sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Korumies Arvi testaa: Muulilla ratsastaminen ja vikellys! + ERITTÄIN hauska video!

Pääsin viime perjantaina Ruohojärven kartanon ratsutalleille kuvaamaan, kun Korumies Arvi hyppäsi muuliruuna Aapon selkään. Jutun juoni oli se, että Aapon omistaja Anu on tulossa tilansa Hutkon Laama- ja eläintilan nimissä Tampereen Hevoset-messuille ja meillä on siellä aasien kanssa esitys. Arvi voisi esittää Aapon selästäkäsin! Ihan tuntemattomalle tyypille Anu ei ideaansa ehdottanut, Pukkilassa kaikki tuntevat toisensa.

Sitten pitikin enää järjestää harjoitukset ja Arvi olisi valmis muuliratsastaja. Anu toi maneesille sekä muulinsa Ollen että Aapon. Ollekin on mukana esityksessä, joten se oli hyvä ottaa mukaan sekä Aapon turvaksi että häiriötekijäksi.

Koska kyseessä oli somestara, kuvasi Arvi heti pihalla videon somekanavilleen ja sitten siirryttiin maneesiin. Otin molemmat kamerat kantoon ja homma alkoi. Ensin Arvi talutteli Aapoa maneesissa ja huomasimme, kuinka kumpikin muuli oli hyvin kiinnostunut peilikuvastaan! Minun muulini tykkää myös peilailla. Eivät ne varmasti tiedä, että ovat itse kuvassa, mutta tykkäävät selvästi peilissä näkyvästä komeasta muulista!

Kun Aapo tuntui rauhallisemmalta, varusti Anu sen naruriimulla ja Arvi hyppäsi selkään. Tämä olisi sujunut varmasti muuten ihan hyvin, mutta Arvilla oli kannukset jalassa ja ne osuivat Aapoon selkäännousussa! Se otti muutaman hätäisen askeleen, mutta ne eivät olleet mitään omaan muuliini verrattuna! Kannukset napattiin pois ja ratsastus alkoi.

Anu talutti hetken aikaa ja sitten päästettiin ratsukko irti. Aaposta on mainittava, että tämä oli ensimmäinen kerta ainakin vuoteen, kun se oli maneesissa. Eikä meillä ole tietoa, onko se Ranskassa ollut maneesissa. Ehkä oli tai ehkä sen muulimainen itsevarmuus toimi, eikä se maneesista tuntunut olevan hämillään.

Aaposta on mainittava sekin, että kengättömänä se on ollut tämän koko jäätikköajan oloneuvoksena pihatossa. Arvi kommentoikin heti, että uralla kulkeminen oli Aapolle täysin vierasta, muuli olisikin mieluiten kaartanut maneesin keskelle Ollen ja meidän ihmisten luokse! Arvi sai sen kuitenkin kulkemaan ympyrällä ja reunoilla ja kokeili laukkaakin! Pari ensimmäistä ajolähtöä eivät olleet tarpeeksi napakoita, mutta sitten lähti! Aapo taisi laukata peräti sekä lyhyen sivun että seuraavan pitkän sivun!
Laukkojen jälkeen muuli olikin mielestään kaiken alkanut ja siirryttiin seuraavan tehtävän pariin, eli vikellystemppuihin! Tai siis ei niitä oltu suunniteltu etukäteen, mutta koska Aapo niin kovasti juurtui maneesin pintaan, kokeili Arvi selässä temppuja ja nehän sujuivat upeasti!

Anu myös kokeili taluttaa Aapoa, mutta se pysähtyi ja kieltäytyi liikkumasta aina, kun Arvi yritti nousta seisomaan sen satulassa. Paikallaan seisten se ei kuitenkaan välittänyt mitään selässä kiikkuvasta apinasta.

Jos ratsastus oli heti alussa ollut haastavaa mm ohjauksen suhteen, rakastui Arvi tähän jättimuuliin viimeistään tässä vaiheessa!


Ihan sattumuksilta emme välttyneet, mutta ainakin kaikki nauroivat makeasti mokan jälkeen! Arvi kokeili nimittäin takaperin ratsastamista niin, että istui satulan takakaaren takana eli Aapon lautasten päällä. Vaikka Aapo oli tähän asti ollut viilipyttymäisen viileä, oli tilanne sille niin uusi, että se koki parhaaksi hipsiä karkuun ja pukata lautasilla istuvan kuskin alas!

Arvi singahti ilmaan ja laskeutui hienosti maneesin hiekkaan! Temppu näyttää niin täydelliseltä, kuin sitä olisi harjoiteltu, mutta vain maaan laskeutumisessa horjahti tasapaino. Aapokin jäi katsomaan, että mitä takana oikein tapahtuu ja Arvi hiippaili hymyillen pois kuvasta.

Arvin äiti kysyi heti tapahtuman jälkeen, että sainko sen videolle! Todellakin sain!Otimme vielä ulkona kuvia, koska en luottanut maneesikuvieni laatuun. Ulkokuvista tulikin tosi kivoja, vaikka tarkkasilmäisimmät huomaavatkin kuinka valkoiset paloivat auringossa puhki. Eläinten kanssa tilanteet ovat kuitenkin nopeita, eikä minulla ollut aikaa säätää kameraa riittävästi. Määrä korvasi laadun tällä kertaa ja noin 560 kuvasta löytyi riittävästi kuvia muokkausjonoon.


Kun somettajat tapaavat toisensa, on keskustelu aina hedelmällistä! Juttelimme Arvin äidin kanssa somejulkisuuden varjopuolista ja mm siitä, miten rumaa keskustelua hötölässä oli ennen blogiexpoa, mutta kuinka palkintojenjaon jälkeen keskustelu loppui. Hyvä asia tietenkin, että negatiiviset kommentit loppuivat, mutta tuossa kohtaa olisi ollut kiva lukea samalta foorumilta onnitteluviestejä. Juttelimme myös siitä, mitä voi julkaista ja mitä ei. Esimerkiksi kypärättömyys edes hienoissa taidekuvissa on nykyään ehdoton nou nou ja vaikka itsellänikin on mielessä westernhenkinen photoshoot Muulin kanssa, en voisi kuvitellakaan julkaisevani kuvia, jossa istun sen selässä stetson päässä.

Ihmettelin ääneen, miten Arvi nuorena kestää kaiken sen negan, jota some on tarjoillut, mutta äitinsä mukaan hän kohauttaa olkiaan ja menee eteenpäin. Ja saahan Arvi ihan älyttömästi hyvää palautetta päivityksiinsä. Kommenteista ehdottomasti suurin osa on positiivishenkisiä tsemppiviestejä!

Joskus kuuli sanottavan, että negatiiviset kommentoijat ovat kateellisia. Sekin on mahdollista, mutta omasta mielestäni nykyään on vallalla jonkinlainen kilpailu siitä, kuka etsii kuvasta eniten virheitä. Korotetaan itseä ylemmäs, kun osataan etsiä virheitä toisten tekemisestä. Besserwisseröinti menee usein ihan överiksi, kun ei nähdä kokonaisuutta jonkin pienen epäkohdan alta. Hevonen voi olla vaikka kuinka makea ja ratsastaja aivan huippu, mutta tämä tyrmätään täysin esimerkiksi kypärättömyyden takia. Onneksi ja "onneksi" nykynuoret ovat kasvaneet somemaailmassa ja ymmärtävät sen sävyjä varmasti paremmin kuin me kalkkikset, jotka olemme vasta aikuisiällä tutustuneet sosiaaliseen mediaan.

Juttelimme myös videosta, jossa Aapo lennättää Arvin ilmaan ja jäimme miettimään, että ymmärtäväthän kaikki ottaa videon huumorilla ja jättävät ilkeät kommentit kirjoittamatta. Illalla Arvi julkaisikin videon Instassaan muiden kuvien ohella ja video on tähän mennessä saanut vain nauruhymiöitä, juuri kuten oli tarkoituskin!

Tämä Arvin päivitys sisältää kuvia muulitreeneistä ja viimeisenä on video.

Valko otti kieppiä ja Aapoa epäilytti kovasti tämä valkoinen hevonen! Aapon ja Ollen kotona ei asu yhtään hevosta!

Tule katsomaan meitä Tampereen Hevoset-messuille!


Muulit esiintyvät Racing-ohjelma-alueella E-hallissa kumpanakin päivänä klo 11-11.25. Arvi on mukana vain lauantaina. Muulit ovat karsinoissaan esillä koko messujen ajan ja sekä Aasiyhdistyksen että Hutkon tilan ständit ovat niiden karsinoita vastapäätä.

4 kommenttia

 1. Kivoja kuvia. Täytyykin tulla messuilla muuleja ihmettelemään. Ovat hauskan näköistä väkeä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta tulet :) Ollaan tehty kaikille hienot karsinaverhot, eli ne toivottavasti hengailevat päät ulkona jabakarsinoistaan.

   Poista
 2. Luin ensin otsikon, huomioimatta kuvia ollenkaan. Kerkesin jo ajatella, että ohhoh, kylläpä sun muuli on edistynyt kun Arvi sillä ratsastaa ja vikeltää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, joo ei vielä, eikä ehkä koskaan :D Jos Muulissa tapahtuu ihme sen täyttäessä 10 vuotta, niin sitten vikellys ehkä onnistuu. Muulit kuulemma kuin taikaiskusta aikuistuvat kymmenvuotiaina ja muuttuvat pomminvarmoiksi. Enää neljä vuotta jäljellä, jee!

   Poista