sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Grand Canyon muulin selästä?

Grand Canyon on Yhdysvalloissa Arizonan osavaltiossa. Mestoille pääsee tutustumaan kävellen, helikopterilla tai muulilla. Eiköhän muuli ole näistä vaihtoehdoista coolein?
Jos jännäkakka ei kutittele housuissa tämän pätkän jälkeen, varaa itsellesi muulivaellus!

Täällä on kerrottu vaelluksista ja myös hinnoista. Halpaahan tämä lysti ei missään tapauksessa ole. Kolmen tunnin reissu josta 2 tuntia satulassa maksaa 117,75$ per ratsastaja ja lähtöjä on kerran tai kaksi päivässä. Maastolle pääsee kerrallaan 20 ratsastajaa.

Rotkon pohjalla sijaitsee Phantom Ranch jonne tehdään yön yli ratsastuksia. Alaspäin ratsastetaan 5,5 tuntia ja ratsastuksen aikana nautitaan lounas. Alhaalla odottaa majoitus ja päivällinen. Seuraavana aamuna aamiaisen jälkeen ratsastetaan 5h takaisin ylös. Yhden yön ratsastusreissu maksaa 515,02$ ensimmäiseltä ratsastajalta ja kahdelle 901,04$ yhteensä. Lisähenkilöt maksavat kukin 398,02$ eli kannattaa kerätä porukkaa mukaan.

Phantom Ranchille on toki mahdollista myös kävellä ja majoituksen ruokineen voi varata erikseen. Jos haluat laittaa matkatavarasi muulin mukaan, se maksaa 68,42$ per kassi per suunta.

Matkalaukkuja ei voi ratsastusreissuille ottaa, mutta kukin voi pakata satulalaukkuun hieman omia tavaroitaan kuten hammasharjan ja yöpuvun. Pukeutuminen sään mukaan, kesällä lierihattu tai lippis on pakollinen (jos sinulla ei ole, on sinun pakko ostaa sellainen matkamuistomyymälästä jotta pääset mukaan), talvella paksut hanskat ja pipo.

Kaikille retkille lähdetään Bright Angel Lodgesta, jossa on mahdollista myös majoittua. Kuljetus muulien luo kuuluu hintaan.

Lihaville tiedoksi, parin tunnin vaellukselle pääsee jos painoa on maksimissaan 102 kiloa ja yön yli vaelluksella sinun on painettava alle 90 kiloa. Ja tähän painoon lasketaan vaatteetkin mukaan. Kaikentasoiset ratsastajat ovat tervetulleita sillä muulithan kulkevat melko hyvin possujunassa. Kannattaa kuitenkin olla ratsastanut sen verran että uskaltaa luottaa siihen että muuli ei kompastu ja putoa reunalta. Et itsekään pääse nauttimaan reissusta jos puristat rystyset valkoisena lännensatulan nuppia.

Kuva: Grand Canyon National Park, kuva vapaasti käytetävissä CC 2.0

Kuva: Sebastian Toncu, kuva vapaasti käytetävissä CC 3.0

Kuva: Grand Canyon National Park, kuva vapaasti käytettävissä CC 2.0
Lämpenitkö vieläkään ajatukselle? Lueppa Tripadvisoriin tulleita palautteita vaelluksilta. Melkein kaikki ovat tykänneet kokemuksesta viiden tähden verran. Palautteiden perusteella muulien käyttämällä reitillä (south rim ride) ei ole kävelijöitä tukkeena eikä ratsastajiakaan sesongin ulkopuolella ihan kahtakymmentä. Mukaan kannattaa todellakin ottaa ne, mitä esitteessä kerrotaan, eli lierihattu. Samoin puffi kaulassa on hyvä, sillä johonkin aikaan vuodesta tuuli lennättää hiekkaa suuhun ja nenään, buffilla saat suojattua. Talvella ratsastajia on vähemmän mutta on varustauduttava lämpimillä vaatteilla.

Las Vegas sijaitsee muuten viereisessä Nevadan osavaltiossa. Autolla rulettipöytään hurauttaa 4,5 tunnissa. Tai ehkä kannattaa kokeilla pelionnea ensin jotta muuliratsastuksen saa kustannettua.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti