajan kanssa näyttää oikein sopusuhtaiselta parilta, mutta ilmoituksen muissa kuvissa taas todella pieneltä lihapullalta. Pää on minusta erittäin komea ja muulimainen. Korkeus kuitenkin saisi olla hieman suurempi vaikka itselleni (160 cm pituutta) tuo olisi varmaan juuri se täydellinen korkeus.

Sitten oli tämä viime vuoden huhtikuulta. Näyttää paljon pienemmältä kuin edellinen muuli tai sitten ratsastaja on todella pitkä! Tässä en pidä yhtään siitä että kroppa, pää ja kaula ovat kuin eri eläimistä. miten ihmeessä tuo kaula voi olla noin ohut liru kun yleensä aasi antaa jälkeläiselleen paksun kaulan, kuten ylläolevalla muulilla. Tulee äitiä ikävä kun tämä tapaus vetää päänsä alas ja aloittaa rodeon.


Tämä länkkärimuuli löytyi Pferde.de-sivulta. Hintaa on 7 500e. Tämän paremman kuvan poimin röyhkeästi ranskankieliseltä foorumilta jossa oli kai esittely tästä muulista. Tamma on nelivuotias. Emä on ilmeisesti normandian cob joka on ranskalainen kylmäverirotu. Isä on tavisaasi.

Suuria muuleja on tämän otoksen perusteella myynnissä 3-4 kertaa vuodessa... Onneksi edes silloin! Kun viimeksi katsoin ilmoituksia, oli yksi jenkkituontiruuna myynnissä 7000 eurolla. Sillä kyllä kuvissa mentiin westernkisoissa, joten ei varmasti olisi ollut mikään turha peli. Sen ilmoitus hävisi nopeasti netistä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti