lauantai 30. maaliskuuta 2019

Tule tutustumaan muuleihin Hevoset-messuilla 6-7.4.2019!!

Olenhan jo muistanut kertoa, että me Muulin kanssa ollaan Tampereella Hevoset-messuilla molemmat päivät? Muuli ei ole suinkaan ainoa muuli paikalla, vaan viereisistä karsinoista löydät muulit Aapon ja Ollen!

Olen jättäytymässä pois Aasiyhdistyksen hallituksesta, joten tämä voi olla viimeinen kerta nähdä Muuli livenä tällaisessa messutapahtumassa! Vaikka näytteilleasettajakortissa lukee Aasiyhdistys, olen paikalla yhtälailla myös Muuliprojektin edustajana. Tule siis haastamaan minut ja esitä kiperiä kysymyksiä tästä kyseisestä muulista tai muuleista ylipäätään.

Muulille saa tuoda ja antaa porkkanoita ja olen suunnitellut opettavani sille jotain temppuja messujen aikana. Messuvieraatkin voivat sitten pyytää Muulia temppuilemaan porkkanoidensa eteen!

Olemme paikalla E-Hallissa ihan pikkuareenan vieressä. Ja siinä Racingin-ohjelma-alueellakin esiinnymme kumpanakin päivänä 11-11.25 kaikkien kolmen muulin kanssa, joten tule ihmeessä katsomaan! Esityksessä näet kaikki muulit liikkeessä ja kerromme muuleista yleisesti ja tietenkin myös näistä kyseisistä muuleista lisää.

Ja nyt suuri paljastus!! Korumies Arvi hyppää Hutkon tilan ison Aapon selkään lauantaina 11.00!! Joten suuntaa heti yhdeltätoista katsomaan muuleja, on muuten hienoa katsottavaa!

Aasiyhdistyksen osaston numero on E 875 ja Hutkon tila on ihan vieressä, heidän paikkansa on E 765. Muulit ovat kaikki vierekkäisissä karsinoissa vastapäätä osastojamme karsinoissa 18, 19 ja 20. Tarkoitus on hankkia oviin ovivahdit, jotta voimme pitää ovia noin muuten auki ja esitellä muulejamme kävijöille.

Koska messuilla on tosi hankala löytää oikeita osastoa, otin tähän snipin pohjakartasta. Merkkasin karsinat (3 kpl) ja Hutkon ja meidän osastomme (mustalla viivalla ympyröidyt).
Hutkon tila kannattaa kaikkien aasin- ja muulinomistajien tsekata, sillä he maahantuovat brasilialaisia aasi- ja muulisatuloita!

Vasemmalla tandemsatula pitkäselkäisell hevoselle! Lapsi istuu edessä.
Tein Aasiyhdistykselle mainosvideon, johon kokosin varastoistani muuliklippejä. Suurimmassa osassa on luonnollisesti oma muulini mukana, mutta näkyy näissä myös Hutkon muuleja. Yksi maastoilupätkä on Belgiasta, ratsastan siinä ihanalla päistäriköllä muuliruunalla! Ihan videon lopussa näkyvä ruskea muuli on itseasiassa muuliaasi. Se on kaksivuotias tuleva ruuna ja sen isä on knabstrupper! Siitä tulee vielä hieno, niin hyvärakenteinen ja iso se oli jo kaksivuotiaaksi käännyttyään!


Muu ohjelma


Itse olen tosi tiiviisti Muulin karsinan edustalla, mutta lauantaina aion livistää katsomaan maastakäsittelyklinikkaa Hankkija-areenalle klo 10-10.45. Klinikka on messujen ainoa esitys maastakäsittelystä ja Mia Jurvalan tyyli on mielestäni hyvä.

Tuon jälkeen kipitänkin sitten valonnopeudella takaisin Muulin karsinalle valmistelemaan sen meidän omaan esitykseen!

Maastakäsittelystä on lauantaina ja sunnuntaina myös Mervi Pakolan luento Black Horse-lavalla, mutta se on 11.15, joten sen joudun itse skippaamaan molempina päivinä. Sisältö olisi kuitenkin varmasti todella mielenkiintoista ja Pakolan nimi tuntuu tupsahtelevan esiin yhä useammin eri lähteissä! Olisi mukavaa kuulla häntä livenä.

Muulinomistajana pelkään ehkä liikaakin metabolista lihavuutta ja kaviokuumetta. Black Horse-lavalla on Hyvinkään eläinsairaalan info aiheesta 13.15 lauantaina.

Hevostenkäsittelijöistä myös Kari Vepsä on paikalla ja hän puhuu Black Horse-lavalla lauantaina klo 14.30 ja sunnuntaina 15.10. Jos et ole vielä ostanut Karin kirjaa, on niitä luultavasti myynnissä myös!

Osastomme sijaitsee ihan Racing-ohjelma-alueen vieressä, joten sen areenan esitykset kuulen varmaan tahtomattakin. Mutta jos olisin messuturrena paikalle, suuntaisin areenalle ainakin lauantaina klo 13.05 ja sunnuntaina 15.05, kun Playsson.net antaa vinkkejä hevosen ja ratsastajan venyttelyyn. Lisäksi Playssonin lounge sijaitsee pääaulassa ja siellä voi kuulemma tavata tuttuja somettajia!

Racing-ohjelma-alueen viimeinen lauantain ohjelma on satulansovituksesta ja koska nykyään tuntuu, että kaikki vaihtelevat satuloitaan puolen vuoden välein, olisi varmaan hyvä itsekin tajuta aiheesta muutakin kuin että jos ei ole valkoisia karvoja, on satula sopiva. Satulansovituksen perusteet siis Racing-ohjelma-alueella lauantaina 16.20 ja sunnuntaina 15.35.

2 kommenttia

  1. Olin hevosmesuilla ja tuli muulikin nähtyä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu :) Kirjoitan tänne blogiin myös messuilta postauksen, mutta se on vielä vähän vaiheessa koska materiaalia on niin paljon!

      Poista