torstai 13. kesäkuuta 2019

Tuore katsaus hevosmaailman akviivisiin blogeihin!


Listasin hevospuolen aktiivisia blogeja lokakuussa. Nyt reilu puoli vuotta myöhemmin kurkkaan taas blogilistaani ja noita tuolloin listaamiani blogeja. Kriteereiksi otan samat, eli postauksia on pitänyt tulla yksi viikossa. Nyt elämme viikkoa 24, joten blogissa pitäisi tänä vuonna olla 23 postausta. Tosin, jos blogi muilta meriiteiltään on oikein erityisen hyvä, olen joustava tämän kriteerin kohdalla. Lisäys 14.6.: lisäksi haen listalleni aikuisten kirjoittamia blogeja, jotka on suunnattu aikuisille. Nuorilla on varmasti upeita ja hienoja blogeja, jotka ovat suosittuja omassa kohderyhmässään. Itse lähentelen jo kovasti täti-ikäisyyttä, joten oman kohderyhmäni blogit kiinnostavat.

Aloitetaan!

Aadan hevoselämää on julkaissut kirjoitushetkeen mennessä vain 22 postausta tänä vuonna, mutta olen varma ettei blogi missään nimessä ole hiipumassa! Tämä on edelleen hevosblogien kirkkaassa kärjessä, laadukas pitkä teksti, upeat kuvat ja runsaasti videoita YouTuben puolella. Aada on myös aktiivinen Instagramissa, eli blogi tavoittaa lukijakuntansa laajasti. Myös blogin Facebook-sivulla on yli 7000 tykkääjää, wow! Ei epäilystäkään siitä, että tämän blogin tietävät kaikki!

Anu, Vihru & Elviira kertoo kahdesta suomenhevostammasta, emästä ja tyttärestä ja Anu kirjaa asiat ylös blogiin. Anu on Aadan tavoin blogannut jo pitkään, vuodesta 2012! Ja elämänmakuisesta blogista löytyykin kattava tallipäiväkirja kaikilta vuosilta. Niin, ja Vihrulla on myös tuore tämän kesän varsa alla!

Dancing on four legs kertoo Essin ja Winnien yhteiselämästä ja blogia onkin just nyt tosi mielenkiintoista seurata, sillä Essi osti maaliskuussa ihan oman haflingerinsa! Tätä ennen hän on vuokrannut ahkerasti nykyisen hevosensa emää ja ratsastanut muillakin lainaratsuilla, mutta nyt yhteistyötä pääsee seuraamaan kunnolla, kun poni on ihan oma. Blogissa on hieno ulkoasu (sama tekijä, kuin omassa blogissani) teksti on laadukasta ja kuvat upeita! Annetaan siis anteeksi parin postauksen vajaus omasta kriteeristöstäni.

Hevostilan emäntä-blogi löytyi vasta, kun viimeksi listailin aktiivisia blogeja ja blogi on ilokseni pysynyt aktiivisena! Uusia tuulia kirjoittaja Jeminan elämässä on Turpakodin perustaminen. Turpakoti on siis hevosten, ponien, aasien ja muulien (!!) turvakoti Rovaniemellä! Odottelen innolla sitä, kun Jeminan hoiviin muuttaa ensimmäinen muuli! Tällä hetkellä kirjoittaja on hyvin raskaasti raskaana, eli laskettu aika on ihan pian. Ruuhkavuosiratsastajille blogi tarjoaakin siis varmasti hyvää vertaistukea!

Jillan blogi on varmasti Aadan blogin lisäksi Suomen heppablogien kirkkaassa kärjessä! Muutama postaus jäi vajaaksi kriteeristöstäni, mutta tietenkin tämä blogi on ansainnut mainintansa! Upeita kuvia ja hyvää fiilistä, tämä on nimenomaan sellainen hyvän mielen blogi. Lisäksi hevosten muutettua kotitalliin antaa tämä inspiraatiota meille kaikille, jotka haaveilemme omasta kotitallista. Jilla saa sen kuulostamaan unelmalta!

Joka päivä on karkkipäivä on Millan kirjoittama blogi elämästään hevosensa (ratsuponin) Karkin kanssa. Juuri nyt Milla joutuu itse jättäytymään rankemmasta treenistä selkätapaturmansa takia, mutta se ei tahtia haittaa ja Karkki kisailee esteillä lainakuskin kanssa! Blogista löytyy hevoskuulumisista sekä ylä- että alamäkiä, mutta onneksi ainakin hevosen esteura on nousujohteista!

Kaktun tallin "ilmestymisestä" olen oikein erityisen iloinen! Kaktu ja Futura on varmasti blogina tuttu kaikille meille vanhemmille blogien suurkuluttajille ja nyt Kaktulla on ihan uudet hevoskuviot ja pihattoprojekti työn alla! Ensin saimme seurata blogissa pihattoprojektia ja Sapriina-suomenhevosen työstämistä ja nyt sekä Sapriina että nuori ruuna Repe ovat muuttaneet Kaktun upeaan kotipihattoon! Pihatto on rakennettu vanhaan leirikeskukseen ja siinä on kadehdittavan hieno makuuhalli ja runsaasti metsäistä pihattotarhaa. Kuvat ovat priimaa, teksti on täydellistä! Ah, voiko tätä blogia kehua ikinä riittävästi?

Kavioliitossa 30v ei petä koskaan. Huumoripitoinen teksti saa suupielet hymyyn ja Katjan fiiliksiin on todella helppo samaistua! Tällä hetkellä blogissa seurataan omakasvatti Hilpan koulimista kohti esteuraa, kisakausikin on juuri ristikkoluokalla korkattu!

Kultainen poni on itselleni melko uusi blogituttavuus, joka on tosi "aktivoitunut" ihan kunnolla nyt tämän vuoden alusta lähtien! Blogin kirjoittajalla Nooralla on nelivuotias connemaraponi, jonka koulutusta ja kehittymistä blogissa pääsee seuraamaan.

MkRiding kertoo hienojen new forestinponien kisaurasta ja sinne tähtäämisestä. Marilla on kisaratsunaan Kotti, nuorempi Frodo kasvamassa ja lasten ratsuna poni Eppo, joka on muuten aika mahtavan oloinen lastenponi!

Pallurablogi saa lisäpisteet aktiivisuudestaan! Jennin postaustahti on juuri hyvä omaan makuuni. Osa postauksia on kivoja lyhyitä kuvapainotteisia toiset taas pidempiä. Kuvat ovat mukavasti isoja (vinkkinä muillekin bloggerin käyttäjille, valitkaapa kuvien kooksi aina se erittäin suuri!). Palluran viimeaikaisiin tapahtumiin kuuluu hevosen muuttaminen uudelle tallille ja hyvin perinteinen nuorten hevosten aihe, satularumba!

Pieniä kavioita on shettislauman omistajan Tuulin kirjoittama päiväkirjamainen blogi, jossa päästään kurkkaamaan aina ponilauman viikko-ohjelmaan! Tuulin ponien luona käy nuoria hoitajia, jotka harrastavat Tuulin ohjauksessa ponien kanssa tosi monipuolisesti ja aktiivisesti. On aina ilo nähdä shettikset akviitisessa duunissa!

Ride love laugh-blogin kirjoittaja Rosita kertoi juuri tuoreimmassa postauksessaan suru-uutisen. Pitkäjänteisellä työllä upeaksi ratsuksi koulittu Mutter siirtyykin omistajansa halusta oloneuvokseksi pihattoon! Omistaja saa tietenkin tehdä mitä haluaa, mutta olen todella pahoillani Rositan puolesta joka selvästi nautti Mutterin kanssa puuhailusta ja ratsastamisesta. Blogi ei toivottavasti hiljene kokonaan ja toivottavasti Rosita löytää uuden yhtä kivan vuokrahevosen.

SD-Team on yksi blogien rautaisista konkareista ja kuulumisia on kirjattu ylös jo vuodesta 2011! Tällä hetkellä blogin nelijalkaiset päätähdet ovat shettistamma Julishka ja suokkiruuna Salama. Hepat asuvat kotitallissa ja muita tämän hetken tapahtumia ovat Julishkan hieno menestys näyttelyissä ja Salaman laihdutusprojekti.

Takaisin lähtöruutuun -blogin päätähdet ovat tamma Ruusa ja sen kaksivuotias ratsuponiruunavarsa Albert. Ruusan elämää onkin saanut seurata jo vuodesta 2013!

Sain listalle yhteensä 15 aikuisen aikuiselle kirjoittamaa blogia, eli monta vähemmän kuin viimeksi! Moni blogi jäikin viime postauksesta pois ja pari uutta tuli tilalle.

Aavistukseni osui siis oikeaan, kun minusta on koko tämän vuoden aikana tuntunut siltä, että moni bloggaaja on keskittynyt elämässään ehkä muihin asioihin ja blogiharrastus on hiljentynyt. Muuliprojektissakin postausten lukukerrat ovat vähentyneet jääden noin 400 lukukertaan per postaus. Se ei kuitenkaan vaikuta omaan bloggaamiseeni, kirjoitan kun on asiaa ja asiaahan minulla on!

Jos Sinulla on vinkata listalle uusia aktiivisia blogeja (huomioi tämän vuoden postaustahti), niin laita kommenttiboksiin vinkkiä! Lisään mielelläni uusia blogeja listaukseeni.

9 kommenttia

 1. - kuolaintuella.blogspot.fi
  - nuortaverta.blogspot.fi
  - penniponi.blogspot.fi
  - tummathummat.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, näistäkin joku löytää toivottavasti uutta seurattavaa 😊

   Omassa listauksessani haeskelin kuitenkin hieman aktiivisempia ja aikuisten kirjoittamia blogejs ja siksi nämä jäivät listani ulkopuolelle.

   Poista
  2. Samaa hiljentymistä minäkin olen huomannut. Useampi kiinnostava blogi on vietellyt hiljaiseloa, eikä minulla ole aamukahvin seuraksi mitään luettavaa. Tästä löytyi taas useampi uusi blogi tutustuttavaksi. Kiitos tästä listauksesta.

   Poista
 2. Hei kiitos tästä, kiva postaus! Tykkään kovin itsekin lukea aikuisten hevosharrastajien blogeja.

  Mun ikisuosikki: anutus.wordpress.com :) Ei aivan täytä sun aktiivisuusvaadetta, mutta melkein. Ja muuten on ihan huipputyyppi. Ja paljon matkaratsastusasiaa.

  t. Sanna L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä blogi on vahvasti mun omalla lukulistalla ja olen tykännyt kovasti viimeaikaisista varsaplokeista :) Kovasti myös laskin postausmäärää tälle vuodelle ja se jäi harmittavasti sen verran kauas kriteeristä, että jouduin raskain mielin jättämään sen listalta pois.

   Poista
 3. Kiitos listasta, monia noista seuraankin jo, mutta löytyi muutama uusi nimi myös! :)

  Mulla on päivitystahdin / blogin sisällön suhteen pieni dilemma. En usko, että ketään kiinnostaa mun päiväkirjamaiset jaaritukset puskaponini arkikuulumisista, joten kerron niistä mieluummin instan puolella. Mutta! Kun odotan jotain kertomisen arvoista tai haluan varata kunnolla aikaa, että saan puserretua asiani kutakuinkin ymmärrettävään muotoon, tulee helposti pitkiä päivitystaukoja eikä blogi oikein ole blogi.

  Toistaiseksi oon päätynyt kuitenkin siihen, että mieluummin harvempi tahti kuin sellaista tylsää Reetu-selostusta, jota en itsekään jaksaisi lukea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep näinpä. Minäkään en jaksa kirjoittaa mitään "tänään tunnilla tehtiin sitä ja tätä" vaan kirjoittelen, kun on enemmän materiaalia ja mielenkiintoisempaa asiaa. Luulen, että kun arki Muulin kanssa jossain vaiheessa tasoittuu vielä entisestään, loppuu minultakin tämä nykyinen melko tuottelias bloggauskausi ja tahti harvenee. Huomaan, etten enää jaksa kirjoitella tapahtumista tai klinikoista (enkä tosin ole sellaisiin pitkiin aikaan osallistunutkaan). Lopun alku?

   Poista
 4. Mun yritys aktivoitua jäi sitten yritykseksi. Täti tuuppaa vain Instassa toistaiseksi. En tiedä mikä siinä on, mutta bloggaaminen ei vain onnistu enää. Mielessäni virittelen kaikenlaisia kivoja päivityksiä, jopa aloitan kirjoittamisen ja siihen se sitten tyrehtyy. Sellainen into ja viattomuus on aivan pois pyyhitty ja tilalla on joko laiskuus tai itsekriittisyys tai somemaailman arvostelun pelko...mikä lie, mutta ei vain enää maistu. Blogi odottaa ja odottaa, josko kuitenkin...mutta jää ehkä odotukseksi. Ihanaa että te muut kuitenkin jaksatte, tykkään niin lukea teidän päivityksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän kaikki somettaminen kannattaa tehdä silloin, kun on inspistä ja jos Insta sopii paremmin omaan käteen, niin sitten tietenkin sinne :) Somemaailman arvostelun pelko kyllä rajoittaa minunkin kirjoittamistani. En tartu mihinkään mielipideasioihin, koska niissä ei koskaan voi miellyttää kaikkia. On paljon helpompaa kertoa siitä, mitä tänään tuli tehtyä. Toisaalta tämä on harmi, koska hyvin perustellut mielipidekirjoitukset ovat erittäin mielenkiintoista luettavaa!

   Poista