torstai 7. kesäkuuta 2018

Muuliprojektissa uusi ulkoasu!!

Blogin edellinen ulkoasu täytti suunnilleen kaksi vuotta ja edellisen tutuksi tulleen ulkoasun minulle taituroi Villitti-blogin Jessi. Hän kävi Muulia katsomassa pari vuotta sitten ja ottikin blogiin aivan mahtavia upeita käyntinsä aikana! Myös bannerikuva syntyi tuon reissun jälkeen ja pidän siitä erityisen paljon. Koska se on jo blogini tavaramerkki, ei sitä tietenkään lähdetty vaihtamaan.

Kysyin Jessiltä Bloggeriin palatessani uutta ulkoasua, mutta siinä kohtaa hänellä ei ollut aikaa paneutua asiaan. Mietin hetken ja muistin Graphics LF:n Idan, joka oli koodannut hienot ulkoasut jo moneen eri blogiin. Hinnatkin olivat erittäin kilpailukykyiset, ulkoasut alkaen 60 euroa. Kyllä tuon rahan laittaa mielellään blogiin uudesta ulkoasusta.

Parhaiten ulkoasuun pääsee tutustumaan selainversiossa, mitta Ida taituroi myös mobiiliversion eroamaan Bloggerin oletusversiosta.

Olin Starboxin aikana mieltynyt siihen, että postauksista näkyy etusivulla vain esikatselu, mutta ei koko postauksia. Koska kirjoitan pitkästi, oli etusivuni aina tosi pitkä kolmen postauksen kera. Halusin, että ensikertalaiselle selviää yhdellä silmäyksellä, mitä blogissa on tarjolla. Postausten esikatselu kertoisi sen hyvin selvästi. Starboxin ongelma, josta sainkin useasti palautetta, oli se, ettei blogin sivulta nähnyt kommenttien määrää. Moni nimittäin tykkää ottaa popparit mikrosta ja lukea vain kommentteja. (vitsi)

Lisäksi toivoin, että kuvat olisivat koko postauksen levyiset. Bloggerissahan pystykuvat eivät skaalaudu täyteen leveyteen asetuksella "erittäin suuri", vaan moni joutuu skaalaamaan kuvat kuvankäsittelyssä blogin levyisiksi ja julkaisemaan ne blogissa alkuperäisen kokoisina.

Minä olen liian laiska tuollaiseen ja lataan kuvat aina orkkiskokoisina. Ida koodasi tämän asian kuntoon ja nyt blogi on miellyttävän näköinen.

Tehosteävärinä fuchsiaa näkyy siellä ja täällä. Se on lempivärini muutenkin. Heti blingin jälkeen siis.

Tätä kirjoittaessani keskiviikkoiltana ei ihan kaikki ole vielä koodattu valmiiksi, mutta hyvällä mallilla blogi on. Kuvakaruselliin on tulissa blogista erityisempiä postauksia kuvineen ja vaihtuva kuva toimii linkkinä kyseiseen postaukseen. Blogiarkisto ei ihan vielä toimi ja saattaa antaa vain tyhjän sivun. Kategorioita klikkaamalla pääsee kuitenkin selailemaan sisältöä helposti.

Tässä vielä muistoksi vanhempi ulkoasu. Koodinpätkä on minulla varmassa tallessa, jos tähän haluan joskus palata. Pidin tästä kyllä todella paljon!
Blogin ulkoasun teossa ja suunnittelussa meni ehkä hieman kauemmin aikaa, kuin kuvittelin, mutta hyvää kannatti odottaa. Olin erittäin tyytyväinen vanhaankin ulkoasuun, mutta kaipasin "jotain" uutta, jotain päivitystä. Ja sitä Ida nimenomaan blogille antoi. Toivottavasti loput fiksaukset ovat pian kunnossa ja pääsette surffaamaan blogissa entiseen tapaan.

Jos omat ulkoasutaitosi ovat hukassa ja käyttä Bloggerin jotain valmista pohjaa, suosittelen lämpimästi ostamaan ulkoasun joko jostain verkkokaupasta tai sitten kääntymään jonkun nuoren tai miksei vanhemmankin koodarin puoleen. Monessakin blogissa olisi tosi hyvää asiaa, mutta surkeaakin surkeampi ulkoasu ja pienikokoiset kuvat antavat niin vastenmielisen ensivaikutelman, ettei blogiin tule tutustuttua sen paremmin.

Se on valitettavasti niin, ettei pelkkä hyvä teksti netissä riitä, vaan se tarvitsee rinnalleen tasapainoisen ulkoasun ja hyvät kuvat.

Tähän vielä muistoksi Starboxissa ollut ulkoasu. Muuliprojekti oli mukana Starboxissa toukokuusta 2017 maaliskuuhun 2018.

9 kommenttia

 1. Kommenttien lähetys ei ainakaan minulla onnistu mobiiliversiolla, kun kommenttikenttää ei tule näkyviin.

  Tässä ulkoasussa tykkään alareunan osiosta missä kuvat vaihtui, mutt se onkin ainut kiva asia. Ei tämäkään ulkoasu huono ole, mutta entinen oli selkeämpi ja kirjasintyyppi selkeämpi. Kirkkaan pinkki sivupalkit bongahtaa häiritsevästi silmään. Nykyinen kirjasintyyppi otsikoissa jne tekee ulkoasusta suttuisen näköisen. Mutta kai tähän ajan myötä tottuu (ehkä) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkeen tottuu ;) paitsi jääpuikkoon perseessä. Starboxin ajoilta halusin tännekin isomman leipätekstin. Itseasiassa mobiiliversiota ei edes tarvitse, tekstin näkee lukea hyvin verkkoversiostakin. Minulla kommentointi toimii mobiilissakin, mutta selvitämme missä mättää.. Jos jaksat, niin laittaisitko kuvakaappauksen mobiilinäkymästäsi blogin fb-sivujen kautta viestillä? Näkisimme mikä tökkii. Tarkoitan siis kuvakaappausta kohdasta, jossa kommenttiboksi pitäisi olla mutta ei ole.
   Laitetaan lisää pinkkiä niin ei hyppää silmiin niin pahasti ;)

   Poista
  2. Kommentointi toimii nyt mobiiliversiossakin ja aiemmin en tullut kuvankaappausta ottaneeksi. Mutta aiemmin tosiaan puttui kommenttikenttä mihin sen kommentin olisi voinut kirjoittaa.

   Poista
  3. Mä taas tykkään enemmän tästä uudesta ulkoasusta, kuin edellisestä. Makuasioita.. ;)

   Poista
 2. Minäkin olen ruvennut miettimään, pitäisikö siirtyä tähän malliin, että etusivulla on vain pätkät teksteistä. En ole kuitenkaan jaksanut ryhtyä tuumasta toimeen.

  Aiemmin olen ollut sitä mieltä, että mitä vähemmän klikkailua, sen parempi, mutta nyt olen alkanut muuttaa mieltäni. Kun menen uuteen blogiin, on kiva etusivulta vähän katsella, että minkäslaisia juttuja täältä löytyy. Toisaalta taas tuo malli asettaa paineita tekstin ensimmäiselle kappaleelle.

  Bannerikuva teksteineen on kyllä huippu. Mutta harmaa pohja on minusta vähän tylsä ja raskas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tutkin tätä etusivumallia google analyticsistä, josta selvisi että 70% kävijöistä tulee linkin kautta suoraan postaukseen ja saman verran tulee blogiin mobiililla, joten näille ulkoasumuutos ei juurikaan edes näy.. En myöskään mainosta missään pelkkää blogin sivua vaan yleensä aina tiettyä postausta. Mutta jos satunnainen lukija sitten klikkaa etusivulle (puolet klikkaa), näkee blogin tarjonnan aika hyvin.

   Harmaa näytti minustakin aluksi oudolta mutta uskoisin että siihen tottuu. Harmaa ja pinkki sopivat ainakin hyvin yhteen ja jos olisi vaihteeksi jotain muuta kuin ruskeaa. Vaikka ruskea on tosi jees myös.

   Poista
 3. Mobiilikommentointi tsekattu, toimii!

  VastaaPoista
 4. https://aijaa.com/gK0lYt alareunassa pienen pientä häikkää mobiililla.

  VastaaPoista
 5. ehdinkin jo säikähtää, että vanha banneri poistuisi, tuo sopii niin hyvin tähän blogiin! Uusi ulkoasu on todella siisti ja hyvällä tavalla yksinkertainen ja harmaa on taustana tasainen ja rauhallinen.
  Itseäni tuo vaihtuva kuva vähän häiritsi kun lukee, siihen kyllä tottuu!.. tosin miksi pitää tuijottaa niitä kuvia koko ajan kun yrittää lukea...oma vika! :D
  -muulia.ei pakastimeen

  VastaaPoista