maanantai 3. kesäkuuta 2019

Wanted: Hoitaja tai liikuttaja Muulille Tuusulaan!

Kuvat: Emmi Jormanainen
Päivitys 9.6.2019: Sain sähköpostiini tasan yhden viestin asiaan liittyen, mutta sehän riittää. Hanne aloittaa Muulin liikuttajana vakituisesti juhannuksen jälkeen. Koeratsastus on jo hoidettu!
 ---
Etsin ihan tositarkoituksella hoitajaa tai liikuttajaa Muulille. Voisin kirjoittaa tähän pitkät lätinät, mutta eivätköhön blogin lukijat tiedä, millaisesta eläimestä on kyse.

Liikuttajan löytäminen ei ole helppo homma, koska minulla on pari kriteeriä. Haluan, että ratsastaja on minua taitavampi ja tulee käymään saman opettajan tunneilla (kotitallillamme kerran viikossa). Muuli on sen verran raaka, että se ei tule viemään ratsastajaa eteen päin. Ratsastajan tuleekin pystyä ratsastamaan tällaista raakiletta niin, että raakilekin oppii asioita.

Ja pysythän selässä myös köyrypukkilaukassa? Ethän pelästy pieniä kiikutuksia? Muista laittaa tallin ovi kiinni, kun ratsastat kentällä! Toivottavasti pienet kevätjuhlaliikkeet saavat vain hymyn korvillesi. Jos jännität, et sovi Muulin selkään.

Yleensä tällaisia liikuttajia saa rahalla, siis maksamalla liikuttajalle. Nyt kokeilen onneani, josko joku löytyisi ihan ilmaiseksi.

Toisaalta Muuli voi liikkua myös ihan vain maasta. Sen kanssa voi harrastaa narunpyöritystä (Vepsätyyliin), naksutinkoulutusta, agilityä, libertyä you name it! Kaikki kukkahattuilu on tervetullutta, kunhan Muulin peruskäytöstavat pidetään yllä Vepsän tyyliin. Opastan kyllä siihen, ei hätää.

Toisena kriteerinä minulla on täysi-ikäisyys, alle 65 kilon paino ja mieluiten alle 170 cm pituus. Silloin ratsastaminen 143 cm korkealla Muulilla on vielä jokseenkin mielekästä.

Niin, ja tallille ei pääse julkisilla. Muuli asustaa Tuusulassa Nuppulinnassa.

Muulilla voi maastoilla ja mennä koulua. Lupaan kuskata kisoihin, jos ne kiinnostavat.

Ohareille minulla on nollatoleranssi. Oikeasti. Toki ohareita tulee kaikille, mutta ne korvataan toisena päivänä. Jos tuntuu, että Muulin kanssa pelleily ei enää kiinnosta, niin toivon siitä sanottavan heti. Ja toisinpäin, jos huomaan, että kamat ovat vinksinvonksin tai Muulin kanssa homma ei suju, laitan liikuttajan veks. En kuitenkaan kyttää ja kyylää ja roiku tallilla samaan aikaan alun jälkeen, haluan nimenomaan vapaata hyvällä omallatunnolla.

Toivon vähintään 6 kuukauden sitoutumista jos Muuli alussa natsaa. Jos siis olet syksyllä lähdössä opiskelemaan toisaalle, älä laita viestiä. Muuli on aika suppea ja sillä kestää tutustua uusiin ihmisiin. Siksi se voi alussa olla aika PERSE, mutta puolen vuoden kuluttua jo ihan okei. Tai sitten se voi olla alussa enkeli ja puolen vuoden kuluttua käyttää sinua kaikin keinoin hyväkseen.

Raha ei vaihtaisi omistajaa, mutta toki maksaisit omat ratsastustuntisi. Omat valmentajat ovat ok, mutta ehkä itse valmentautuisin tavoitteellisesti ihan hevosella. Muuli käy sen verran tunneilla, että sen hallintalaitteisto pysyy kunnossa ja toki sitä viedään myös hitaan varmasti eteen päin. Mihinkään tunnin prässäykseen se ei ole valmis.

Puomit ok, ei esteitä. Esteiden hyppääminen lännensatulalla voi olla kohtalokasta.
Hommiin kuuluu lisäksi Muulin ruokkiminen ja syksystä eteenpäin tarhan siivous joka käyntikerralla. Ei hätää, se siivotaan kyllä joka päivä.

Mitä luulette, löytyykö tähän joku? Yleensä taitavat ratsastajat etsivät laadukkaita hevosia, mutta kokeillaan nyt onneamme!

Jos siis kiinnostuit, niin laita sähköpostia rosamiii@gmail.com (huom, 3 i-kirjainta)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti