sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Pitkäkorvat 1/2014

Tämä numero on jo vanhempi, mutta käyn sen silti läpi jotta ymmärtäisitte kuinka upea lehti meillä onkaan! Kuvan pöllin Aasiyhdistyksen sivuilta, tosin lehden sivuilla olevat kuvat on meikäläisen ottamia molemmat.
Pääkirjoituksessa oli vuorossa päätoimittajamme Josa

Aasiuutisissa pieniä juttuja, esittelyssä mm uusi aasikorumme joka ennakko-odotuksista poiketen ei ollutkaan mikään kummoinen myyntihitti vaikka mielestämme loimme jotain aivan uskomattoman kaunista.

Messujen pitkä historia on kirjoittamani yhden sivun mittainen juttu messujen "kulisseista". Aasiyhdistys osallistuu normaalisti kaksille messuille vuoden aikana ja messuille on todella vaikeaa saada ihmisiä auttamaan. Avasin jutussa kaikkea, mitä ennen messuja tapahtuu ja mistä kaikesta pitää huolehtia.

Mammuttiaasi ratsuopissa on pieni haastattelu, johon vastailee ratsuttaja. Ratsuttaja kävi muutaman kerran Aapon (kuulette tästä myöhemmin) selässä ja opetti kouluratsun alkeita.

Pippuriset keppostelijat Usva ja Tuittu (myös kuvassa näkyvät) ovat Vihdissä asuvat tammat joilla on aika aktiivinen elämä. Valitsen haastatteluihin mielelläni sellaisia aaseja ja aasinomistajia, joiden aasit eivät vain seiso vuodesta toiseen tarhassa vaan ne on hankittu harrastuskavereiksi. Mikään ei oikeastaan ole surullisempaa kuin "tallin maskotti" jonka kohtalo on kulkea tarhan ja karsinan väliä eikä se koskaan pääse kävelylle. Uskokaa pois, niitäkin löytyy! No tämän jutun aasit ovat ihan toista maata ja oli kivaa käydä tutustumassa aaseihin ja niiden omistajaan. Toki sain taas kameraan paljon hienoja kuvia!

Joka-aasin kärrykoulu oli oikeastaan vanhan Donkyssä ilmestyneen artikkelin päivitys tähän päivään. Olin käynyt tähän mennessä jo tutustumassa Saarenmaan aaseihin ja toista opetimmekin kärrytouhuihin niin, että se veti kärryjä ilman taakkaa pihatietä pitkin tallin pihaan. Nykyään sillä voi jo ihan oikeasti käydä ajamassa ilman että joku taluttaa pääpuolesta!

Juttuja kirjoittaessani en toki keksi tekstiä ihan päästäni vaan minulla on aika monta englanninkielistä aasikirjaa hyvien ja luotettavien nettilähteiden lisäksi. Luen lähteet läpi ja muodostan niistä mahdollisimman yleispätevän mielikuvan ja alan kirjoittaa. Kirjoittamista helpottaa kovasti se, että Wernerin koulutuksesta oli vasta vähän aikaa. Toisaalta kärrytouhuissa on paljon päivän selvää asiaa jos on kokenut hevospuolella, mutta pidän aina mielessä että jäsenemme eivät välttämättä ole hevosmaailmasta, joten aloitetaan ihan perusteista. Silloin koulutusvinkkien toteuttaminen on kaikille mukavinta kun ei jätetä mitään itsestäänselvyydeksi.

Alla kuvia Vihdin reissulta.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti