tiistai 12. maaliskuuta 2019

Teetin ompelijalla unelmieni ratsastushameen!

En ole itse vielä ratsastuskunnossa, joten postauksen malleina toimivat talliltamme Pinja hevosensa Lilin kanssa! Pinja on minua ainakin 20 cm pidempi, mutta hame ei näytä miltään minihameelta hänenkään päällään!
Kirjoitin jokin aika sitten suureen suosioon nousseen postauksen siitä, miten voi itselleen ommella melko  yksinkertaisen ratsastushameen.  Postausta on tähän mennessä luettu 3700 kertaa (Bloggerin mukaan) ja se on helposti blogini luetuimpien postausten viiden parhaan joukossa.

Mutta ei tässä vielä kaikki. Ennen kun uskalsin ottaa sakset omiin pikkukätösiini, olin käynyt ompelijan luona suunnittelemassa itselleni tulevaa ratsastushametta, siis sellaista, jota en todellakaan itse pystyisi toteuttamaan tai tulos olisi irvikuva seiskaluokalla ommellusta T-paidasta.

Vein ompelijalle kaksi Varustelekan villavilttiä ja läjän kuvia erilaisista ratsastushameista ja näiden pohjalta suunnittelimme tuotteen. Toki minulla oli myös pitkä lista erilaisia toiveita hameelle, oli taskuja, tarrakiinnitystä, takahalkiota, laskoksia jne. Mallia ei siis otettu suoraan yhdestäkään valmiista hameesta, mutta ne toimivat inspiraatiokuvina tuotesuunnittelussa.

Hameessa on kaikki se, mitä halusinkin. Se on siis pitkä, edestä hieman lyhyempi, siinä on enemmän laskoksia kuin missään markkinoiden ratsastushameessa. Vyötärökappale on takaa V:n mallinen. Malliltaan hame on ylikello ja siinä on sen takia sivusaumat. sivusaumoihin on piilotettu taskut piilovetoketjuilla. Taskut ovat riittävän suuret, mittasimme ne tarkasti puhelimeni mukaan. Kiinnitys edestä on tarranauhalla. Takana on halkio neppareilla. Sopivaksi väliksi laskimme 20 cm. Nepparit saa helposti auki ja kiinni myös selässä.

Totesimme että jaloille ei tarvitse laittaa kuminauhoja, edessä on niin paljon kangasta, että pysyy varmasti polven alla satulassa. Lämmin tämä on, laskosten ja etuosan ylimenon takia hame on melkein joka kohdasta kaksinkertainen! En ole hametta vielä juurikaan itse päässyt käyttämään polvileikkaukseni takia, mutta tallikaverini suostui malliksi. Tämä postaus on siis kuvitettu Pinjan ja Lilin kuvilla!

Itse esittelen hameen alla olevalla videolla. Tässä on myös linkki videoon. Video on poikkeuksellisesti kuvattu pystyssä, joten se on kännykällä varmaan mukavampi katsoa YouTuben kautta.


Hameen ompeli Järvenpäässä T:mi Shoptik Nina Kalenius ja hintaa ompelutyölle tuli 200 euroa. Se sisälsi siis myös taskupussien vetoketjut, nepparit ja tarranauhan. Vein itse Ninalle vain kaksi villavilttiä. Nina käski kuitenkin kertoa, että lopputuloksen hintaan vaikuttaa moni seikka ja se sovitaan asiakkaan kanssa suunnittelupalaverissa. Mutta hame, joka minulla on, valmistuu sillä 200 eurolla.

Nina otti hametyön mielellään vastaan ja toteutti kaikki toiveeni niin, kuin ne nyt oli järkevää toteuttaa. Palvelu oli todella ystävällistä!

Nämä villaviltit maksoivat 60 euroa (sain Varustelekasta vähän alennusta), eli hameen kokonaishinta on 260 euroa. Pidän hintaa yllättävän edullisena siihen nähden, että tuote on tosiaan juuri minulle minun mittojeni mukaan tehty!

Villaviltti on todella raskasta. Selässä sitä ei huomaa, mutta hametta pukiessa kyllä! painoon tottuu kuitenkin nopeasti. Tämä ei hulmua kovassakaan vauhdissa, sen verran jämäkkää materiaali on!  Tässä linkki käyttämääni US huopaan. Tällä hetkellä se on tosin verkkokaupan puolelta loppu, Varustelekan myymälässä sitä saattaa olla. Kiertäessäni kangaskauppoja, ei vastaan tullut yhtään tähän tarkoitukseen sopivaa villakangasta, kaikki tuntuivat kovin ohuilta.

Kumpi näyttää kivemmalta? Hame takaa kiinni vai auki?
Hame takaa kiinni
Ja auki
Kiitos ihanille malleille!
Lattialle levitettynä hame on ylikello. Kuvaan en kuitenkaan laittanut sitä ylikelloksi, jotta malli näkyy helpommin.

Vyötärö edestä

Takaosa

Taskupussi nurjalta puolelta

6 kommenttia

 1. Nämä kaksi ratsastushame postausta menee kyllä talteen sitä hetkeä varten kun sopivat kankaat kävelee vastaan. Onni on ompelijasisko joka saa toteuttaa näiden postauksien pohjalta tälläisen villaisen version ratsastushameesta kun toppaversio jo löytyy. Näissä molemmissa tosi positiivista on kanssa kuvien perusteella silmää miellyttävä ulkonäkö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuohan on mahtavaa! Ensimmäinen DIY-versio onnistuu muuten varmasti yhdestä villaviltistä, joten niitä kannattaa bongailla vaikka kirppareilta. Jos taas haluaa tämän postauksen kaltaisen, vaatii se kaksi samanväristä vilttiä. Jos tässä itse innostun ompelemaan lisää, käyn etsimässä uutta materiaalia kirpputoreilta :)

   Poista
 2. Kannattaa kosia karkauspäivänä. Voi saada ilmaiset kankaat.

  VastaaPoista
 3. Onko tää ollut hyvä? Tuleeko valittua käyttöön? Googlettelin samanmoisia ja tää postaus tuli vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on ollut! Tosin en tiedä olenko vuosien aikana lyhentynyt vai kangas venynyt, mutta tämä on aavistuksen liian pitkä, helmasta voisi napata vaikkapa 5 cm pois niin ei laahaisi maata enkä kompastuisi siihen. Tämä on todella raskas (siis painava) suuren kangasmäärän takia, mutta ei ainakaan lepata tuulessa. Myönnän kuitenkin, että tämä on käytössä vain kovimmilla pakkasilla ja silloin käytän tätä topparatsarien päällä. Tämä ei siis ollut ihan niin lämmittävä kuin mitä etukäteen ajattelin.

   Poista