tiistai 19. kesäkuuta 2018

DIY: Dressagemuuli!

Kaikki ratsastuskuvat: Aaveen.net

Miten loihditaan Muulista dressagemuuli? Se on helppoa! Pitää vain hankkia tykötarpeet ja lähettää Muuli koulutukseen.

Minulla oli jo ennestään valkoiset pintelit, ne olivat viimeksi käytössä Aasipäivillä, kun halusin näyttää edustavalta. Eskadronin korvahupun ostin FB-kirpparilta ja Eurokankaasta ostin palan ohutta trikoota, josta ompelin siihen uudet korvat. Satulahuovan sain tallinomistajalta ja valkoiset housut olin ostanut joillekin Aasipäiville jo kymmenen vuotta sitten. Nyt, kun olin ottanut kiloja, ei minun tarvinnut enää rullata vyötäröä. Oliko hyvä vai huono uutinen, en osaa sanoa.

Tuo satulahan minulla on myynnissä, mutta se ei ollut vielä tehnyt kauppaansa. Muuli sai ohuen rään sekä huovan alle että päälle. Vaikka ratsastussessio oli lyhyt, halusin pitää satulan suunnilleen siellä missä kuuluukin. Muulilla nämä tuppaavat valumaan eteen.

Ainiin, paikalle tarvitaan myös kuvaaja. Aaveen.netin Minttu oli ihan sattumalta Iisalmessa porukoillaan samana viikonloppuna, kun olin menossa Sannalle. Minttu kävi viime syksynä ottamassa hienot studiokuvat Muulista (ne täällä), joten hän oli jo sen verran tuttu. Kuvaukset on aina helpompi järjestää tutun kanssa.

Kuvat sain käsiini aiemmin tänään. Olen ihan rakastunut niihin! Niitä on läjäpäin ja tässä postauksessa on niistä vain murto-osa. Muuli näyttää helvetin hyvältä ja minäkin joissain kuvissa. Yksi tilanne meillä tuon kuvaussession aikana oli. Muuli ei olisi halunnut mennä kentän yhteen kohtaan, annoin lisää pohjetta, se otti herneen nenään ja meinasi poistua. Sain sen hyvin nopeasti hanskaan ja jatkettiin.

Muuli tuuletti kieltään tuttuun tapaansa jonkin verran, mutta ne kuvat karsittiin jo kuvaajan toimesta. Syytä voi etsiä ratsastajasta, kuolaimesta, vatsahaavasta, hiekasta mahassa, you name it.

No eikai tässä muuta kuin kuvat esille. Nämä ovat niin niin hienoja!

Tsekkaan, onko kantapää varmasti samassa linjassa muun ratsastajan kanssa. Ei ole.
Mentiin pitkästi myös possujunassa. Sopi minulle!

Kyllä pari nyökkykuvaa pitää aina julkaista. Eikös tämä ole se tavoite aika monilla?


Loppuun vielä parit yhteiskuvat pellolla Sannan ja Dancerin kanssa.

Muuli on tuollainen kylmänrauhallinen purija. Ei se ihmisiä koskaan pure, mutta hevosia kyllä. Se varmaan tietää, ettei Dancer mahda sille mitään kun ratsastaja on selässä.

Dancer järkyttyi.

Maastakäsin poseerauskuvia otettiin vielä toisena päivänä Sannan kanssa. Näisä tuli tosi kivoja! Ensin yritettin tuolla samalla pellolla, mutta mulla ei ollut raippaa ja Muuli yritti koko ajan syödä, joten mulla meinasi palaa käpy. Siirryimme siis tielle, mikä olikin Muulin käsittelyn kannalta parempi vaihtoehto, mutta toisaalta taustalle ei saatu niin kivaa järvimaisemaa.Tämä oli parasta, mitä pellolta sai. Muuli oli aivan vihreän lumoissa.Alla on kuva valmiista korvahupusta ja vieressä on kokoa näyttämässä alkuperäinen irti ratkottu korva. Muulin korvan pituus on 23 cm päälaelta korvan päähän mitattuna. Hupun korvista tuli hieman liian pitkät, mutta se ei onneksi näy kuvissa ja huppu on ihan ok kuvausrekvisiitta jatkossakin.


12 kommenttia

 1. Todella upeita kuvia! Kasvaako Muulin harja ollenkaan tuosta pidemmäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen leikannut sen tuollaiseksi. Kasvaa se, mutta on sellainen puolipitkä joka ei kaarru mutta ei pysy kunnolla pystyssäkään. Eli sillä ei huiskita ötököitäkään. Pidän sen nyt lyhyenä, näyttää siistimmältä ;)

   Poista
 2. UPEITA kuvia! :) Voisi luulla että olitte koulukisoissa tuossa varustuksessa ;) Studiokuvien linkki ei muuten toimi. Miksi sun kypärän remmit on noin pitkät vai mikä siinä roikkuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, unohdin laittaa sen linkin :D En tiedä miksi ne on pitkät, en ole niitä lyhentänytkään. Mulla on pieni pää. Kypärästä hävisi se kumilenkki, jonka alle tuin ylimääräisen saisi työnnettyä. Huomasin itsekin vasta näistä kuvista että asialle olisi kannattanut tehdä jotain ennen kuvaamista.

   Poista
 3. Siis eikö tuo karvaton läntti ole ollut jo Muulin tullessa Suomeen? Onko se muuttunut mihinkään vai jääkö tuollaiseksi? Onko mitään tietoa mistä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli jo silloin. Talvella se menee umpeen kun pitkä talvikarva peittää sen, mutta tulee näkyviin kun karva lähtee. Ei ole mitään tietoa, mutta se näyttää joltain synnynnäiseltä oudolta pyörteeltä, koska sen ympärillä karvan suuhta vaihtelee oudosti. En siis usko, että siihen olisi mennyt mitään myrkkyä tai että se olisi epäonnistunut polttomerkki.

   Poista
 4. Muulilla on Dancerin haukkauskuvassa sama ilme kuin minulla jouluna puraistessani suklaapukkia: "Pää poikki! Mums!" En voinut olla nauramatta!

  Minusta on tullut muuli- ja aasifani tämän blogin myötä. Kiitos myös realistisesta koulutus- ja kuluraportoinnista. Aina (koskaan) ei ole helppoa ja halpaa. :D
  Vilma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha totta! Tunnistan itsenikin kun nälkäisenä isken kiinni suklaalevyyn.

   Aaseja ja muuleja kannattaakin fanittaa, ne on niin spessuja hevosiin verrattuna. Muulit ainakin. Liikaakin. Halpaa tää ei tosiaan koskaan ole mutta olispa ees joskus helppoa. Voitte läpsäistä mua sitten, kun kirjoitan blogiin kyinka tylsän tasaista ja mukavaa Muulin kanssa on ollut ;)

   Poista
 5. Jääkö muuleille normaalistikkin pidempi karva? vai eikö vaan ole vieläkään vaihtanut kesäkarvaan? Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aasit ja näköjään myös mun muuli vaihtaa kerran vuodessa karvan. Eli tuleva kesäkarva on ens talven talvikarva. Joskus heinäkuussa viimeisetkin talvikarvahaivenet irtoaa ja se on hetken aikaa hyvän näköinen. Sitten tää nyt kasvava uusi karva jatkaa kasvamista ja muuttuu talvikarvaksi. Ja irtoaa sitten ens kesänä näihin aikoihin.

   Poista
 6. No nyt on asiaa! Muuli näyttää hyvältä näissä kamoissa :D Peltojen maisema on erityisen kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä.. en tiedä viitsiikö satulaa myydäkään, jos joskus tulee tarve ottaa uusia kuvia :D No, on se ollut myynissä jo aika kauan eikä kukaan ole kysellyt. Hinta on ehkä turhan kova (sama minkä itse maksoin), mutta olkoot ikuisuusmyynnissä ja menee jos menee.

   Poista