perjantai 19. maaliskuuta 2021

Ysärikeittiön tilalle tuli Ikeaa, mitä maksoi, kun kulmaliedestä luovuttiin ja avohyllyjen tilalle tulivat vetolaatikot?

Miesystäväni toteutti keittiöremontin kotonaan ja itse olin tietenkin aktiivisesti prosesisssa mukana. Vuoden 1999 paritalon keittiö vaihtui nykyaikaisempaan Ikeaan, tarkoituksena oli lisätä tasotilaa ja kaappitilaa. Alakaapit kun olivat mallia avohylly eikä niihin oikein mahtunut mitään. Olimme miettineet myös pelkkien ovien vaihtamista ja tason uudistamista, mutta edelleen meillä olisi liian vähän säilytystilaa ja keskellä keittiötä baaripöydän virkaa toimittava keittiön kaappi.

Alunperin keittiön keskellä ollut "välitaso" oli seinässä kiinni kirjahyllyn paikalla ja rajasi näin keittiötä ja keittiö-olohuonetilaa.

No tuumasta toimeen. Mittasin keittiön ja varasin Black Fridayn tarjouksista suunnitteluajat Giganttiin, Poweriin ja Ikeaan. Nämä edustavat minulle sellaista tavallisen kansan keittiötä ja ovat sieltä halvimmasta päästä.

Olin jo hahmotellut uutta keittiötä Ikean suunnitteluohjelmalla. Perusjutut olivat selvillä, vesipiste pysyisi siellä missä se oli ja liesi muuttaisi kulmasta toiselle seinälle. Jääkaappikin pysyisi siinä missä se on. Haavelin yhdestä korkeammasta "kaapista" johon olisi tullut joko aamiaiskaappi tai uuni + mikro, mutta hyvin pian totesin että se söisi liikaa kaappitilaa ja tekisi keittiöstä pienemmän näköisen. Pienihän se siis oli, katsoi sitä miltä suunnalta tahansa.

Alla on kuvia lähtötilanteesta.

Tämä välitaso oli alunperin takana näkyvän kirjahyllyn paikalla jolloin ikkunan alle mahtui pieni ruokapöytä.

Lavuaariseinällä oli pituutta 2,5 metriä ja jääkaappiseinällä 3,3 metriä. Uudesta keittiöstä tulisi L:n muotoinen eli reilusti pienempi kuin vanhasta, koska ns välitaso jäisi kokonaan pois ja sen tilalle tulisi oikea ruokapöytä.

Kolme suunnittelukäyntiä antoivat jokainen jotain uutta ajateltavaa keittiöön. Ensin mietin kulmaan karuselliä, mutta tulin järkiini, kaksi vetolaatikkoa olisi kuitenkin parempi ratkaisu ja niihin menisi enemmän tavaraa kuin kulmakaruselliin.

Lieden seinältä päätin heti alkuun jättää yläkaapit kokonaan pois. Mies toivoi, että liesituuletin näkyisi ja jos sen sivuilla on kaappeja, ei se ole ns edukseen. No lopulta liesituulettimeksi valikoitui  halvin mahdollinen, eli ei sitä siinä mielessä olisi ollut tarpeen esitellä.

Keittiön värit ja tasojen väri oli ielessäni alusta asti. Ovet valkoista tai vaalean harmaata ja tummempi taso. Tämä johtui puhtaasti siitä, että sellaiseen keittiöön olin "tottunut" kotonani Keravalla ja olin todennut sen oikein  näppäräksi. Miehelläni ei ollut tässä kohtaa juurikaan mielipiteitä.

Arvoin jonkin aikaa ovien kanssa. Halusin vetimelliset vetolaatikot alakaappeihin mutta urallisetkin olisivat ihan kivat ja helpommat pitää puhtaana. Lopulta tilanne ratkesi itsestään, keittiöstä tulisi niin ahdas etteivät vetimelliset mahtuisi kulmassa aukeamaan.

Suunnittelukäyntien jälkeen päädyimme Ikean keittiöön. Kaikki keittiöt olivat noin 5000 euron hintaisia koneineen (poislukien jääkaappi). Hintaeroa halvimman ja kalleimman välillä oli 300 euroa, Ikean keittiö oli kallein.

Ikeaa puolsi älyttömän hyvä keittiösuunnittelija, Powerissa myyjä lähinnä rakenteli keittiötä saneluni mukaan mutta ei ehdottanut mitään ja Gigantin suunnittelija taas oli todella hyvä, mutta Gigantin keittiön kaappien koot eivät oikein istuneet meille ja keittiöön tuli hukkatilaa.

Ikeasta sain täydellisen keittiön jossa kaapeilla on järki ja ne ovat saman levyisiä.. kunnes asennusvaihe koitti. Kerron siitä myöhemmin.

Alla on suunnittelukuva Ikean keittiöstä ja tätä lähdettiin siis rakentamaan. Lieden kummallakin puolella on 90 cm leveät vetolaatikot ja toiseen tuli piilovetolaatikko ylös. Samoin piilovetolaatikko löytyy lavuaarin oikean puolen 60 cm leveästä vetolaatikosta. Hintaan kuuluivat myös laminaattitasot ja lavuaariseinän välitila, joka on ohutta laminaattitasoa.

Ikean keittiö kalusteineen maksoi 5298,87 euroa ja lisäksi ostimme hanan Kodin Terrasta 105 eurolla. Orakseen ei ollut varaa, joten hanaksi tuli Grana, jota kyllä liikkeessä kovasti kehuttiin. Kokoan postauksen alle vielä kaikki summat erikseen.

Kokodiili Oy tekee pk-seudulla Ikean keittiön asennuksia. Meille oli alusta asti selvää, ettemme itse hoida asennuspuolta. Tein siis Kokodiilille tarjouspyynnön ja sieltä vastattiin että kalusteiden kokoaminen ja asennus pakollisine putki- ja sähkötöineen olisi noin 2600 euroa. Kuulosti järkevältä, joten sovittiin asennukset ja toimitukset maaliskuun alkuun. Tilasin Ikealta siis myös keräilyn ja toimituksen, hinta 150 euroa oli niin edullinen tästä palvelusta.

Purimme itse vanhan keittiön ja ajatuksemme oli kuskata se peräkärryllä Sorttikselle. Laitoin kuitenkin vanhasta keittiöstä ilmoituksen Toriin jos joku haluaisi hakea sen ja taisi mennä pari tuntia ilmoituksen lisäämisestä, kun se oli "myyty" eli annettu purkua ja kuljetusta vastaan pois. Mukaan lähtivät myös astianpesukone, liesi ja uuni, emmehän me niillä mitään tehneet ja noin vanhoja kodinkoneita ei oikein viitsi edes myydä. Purkajat tulivat juuri sillä kellonlyömällä kun olimme sopineet ja purkivat tyhnennetyn keittiön mukaansa. Se mahtui juuri ja juuri heidän vuokrapakuunsa, vaikka kaikki osat oli purettu niin pieniksi kuin mahdollista. Keittiö sai uuden kodin Helsingin keskustasta vuokra-asunnosta.

Alla on kuvat purkuvaiheesta ja puretusta keittiöstä. Niin ja ennen purkua Helsingin LVI-huolto kävi irrottamassa vesikalusteet ja tulppasi putket.


Purun jälkeen hakkasimme vielä välitilan laatat irti ja kaiken muunkin ja muutaman päivän päästä ystäväni tuli auttamaan pohjien tasoituksessa ja maalaamisessa yrityksensä puolesta.

Lieden seinähän jäisi uudessa keittiössä avoimeksi, joten seinä oli tasoiteltava hyvin ja maalattava. Tiina ryhtyi toimeen ja me kävimme ostamassa maalia ja muuta tarpeellista remonttiin. Samalla maalattiin (Tiina maalasi) olohuoneen pitkän ikkunaseinän valkoiseksi. Ne maalit meillä olikin jo entuudestaan.

Keittiön "tehosteseinän" eli lieden seinän väriksi valittiin Tikkurila Harmony V487. Laitan sen tähän talteen jos joskus tarvitsen maalia lisää. Näistä työvaiheista en näköjään ottanut kuvia ollenkaan.

Itse olen aivan käsi maalaushommissa, mutta olin hengessä mukana ja sudin valoisella maalilla oven kuluneita karmeja siistimmiksi. Karmit ovat ajan kuluessa kellastuneet ja uusi maali oli valkoisempaa, mutta ainakaan nuo eivät enää pistä heti silmiin, kun astuu sisälle. Toki tarkempi tutkiminen paljastaa maalaukset. Mutta karmeista sai vielä näin ihan edustuskelpoiset eikä listojen vaihtoon ole tarvetta.

Maaliskuun alussa Ikea toi sovitusti keittiön kalusteet ja kodinkoneet ja sähkömies kävi ensimmäisellä käynnillään ja alusti pistorasioita ym siinä jo. Seuraavana päivänä keittiöasentaja tuli paikalle ja aloitti hommat kokoamalla kalusteita. Hän oli paikalla kolme päivää, laskutus meni puhtaasti kaappien määrän mukaan eikä tässä kohtaa ollut mitään ylläreitä. Olisimme voineet hieman sniiduilla viemällä jätteet itse pahvinkeräykseen ja muualle, mutta annettiin asennusliikkeen hoitaa se.

Ensimmäisenä asennuspäivänä tuli sitten ylläri, olin mitannut jääkaappiseinän/liesiseinän itse päin helvettiä eivätkä kaksi 80 cm leveää vetolaatikkoa mahtuisi siihen. Toinen oli vaihdettava 60 cm leveään tai hankittava reilusti kapeampi jääkaappi. Kävin Ikeassa vaihtamassa alakaapin kapeammaksi. Siitä sain hieman rahaa takaisin ja ostin niillä bambusisusteet vetolaatikoihin.

Paikalle tuli tietenkin myös LVI firman mies uudestaan. Hänen duuninsa oli iskeä vesikalusteet kiinni ja siirtää välikatossa liesituulettimen poistoputki uuteen paikkaan. Ja tämä muuten maksoi. Näin jälkikäteen ihmettelen miksei firma voinut kertoa kuinka paljon siinä oli työtä, eli työtunteja ja materiaaleja. Olisimmehan voineet käyttää ihan vain aktiivihiilisuodattimella varustettua liesituuletinta, ei poistoputki katolle olisi ollut pakollinen. varsinkaan kun sen laitto tuli maksamaan karkeasti 1500 euroa. korkea hinta selittyi laskun mukaan pakollisella paloeristyksellä.

Lisäksi LVI-firma joutui vaihtamaan keittiön puolella olevia vesiputkia kromisiksi. Putket jäivät nimittäin näkyviin ja vanhat putket olivat todella rumat. Hyväksyin kromiset putket esille, ne ovat itseasiassa ihan hienot.

LVI huolto teki töitä kolme miestyöpäivää ja vaihtoi samalla vessaan uuden hanan vanhan vuotavan tilalle. Tässä kohtaa sniiduilin, ostin "uuden" käytetyn hanan Torista 35 eurolla. Se on Oras Vega ja toimii kuin rasvattu salama vanhaan verrattuna.

Sähköfirmakin kävi paikalla vielä pariin otteeseen. Toisella kertaa kaveri asensi sähkökodinkoneet toimintakuntoon ja muutaman pistorasian ja kolmannella kerralla keittiön kaappien alle pistorasiat ja jotain muuta pientä. Lisäksi he vaihtoivat sovitusti kaksi termostaattia uudempiin, koska vanhat eivät oikein toimineet tai olivat vain joko täysillä tai ei ollenkaan. Tähän meni työtunteja yhteensä n 12.

Keittiöön jäi kaksi vanhaa pistorasiaa (siis toki niihin tuli uudet kuoret) ja kaappien alle yhteensä 5 tavallista pistokepaikkaa ja usb + usb-c. Nuo usbit ovat kuulemma nykyaikaa ja me halusimme tietenkin olla aallonharjalla. No, ne olivat ihan törkeen kalliit mutta elämä on. Sähkömiehen laskulla tarvikkeita kului n 650 eurolla.

Ajatus oli myös asentaa suunnittelukuvassakin näkyvät kattovalaisimet liesituulettimen vierelle, mutta niiden asentaminen olisi vienyt niin paljon miestyötunteja että skipattiin valaisimet. Liesituulettimessa on onneksi hyvä valaisin, joten mikään liian pimeä uusi keittiö ei ole.

Vasta asennusvaiheessa tajusin muuten miten hyvä munkki kävi. Liesituuletin tarvitsee virtaa ja juuri uuden liesituulettimen kohdalla oli aikaiseminkin sähköä, nimittäin loisteputkivalaisinja pistorasiat. Kun seinää avattiin, saatiin johdot ulos ylempää ja ne olivat just eikä melkein liesituulettimen kohdalla. Samoin saatiin kirjahyllyn päälle ekstrapistorasia jouluvaloille. Sitä ei näy kuvissa, koska tällä hetkellä kirjahylly peittää sen. Ennen tätä seinästä tuli siis pätkä tulpattuja johtoja, keittiössä on siis aivan aikojen alussa ollut ns baarikaappi, jossa oli valaistus.

Keittiön valmistuttua uusia ylläreitä tuli vastaan. Ikean keittiössä välitila on vähän muita korkeampi. Se on ihan ookoo koska keittiö näyttää avarammalta ja juuri avaruutta keittiöön haluttiin. No, mikro on nyt sellaisella korkeudella itselleni, että en esimerkiksi näe mikron lautasta ollenkaan ja mikron napit ovat todella korkealla minulle. Tähän olisi kannattanut valita sellainen mikro, jossa napit ovat mikroluukun sivulla eikä päällä, mutta tämä ei tullut minulle eikä keittiösuunnittelijalle Ikeassa mieleen. Ja sitten taas uuni on normaalilla paikallaan alhaalla, mutta jotenkin sen näytöstä ei saa selvää ja joudun kumartumaan jotta näen sen. Uunin suhteen ehdoton kriteeri oli se, että sen napit saa painettua sisälle. Kaikissa uuneissa tätä ominaisuutta ei vielä nykyäänkään ole.

Alavetolaatikoissa tavarat  hakevat vielä paikkaansa, mutta kaikki oleellinen keittiöön mahtui. Vanhassa keittiössä oli vaikka mitä rojua kaappien syövereissä ja pienen konmarituksen jälkeen tavaramäärä pieneni huomattavasti. Uudessa keittiössä yläkaapeissa on vain lasit, kupit ja suuremmat kuivatavarat ja vetolaatikoissa on lautaset, aterimet ja suurin osa kuivatavarasta. Kattiloiden kannet kaipaavat vielä jotain ratkaisua ja ehkä paistinpannuja ja kattiloita voisi vanhimmasta päästä edelleen konmarittaa.

Nämä bambuiset sisälmykset olivat must have. Piilolaatikossa on veitsiteline ja jotain sälää, alla haarukat, veitset ja lisää sälää. Veitsille on lisäksi veitsiteline, mutta osa veitsistä on vetolaatikossa.

Ikean jäteasemassa kannattaa ottaa huomioon, että suurimpaan astiaan ei mene normaali kaupan muovipussi, vaan se vaatii suuremman roskapussin. Käytämme tällä hetkellä pienempää roskista roskille kunnes muistamme ostaa suurempia pusseja. Tässä kolmen asunnon taloyhtiössä kun ei ole kuin yksi roskis, kierrätystä ei siis sen enempää harrasteta.
Koska keittiön hinta oli rutkasti suurempi kuin kuvittelimme, oli jossain konmaritettava. Selailin pari viikkoa Toria ja Facebookin markkinoita ruokapöytää etsien ja sitten tärppäsi. Toisaalla Vantaalla oli myynnissä tämä 8 hengen ruokaryhmä. Pöydässä on lasinen kansi, metallirunko ja puiset jalat. Jalat ovat ottaneet vähän kolhuja ja niiden korkeakiilto on sen takia rapissut. Tuolit sensijaan (keunonahkaiset tietty) olivat priimassa kunnossa ja niitä oli peräti 8! Kaksi päätyi häkkivarastoon odottelemaan tarvetta. Ja koko setin hinta oli vain 150 euroa!

Alla on laskelma keittiön kaikista menoista. Erittelin siihen työn, tarvikkeet ja kalusteet. Tarvikkeet sisältävät siis firmojen laskuilla olevat sälät. Jätin pois vessan hanan (35e) vaikka sen asennustyö sisältyikin laskulle.

Aika paljon meni siis rahaa näinkin pienen keittiön asentamiseen ja kalusteisiin. Missä olisi voinut säästää? No ne jätteet olisi voinut itse viedä pois, jolloin säästöä olisi ollut n 150 euroa ja liesituulettimen olisi voinut jättää putkittamatta, jolloin säästöä olisi tullut varmaan noin 1500. Jos huonetermostaatteja ei olisi laitettu eikä vessan hanaa, olisi lasku ollut varmaan noin 2000 euroa pienempi. Ja siinähän säästimme jo paljon, kun purimme keittiön itse ja pääsimme siitä ilmaiseksi eroon.


Ja tähän loppuun vielä pari kuvaa uudesta keittiöstä.


Mitäs seuraavaksi? Kulmalieden poistaminen paljasti lattiasta tummemman läntin parketissa, joten seuraava projekti tämän tilan suhteen on lattian hiominen + valkolakkaus ja samalla katon roiskaus. Olemme puhuneet jo lattiaremontista siinä mielessä, että pelastetaanko tämä vanha jo kertaalleen hiottu parketti vai laitetaanko päälle esimerkiksi vinyylilattia. Vinyylilattiassa kiehtoo kestävyys, pitkäikäisyys ja vedenkestävyys, mutta parketti on mukavampi jalalle ja ilmeisesti hiomalla ja valkolakkaamalla siitä saa ihan soivan pelin pitkäksi aikaa. Tällä kertaa hiomista ei tehtäisi itse vaan ulkopuolinen hoitaisi homman. Katselin jo hintojakin, niin tällainen työ on noin 30 euroa neliöltä.

17 kommenttia

 1. Ihan hullua! Tuollainen tavallisen tylsä bulkkikeittiö ja hintaa ihan tuhottomasti ilman että näkyy laadussa. Vai onko nykyään laatu parantunut, muutama vuosi sitten ihmettelin miten mahtavat käyttöä kestää kun Ikeassa hiplailin niitä?

  Hyvä että vanha kaunis keittiö sai uuden kodin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Ikean keittiöt ovat oikein laadukkita tähän hintaan. Vertailuahan tehtiin vain halvimpien keittiöiden kesken ja kalliimmat skipattiin kokonaan. Toisaalta kun työn osuus oli tässä kallein, niin keittiösä tonni sinnetänne ei olisi tuntunut juuri missään.

   Vanha keittiö oli todella kulunut, ovista olisi pitänyt vaihtaa kaikki saranat ja vetimet, kaapit ja ovet olivat menneet monista kohdin maalipinnastaan rikki ja turvonneet kosteudesta. Keittiön siistiminen sellaisenaan olisi siis ollut myös iso duuni ja alakaappeihin olisi saanut vetolaatikoiksi vain lankakorit. Mutta olen itsekin mielissäni siitä, että keittiö, tai ainakin osa siitä, pääsi jatkokäyttöön 😊

   Poista
  2. Ainakin aiemmin Ikean keittiöissä oli 25 vuoden takuu. Oman keittiön 12 vuoden käytön jälkeen kaikki on kunnossa. Laatikot, myös lautasilla lastatut 80 cm leveät, liukuvat edelleen kuin unelma jne. Ikean keittiöissä on älyä sekä varustelu- ja muuntelumahdollisuuksia aina tarvittaessa. Lisäksi kalusteiden kokoaminen ja asennus on tehty helpoksi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, mekin tykätään paljon 👌 Tuli just tänne hyvin toimiva keittiö ja ulkoasultaan miellyttää erityisesti miestä.

   Poista
 3. Jäikö tuonne lieden paikalle kulmaan nyt ikäänkuin tyhjä tila tason alle? Viereiset laatikkokaapit ovat ns. normaalit? Mietiskelen juuri itsekin, miten kulman toteuttaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jäi tyhjä tila. Mietin ensin kulmakaappia missä on se sellainen ulosvedettävä systeemi mutta kokeilin sitä jossain liikkeessä ja totesin ettei ole ehkä meidän juttu kun se veisi yhden vetolaatikoston pois. Vetolaatikoihin mahtuu mun mielestä enemmän tavaraa kuin yhteen vetariin ja kulmakaappiin.

   Poista
 4. Hei vau, upea uus keittiö!! Ja tosi kiva että olit kirjoittanut noin kattavasti kaikesta 😍👌 meillä kovasti suunnitelmissa keittiöremontti kun taloudellinen tilanne sen sallii ja tästä saatiin paljon hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että postauksesta oli hyötyä 😊 suosittelen lämpimästi kilpailuttamaan kaiken kunnolla niin ei tule rahallisia ylläreitä. Ja toki itse kannattaa tehdä mahdollisimman paljon. Mekin olisimme ehkä selvinneet kaappien kokoamisesta mutta parisuhdekriisi olisi ollut niin lähellä ettei otettu riskiä 😅

   Poista
 5. Eiköhän keittiön tule olla käyttäjänsä näköinen? Itse olen tekemässä muutosta toisinpäin eli harmaasta valkoisen ja vaalean puun sävyihin. Minulla kyllä asiaan vaikuttaa todella pieni keittiö, jonka tummemmat sävyt saavat näyttämään entistä pienemmältä. Ainakin omasta mielestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin 😊 koska mies oli jo aiemmin pintaremontoinut asuntoaan tiettyyn suuntaan piti keittiönkin sopia siihen. Hän oli miettinyt myös korkeakiiltoa ja mahdollisimman tilavan näköistä keittiötä niin siitä lähdettiin.

   Avaruutta tähän n 28 neliön olohuone-keittiöön tuli remontin myötä tosi paljon!

   Poista
 6. Tosi kiva tuli! Hyvä ettet ottanut vetimiä, onhan tuo noin just nätti. Ikean keittiöt todella on laadukkaita ja toimivia! Ja vetolaatikot on ihan must. Meillä oli vanhassa asunnossa isommat roskikset ja niihin sopi Pirkka 40l pussit hyvin. Nyt ei ole kierrätyspisteelle tilaa kaapissa mutta meidän on aivan pakko kierrättää ja lajitella kaikki mahdollinen kun taloyhtiössä on 13 asuntoa ja normi pyörillä kulkeva roskis tyhjennetään kerran viikossa... meidän perhe tuottaa yhtiön jätemäärästä varmaan 60% vaippoineen ja maitopurkkeineen. Onneksi iso kauppa on lähellä, vien sinne muovit ja pahvit puristimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on meille nyt pienen testijakson jälkeen oikein toimiva ja tavaratkin ovat suht ok löytäneet uudet piakkansa. Yllättävän vähällä sitä kyllä tulee ihan hyvin toimeen ja tilaa säästyy muulle tarpeelliselle. Vetolaatikot vetävät kyllä todella hyvin tavaraa sisäänsä! Täällä uudellamaalla melkein kaikki menee poltoton, lasipurkit ja pahvit viemme kierrätyspisteelle, mutta melkein kaikki muu menee sekajäteeseen. nyt suurin roska-asta tuntuu täyttyvän juuri lasipurkeista, tölkeistä ja pulloista joten ehkä se on annettava niiden käyttöön. Tuleepahan sisäroskiskin vietyä useammin kun se on pienempi eikä ehdi alkaa haista. Kisat välillä nirsoilevat nimittäin raakaruokansa kanssa ja raa'at lihat alkavat haista nopeasti.

   Poista
 7. Samaa mieltä tuon ensimmäisen kommentoijan kanssa: tuo entinen keittiö oli ihanan kaunis ja valoisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, onneksi meitä on niin moneen junaan :) Entinen keittiö oli varmasti ulkonäöllisesti monen mielestä kiva, mutta käytännössä se oli erittäin epäkäytännöllinen. Kaappien koot olivat sellaisia, ettei sinne löytynyt mistään mitään valmiita ratkaisuja vetolaatikostoiksi. Elfan lankakorijärjestelmä olisi mennyt, mutta siinäkin olisi jäänyt hukkatilaa. Suurin tarve oli nimenomaan järkevälle säilytystilalle, ja leveä iso kaksihyllyinen avokaappi alhaalla ei vain ollut sitä. Samaan aikaan keittiön taso olisi vaatinut radikaaleja toimenpiteitä, osa hyllyistä (lastulevyä) olivat turvonneet veden takia, samoin osa ovista. Harkitsimme myös tason hiomista ja ovien dc-fixausta, mutta se ei edelleenkään olisi ratkaissut säilytysongelmaa. Vanhassa keittiössähän ei ollut kuin yksi epäkäytännöllinen vetolaatikosto, koska keskisaareke oli täysin mahdoton ratkaisu ruokapöydäksi ja se olisi lähtenyt jokatapauksessa oikean pöydän tieltä pois.

   Valoisuudesta ei muuten kannata hämääntyä, olen kuvankäsittelyohjelmalla vaalentanut noita vanhan keittiön kuvia aika radikaalisti. Mutta valoisuushan on loppupeleissä kiinni kattovalaistuksesta, joka on edelleen keittiön pöydän yläpuolella ala-arvoisen hämärä.

   Poista
 8. Nätti keittiö. Ikean keittiöt ja myös muut tuotteet 10 +. Meillä kohta kolmas, muutetimme kolmannen kerran asuntoon, jossa vanha ja epäsiisti + epäkäytännöllinen kaapisto.

  VastaaPoista
 9. Tuo keittiö on minunkin mieleinen nimittäin me vaihdettiin aika samantapainen Ikean keittiö taloyhtiön saneerauksen yhteydessä. Keittiön kaappeihin olen tyytyväinen, mutta tiedän mistä emme osta enää koneita seuraavaan keittiöremonttiin. Remppa valmistui 2020 alkuvuodesta ja jo samana vuonna muutama päivä ennen joulunpyhiä/kinkunpaistoa uuni ei lämmennyt ja se vaihdettiin. Seuraavaksi tämä uusikin
  uuni pimahti syksyllä 2022 ja laukaisi vikavirran. No siihen tuli huoltomies, joka ihmetteli,
  että uunissa ei ollut alkuperäinen pistoke ja johdossa oli vika ja se vaihdettiin. Eikä tässä vielä kaikki, kun liesituuletin ei toiminut 12/2021 kuten pitää ja taas reklamaatio Ikealle. Huoltomies taas paikalle ja moottorissa oli vika ja koko moottori vaihdettiin 😰
  Kiva, jos muille ei ole käynyt näin huonoa tuuria.
  Nauttikaa kauniista keittiöstänne ja mukavaa kevään odotusta 😊

  VastaaPoista