torstai 20. kesäkuuta 2019

Ilmoitin Muulin Porvoon laukkakilpailuihin 30.6., mutta miten kisat meni 9 vuotta sitten?

Kuva: Reetta Ollila
Olen ollut suuren painostuksen alla viimeiset viikot. Tallillamme majailee kaksi Skuran, eli Skumpparatsastajien, aktiivijäsentä. He olivat päättäneet laukkakilpailutoimikunnassa, että yksi muuli on saatava mukaan.

Olin onnekseni sopinut päivälle muuta mukavaa muuliohjelmaa, mutta kun päätimme siirtää sen toiseen ajankohtaan, oli kalenterini auki.

No hitto miksei?

Muuli on nyt ilmoitettu mukaan ja osallistumismaksu on maksettu. Traileri on vuokrattu, joten tässä on nyt tiukkaa kiitolaukkatreeniä tiedossa seuraavat päivät! Kisoihin on nyt reilu viikko aikaa.
Kuva: Reetta Ollila
Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun osallistun Porvoon laukkakilpailuihin. Olen ollut hevosenomistaja AEM, eli ajalla ennen Muulia ja tämän suomenhevosen kanssa olen käynyt kerran näissä karkeloissa. Tuolloin herran vuonna 2010 Porvoon laukkakilpailuja oli useammat vuodessa ja osanotto oli runsasta! Ilmassa olikin suuren urheilujuhlan tuntua, kun mieheni kyyditsemänä ajoimme hevosen kanssa Porvooseen.

Tuolloinkin hyväksytty turvaliivi oli pakollinen, joten olin käynyt ostamassa sellaisen viikkoa aiemmin. Alelaarista löytyi sopiva lasten kokoinen palaton turvaliivi 20 eurolla, ja kun selkäosakin oli maltillisen pituinen, lähti se mukaan. Tuolloin palaturvaliivit olivat jo tehneet tuloaan jonkin aikaa, mutta niiden hinta alkoi kolmosella ja hinnassa oli kolme numeroa. En lähtenyt sellaiseen hömpötykseen mukaan ollenkaan!
Kisoissa oli myös kuvaajia ja tämä on jäänyt talteen. Kuvaaja: Satu Liitiainen
Suomenhevoseni Jäävin Jekun (Sukupostissa) varustin lännensatulalla, koska siinä pysyisin paremmin kyydissä. "Pokko" oli melko turvallinen hevonen, mutta kovasti toisten hevosten perään. Yksin maastoilu vastasi tunnin habatreeniä, koska hevonen oli koko ajan kääntymässä takaisin kotiin ja olisi sinne mielellään laukannut. Ajattelin siis, että kisoissa pärjätään hyvin, kun Pokko ei halua jäädä muista jälkeen.

Kävin laukkaamassa ja ravaamassa radan kerran ympäri ja odottelin verryttelyareenalla lähtöä. Lähtö oli sekava, ja volttasin vielä, kun olisi jo pitänyt yhtenä rintamana lähestyä lähtöviivaa. Jäin lähdössä jo joitain metrejä muista jälkeen. Takasuoralle saavuttuamme totesin olevani joitain kymmeniä metrejä muista jäljessä eikä hevonenkaan jaksanut enää laukata. Ravasin takasuoraa hyvän matkaa ja vasta kurvissa ennen etusuoraa sain Pokon uudestaan laukkaan. Maaliin saavuin 20 sekuntia muista jäljessä! Tulokset näet muuten Porvoon hevosystävien kotisivuilta, lähtö numero 7.

Tuohon aikaan videointi ei vielä ollut tavallista, mutta onneksi paikalla oli yksi, joka videoi suoritukset! Tästä alta näet sekä suokkilähdön lähtötilanteen ja maaliintulon.


Nyt minulla on kaikki mahdollisuudet päästä samanlaiseen tulokseen! Tämä 9 vuotta sitten alekorista ostettu turvaliivi on edelleen standardin mukainen, ratsullani on lännensatula ja ratsuni on edelleen todella hidas!

Muulin nopeinkin laukka on vain 35/km/h ja tällä vauhdilla pitäisi kilometri taittaa reilussa puolessatoista minuutissa. Mutta. Eihän Muuli jaksa mennä täpöö kilometriä! Eikai mikään muukaan hevonen jaksa paitsi starttikuntoinen ravuri ja laukkakilpailuissa kiertävä täysiverinen. Jos me tämän suomenhevosen kanssa kierrittiin kilometriä aikaan 2 minuuttia 50 sekuntia, on se ollut keskinopeudeltaan 21 km/h. Tavoitteeni tämän vuoden kilpailuissa on saavuttaa tämä aika. Muulla ei ole väliä.

Laukkakilpaluissa on sopiva sarja jokaiselle hevoselle ja vielä huomenna perjantaina 21.6. voi ilmoittautua mukaan! Lähtömaksu on 25 euroa, joten jos nyt vielä emmit, niin lopeta ja ilmoittaudu! Kuvaa klikkaamalla pääset tapahtuman sivulle Facebookissa. Sieltä löydät myös ilmoittautumisohjeet.

https://www.facebook.com/events/2324539244456817/
Ainiin, groomin hankin eilen pikavauhtia. Kävi samanlainen tilanne, kuin Liedon matkaratsastuskisoissa, eli viaton kaveri ilmoitti tulevansa kannustamaan ja kuvaamaan eikä kehdannut kieltäytyä, kun kerroin tarvitsevani groomin. Eli laadukkaita kuvia on tulossa, kuvaajana on sama Reetta, joka on ottanut tämän postauksen upeat laukkakuvat!

4 kommenttia

 1. Jes, pääsen vihdoin minäkin kohtaamaan Muulin! :) Olen kisoissa virallisena kuvaajana, mainosmainos, Muulin ja kaikkien muidenkin kilpakavereiden kannattaa liittyä kuvauslistalle niin saatte linkin kuvakaupoille heti kisojen jälkeen: www.hertjekker.net/tapahtumakuvaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kävin tietenkin liittymässä listalle :)

   Poista
 2. Harmi kun me ollaan samaan aikaan niissä estekisoissa, olisi ollut niin kiva päästä kattelemaan teidän suoritusta! ;) Toivottavasti saat pitää gopron päässä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tuli ilmoittautuminen aika lyhyellä harkinta-ajalla, mulla piti olla samaan aikaan muulimiittinki Vihdissä, mutta päätettiin siirtää sitä hieman eteenpäin, joten laukkakilpailupäivä vapautui! Ja kun tallilta oli tullut painostusta osallistumisesta koko kevään ajan, oli pakko.. Meidän tallilta onkin hyvä osallistujamäärä, peräti kolme ratsukkoa! Ja kaikki ovat eri luokissa.

   Poista