torstai 25. maaliskuuta 2021

Vlog: Muulimuistelmia viiden vuoden takaa

Aina välillä se järkyttää, että Muuli se täytti just 8v ja ite on aina vaan ja edelleen 30-vuotias.

Toiset vanhenee ja toiset pysyy ikinuorina, kuten allekirjoittanut. Heh.

Palasin ajassa hieman taaksepäin ja toteutin pitkään suunnittelemani mutta sitäkin nopeammin toteutetun muistelmavideon Muulin alkuajoista Juttelin melkein yhteen pötköön webbikameralle muistelmia Muulin alkuajoista ja ensimmäisestä kolmesta kuukaudesta sen kanssa ja kaivoin kovalevyjen uumenista ajankohtaisia videoita.

En suunnitellut "podcastin" sisältöä mitenkään etukäteen ja ajatuskin katkesi pari kertaa ihan totaalisesti, mutta koska editoin itse itseäni, otin änkytykset pois. Tuntuu, että jos haluaisin oikeasti dokumentoida Muulin alkuajat tällaisen videon muotoon, tulisi siitä vähintään 10-osainen podcast ja silti videomateriaalia jäisi käyttämättä. Silloin alussa kehitys oli niin nopeaa ja tapahtui kaikenlaista, etten ilman materiaaleja muistaisi siitä juuri mitään.

Videolla en sitä kerro, mutta Muulin saavuttua stressikäyräni oli sen verran suuri että laihduin monta kiloa ja menetin viikoksi ruokahaluni. Enitenhän siinä stressasi kaikki.

Ihan jokainen klippi ei sovi kyseiseen puhekohtaan eikä kaikista puhekohdista ole materiaalia olemassakaan, mutta laitoin klippejä reilusti jotta ette kyllästy naamariini. Videon lopussa on vielä ajankohtaisempia klippejä, jotka on kuvattu vuoden sisällä.

Olen alussa kuvannut todella paljon. Kuvasin videoita melkein jokaisella tallikerralla ja minulla oli aina joku suunnitelma päivän ohjelmaksi, vaikka ohjelma toki toteuttikin tietynlaista rutiinia. Tuolloin en ollut kovin aktiivinen videoiden käsittelijä eikä silloisella koneellani ollut mitään kunnollista editoriakaan, joten on kiva että videot pääsivät nyt käyttöön.

Tässä postauksessa on myös kuvia huhtikuulta 2016, Muuli oli silloin juuri tullut oikeastikin kolmevuotiaaksi. Aika ruipeloltahan se näyttää kun vertaa vaikkapa tänä vuonna otettuihin liike- ja rakennekuviin, mutta niin pitääkin. Muulit kasvavat pitkään ja käsittääkseni vasta nyt 8-vuotiaana ne alkavat lopetella kasvuaan. Henkinen aikuisuus saavutetaan 10-vuotiaana. Sitä saan siis vielä pari vuotta odotella. Lupaan sitten raportoida, tekivätkö kymppisynttärit ihmeitä.

4 kommenttia

 1. Tämä oli super hyvä ja mielenkiintoinen video! En ole alusta asti seurannut teitä, joten oli kiva nähdä eri vaiheita koulutuksesta. Hyvää työtä olet Muulin kanssa tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) innostuin itseasiassa vähän tällaisten videoiden tekemisestä ja koostan jossain vaiheessa ratsuhommista oman koosteensa, se kun on taas kokonaan oma tarinansa.

   Poista
 2. Ihana ❤️ Minäkin haluan jonakin päivänä oman muulin 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa miettiä sitä vielä pariin kertaan :D Mutta jos haasteita haluat, niin muuli niitä varmasti antaa koko rahalla.

   Poista