keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Muulivaellukselle Saksaan?

Jos Grand Canyon on turhan kaukana, suuntaa Saksaan. Albmuli (entinen Maultiertrail) järjestää eri pituisia maastoja joko ratsain tai niin että muuli kantaa matkatavarat. Tarjolla myös ratsastustunteja. Paikka sijaitsee Etelä-Saksassa, lähimmät kaupungit obat Stuttgart, München ja Zürich Sveitsin puolella.Kahden päivän vaelluksia järjestetään kerran kuukaudessa, päivämäärät löydät sivulta ja hintaa on 196 €. Hintaan tosin sisältyy vain muuli ja reissun vetäjä, majoitus ja ruoka on maksettava reissun päällä.

Kolmen päivän vaellus maksaa 296 € ja jälleen majoitus ja ruokailut veloitetaan vielä erikseen. Majoittuminen tapahtuu paikallisissa majataloissa, joissa majoittuu 20-50e hinnalla per yö.

Molemmat pidemmät vaellukset suuntautuvat joka kerta hieman eri suuntiin joten vaihtoehdoista voi valita kiinnostavimman ja matkustaa paikalle silloin.

Lisäksi herkkuna tarjoillaan neljän päivän vaellusta Alppien suuntaan hintaan 396 € sisältäen muulin, vetäjän ja pikniklounaat maastossa. Aamiainen, päivällinen ja majoitus maksetaan vielä erikseen.

Ja onhan valikoimassa myös yksi viikon reissu jolle hintaa tuli 720e + majoitukset ja ruuat. Tämä näyttää olevan elokuun lopussa tänä vuonna. Voi kun pääsisi vaikka vuoden päästä tuolle reissulle mukaan!

Päiväretketki pikniklounaalla 90 , aamuvarhaisen maasto lähtee kuudelta aamulla ja maksaa 95 . Talvella ratsastetaan ilman evästaukoja ja hintaa on 80 €.

Lyhyemmät muutaman tunnin maastot ovat viikonloppuisin 40 €/hlö ja viikolla 35 €.

Vaeltamaan pääsee myös niin että muuli kuskaa kersat ja kassit. Hinta on edullisempi kuin ratsastaen, lue lisää täältä.

Kaikki vuoden 2015 reissut löytyy helposti tästä esitteestä.

Kuvat olen upottanut suoraan sivuilta.

Miten perille?

Ota lennot Stuttgarttiin ja matkusta junalla Münsingeniin. Matka-aika on 2h 26 minuuttia. Münsingenista on vielä 4,5 km mestoille, eli sen voi taittaa ihan hyvin taksilla. Juna "hieman" kiertää, sillä autolla Stuttgartista on matkaa vain 63 kilometriä.

Lennot n 6kk päässä maksavat noin 200 euroa Helsingistä, kaikissa lennoissa on yksi vaihto.

Kentältä pääsee junalla Stuttgartin päärautatieasemalle.
Edit 13.3.2015: Sain vastauksen että englannilla pärjää vaelluksen aikana.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti