torstai 28. kesäkuuta 2018

Kesäkuun blogikatsaus

Alkuun dressagemuulikuva, koska näitä ei voi olla liikaa. Kuva: Aaveen.net / Minttu Koponen

Viimeksi tilastoista kirjoittaessani vertailin Bloggerin ja Google Analyticsin antamia eroja postausten katselukerroissa. Nyt tässä on sitä samaa kesäkuun osalta (tarkalleen ottaen aikaväliltä 30.5.2018-tämä hetki eli 28.6.2018)  mutta myös muita blogin tähtihetkiä. Starboxin pölyt on karistettu jaloista ja uusi ulkoasu on koristamassa Muuliprojektin tietokoneversiota. Jossain vaiheessa myös mobiilinäkymän ulkoasu muuttuu pois tuosta standardista.

Muuliprojekti on muuten edelleen Starboxissa ja Googlekin tarjoilee sivuja mielellään hakutuloksiin. Katsoin juuri, että lähtöni jälkeen on Starboxin Muuliprojektissa vierailtu yli 15 000 kertaa! Se tarkoittaisi minulle rahassa noin kuukauden normiblogausta Kaakon viestinnän portaalissa. No, jossain vaiheessa blogi ilmeisesti poistetaan heidän portaalistaan, jolloin jäljelle jää vain tämä Bloggerissa oleva.

Vertailin ensin postausten lukukertona ajalla 30.5.-28.6. välisellä ajalla. Nappasin alla olevaan graafiin mukaan 10 suosituinta postausta tuolta aikaväliltä ja vertailin lukukertoja Bloggerin ja Analyticsin mukaan.

Postausten katselukerrat ajalla 30.5.-28.6.2018

Tein samanlaisen vertailun muuten myös huhtikuussa, laitan senkin kuvan tähän. Julkaisin kuvan silloin vain Facebookissa "minipostauksena", mutta täältä blogista se unohtui kokonaan. Huhtikuussa ihmetystä aiheutti tuo varsomiskamerapostaus, joka sai Bloggerin mukaan ihan tosi paljon näyttökertoja. Nyt, kun katsoin sen tilantee Analyticsistä, on se klikattu auki tähän mennessä 1001 kertaa. Bloggerin mukaan näyttökertoja olisi noin 5500. Pelkästään se, ettei GA tilastoi adblokin käyttäjiä, ei voi selittää näin isoa eroa. Tai sitten hevosihmiset ovat poikkeuksellisen aktiivisia adblokin käyttäjiä.

Blogger näyttää kesäkuun kokonaisklikkimääräksi 20 244 ja analytics samalle aikavälille 18 809. Ero ei ole niin valtavan suuri, kuin voisi olettaa. Yksittäisiä kävijöitä oli 3 132, kävijä katsoi käyntinsä aikana keskimäärin 1,99 sivua ja vietti blogissa aikaa 2 minuuttia ja 7 sekuntia. Istuntoja oli noin 9500.

Näiden lukujen valossa pidän blogia alemman keskitason hevosblogina. Sen tuntee melko moni, mutta harvempi seuraa blogia aktiivisesti.

Katsoin analyticsistä vielä tarkemmin aktiivista lukijakuntaani. Raakkasin taulukosta ensin pois kävijät, jotka olivat käyneet blogissa vain kertaluontoisesti tai joiden keskimääräinen istunto oli 0 sekuntia (robotit). Otin pois myös kaksi aktiivisinta kävijää, luulen niiden olevan minä ja istuntomäärät olivat huimat muihin verrattuna.

Listalle jäi 694 kävijää, eli nämä olivat käyneet blogisa kahdesti tai useammin.. Näistä 346 kävi blogissa kuukauden aikana 6 kertaa tai useammin ja näitä uskallan pitää blogini aktiivisina seuraajina. Näistä tosifaneja, jotka kävivät blogissa 20 kertaa tai enemmän, oli 56.

Superkiitos siis kaikille aktiivisille blogin lukijoille! Vaikka tuotan tänne myös kertakäyttähupia, on blogissa silti aina punainen lanka, ja se on tietenkin muuli. Nyt sen koulutuksen aikana blogin tasapaino on ollut ehkä 50/50 muulia ja muuta asiaa, mutta jatkossa tavoittelen vähintään 70 % muulia ja enintään 30 % kertakäyttöviihdettä.

Blogi on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja tuotteliaisuuteni takia uusien lukijoiden voi olla vaikeaa "päästä mukaan". Nyt ei ole enää mahdollista lukea koko blogia läpi, materiaalia on siihen ihan liikaa! Yritänkin säännöllisesti tehdä koosteita ja tiivistelmiä, jotta blogiin pääsee messiin. Koska onhan Muuli nyt vallan upea eläin ja jo siksi seuraamisen arvoinen.

Kesäkuun TOP5 postaukset

 

Maastoilu kiinnosti ja kauhistutti. Kuva: Sanna Kauppinen


DIY: Dressagemuuli
Asiaa postauksessa ei niinkään ollut, mutta se oli ensimmäinen rehellinen kuvapostaus pitkään aikaan Muulista. Blogissani ei ole Muulin koulutussession takia ollut pitkään aikaan ammattilaisten kuvia, joten tähän oli tehtävä muutos. Kun Minttu ilmoiti Facebookissa olevansa hoodeilla, iskin tietenkin heti kiinni. Meillä oli todella runsaskuvainen photoshoot Sannan ja Mintun kanssa. Sannakin sai takuuhienot kuvat Dancerin kanssa! Poseerauskuvat otettiin keskenämme Sannan kanssa ennen ja jälkeen Mintun kanssa toteutetun session. Muuli näyttä kuvissa niiiin hienolta ettei voisi edes uskoa, kuinka koville se on Sannan vielä kesäkuussa laittanut ratsastusreissujen yhteydessä!

Hyvinkäälle syntyi yllätysmuulivarsa, josta kuullaan varmasti vielä!
Kun Riitan muulivarsasta postaama kuva jaettin minulle, otin salamana yhteyttä. Saman viikon sunnuntaina tuppauduin paikalle ja reissusta syntyi monta kivaa kuvaa, haastattelu ja video, joka seuraavana päivänä päätyi IL-TV:seen! Varsinainen artikkeli ilmestyy Aasiyhdistyksen jäsenlehdessä heinäkuun alussa.

Nyt mä olen valmis siihen, että Muuli tulee kotiin
Pohdiskelin postauksessa ääneen kuluneita kuukausia, kun Muuli on ollut koulutuksessa. Vasta kesäkuussa minulle tuli viimein sellainen olo, että olisipa hauskaa ja mukavaa ottaa Muuli takaisin kotiin ja puljata sen kanssa sekä maastakäsin että ratsailta. Helppoa se ei tule olemaan ja se testaa varmasti minuakin, mutta nyt tuntuu siltä, että voisin pärjäillä sen kanssa. Puoli vuotta sitten, Muulin viennin jälkeen, oloni oli tosi helpottunut ja vapaa. Viimein joku takoisi järkeä Muulin päähän.

Pikku-e, miten meni noinniinku?
No eihän se putkeen mennyt, mutta onneksi se johtui minusta riippumattomista syistä. Inssiaikoja ei ollut tarjolla enää kesäkuussa siinä vaiheessa, kun olin saanut kirjallisen läpi. Onneksi ystävällinen muulinomistajatuttuni sanoi, että hänellä on yksiakselinen (ajatelkaa, varmaan kaadutaan ojaan kun rengas puhkeaa) traileri, jota saisi vetää henkilöautolla, tietty painoista riippuen. Tarkastin painot ja kyllä, voisin vetää sitä ilman pikku-eetä!

Muulin 22. viikko koulutuksessa (Muulilla maastossa)
Kävin katsomassa Muulia viimeistä kertaa ennen sen hakuviikonloppua. Käytiin Sannan kanssa maastoilemassa dressagekuvausten jälkeen ja meillä oli tosi hauskaa! Sanna otti pitkät pätkät videoita ja niistä syntyi ensimmäinen pitkä maastoiluvideo blogiin, joku lukija ehti sellaista jo toivoakin. Ratsastuksellista antia siinä ei ole, mutta hei, kuka ei haluaisi katsella ratsumuulia!

Instagram


Instagramin kanssa olen ollut todella laiska päivittelijä. Seuraan sitä kyllä ja tykkään kaikkien kuvista, mutta omaan feediini en ole jaksanut kesäkuun aikana panostaa riittävästi. Ihmettelin myös, miten seuraajamääräni on ollut sama jo vuoden ajan. Lisää seuraajia kyllä tulee mutta samaa tahtia niitä poistuu. Jossain vaiheessa Instagram kai poisti alle 12-vuotiaiden tilejä, mutta se ei vaikuttanut oman tilini seuraajamäärään juuri mitenkään. Joko nuoret eivät seuraa (koska eivät ymmärrä englantia) tai sitten ovat valehdelleet ikänsä liittyessään Instagramiin.

Seuraajia kesäkuun lopussa oli 2668.

Facebook


Facebookissa eniten näyttökertoja sai video, jonka Sanna kuvasi käsivaralla mm laukatessaan Muulin kanssa maastossa! Julkaisun näki 1560 eri henkilöä.


Jaot lisäävät julkaisun näkyvyyttä tehokkaimmin. Jos julkaisua vielä kommentoidaan jakojen alla, lisää se näkyvyyttä huimasti! Loppukuussa julkaisemani postaus oljen sokereista onkin saanut Facebookissa tosi paljon näkymiä lyhyestä ajasta huolimatta. Päivitykseni on näkynyt 1040 henkilölle ja määrä kasvaa varmasti tässä heinäkuussa vielä siitäkin.

Mutta näyttökertojen määrä ei kerro kaikkea, linkkiä on klikattu vain 84 kertaa tämän julkaisun kautta. Toki postausta on voitu jakaa linkkinäkin eri sivuilla, silloin en tietenkään näe klikkien määrää niiden kautta.


Kolmanneksi suosituin päivitys oli postaukseni Pikku-een ajamisesta. Sen näki Facebookissa 800 ihmistä ja linkkiäkin klikattiin 180 kertaa.

Facebookissa oli tykkääjiä kesäkuun lopussa 862.

10 kommenttia

 1. "Nyt ei ole enää mahdollista lukea koko blogia läpi, materiaalia on siihen ihan liikaa!" höpsis, mä just luin. melkein. meni siinä muutama kuukausi. Lienenkö jopa toinen heistä joiden ajattelit olevan sinä itse...

  ps. muuli näyttää minusta paremmalta ihan vaan muulina kuin dressagemuulina. Dressagemuulina se näyttää vaan muulilta jolle on puettu valkoista päälle mikä ehkä lähinnä korostaa, ettei se ole dressage-suunnan ratsu (eikä tarvitsekaan olla, miksi tarvitsisi). Vaikka söpö muuli oli varustus mikä tahansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho iso hatunnosto!! Joo ehkä se toinen aktiivi olit tosiaan sinö, olikohan siinä 70 istuntoa kuukaudessa? Eli olisit käynyt pari kertaa päivässä lukemassa.

   Dressagemuuli oli lähinnä tää yks photoshoot, jatkossa jotain muuta :) mutta en mä näitä kamoja oo hävittämässä. Lännenmuulina se näyttää parhaalta. Ja sehän on sen tulevaisuuden varustuskin.

   Poista
  2. Joo varmaan 1-3 kertaa päivässä on muuliblogissa tullut käytyä viimeaikoina :D olipas kommenttini negatiivisen kuuloinen, ei ollut tarkoitus... Muuli on idoli <3 Ja vähintään yhtä paljon Muulin läheiset jotka jaksavat sen muuleilua :D

   Poista
  3. Ehkä mäkin vastasin turhan negatiivisesti :) Kiitos kivoista kommenteistasi. Muuli on.. erikoinen.. Olen juuri täällä Sannan luona ja ollaan käyty ratsastamassa ja kävin myös yksin. Muulin kanssa jouduin vähän taistelemaan mutta onneksi saan sen jo nopeasti haltuun. Koulutuspuoli on onnistunut täydellisesti, eikai kaikkea muulia Muulista saa edes pois ;) Tietty määrä sen omaa tahtoa ja huonoa huumorintajua jää siihen varmasti ikuisiksi ajoiksi.

   Poista
  4. Täällä kans yks hullu ilmottautuu :D Jokaisen postauksen olen lukenut ja melkein maalissa, eli voin alkaa vihdoin reaaliajassa seuraamaan! Pari kuukautta ja lukenut tabletilta siellä sun täällä :)

   Poista
  5. Ai kaamee mikä urakka :O olisit tässä ajassa lukenut jo jotain oikeasti kehittävää, esimerkiksi vanhoja venäläisiä klassikoita.

   Poista
  6. Täällä kanssa tassu pystyyn, kahluu-urakka läpi muuliblogin hyvässä vauhdissa 😂

   Poista
  7. Ohhoh!! Onnea!! Nyt voit ottaa rennosti kun en ole enää niin tuottelias kuin ennen. Kun parin vuoden ajan kirjoitin 20 postausta kuussa, tulee nyt enää 10 😅

   Poista
 2. täällä yksi tosifani, vai mikä superfani olikaan :D Muuli on vaan loistava eikä tätä voi olla lukematta! Usein tulee käytyä kurkkaamassa olisiko tullut uusi postaus taas :)
  -muulia ei pakastimeen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sä olet varmasti yksi niistä superaktiiveista :D

   Poista