torstai 30. maaliskuuta 2017

Pehmytpuomien neitsytmatka

Näin pehmytpuomeja ensimmäisen kerran Elmamessuills Staffansbergin tallin osastolla viime marraskuussa. Ne olivat kuitenkin melko hinnakaita, maksaessaan 33 euroa kappale. Vaikka tallinomistaja lupautuikin ostamaan niitä tallille, päätin selvittää josko niitä voisi valmistaa edullisemmin itse. Vaahtomuoviahan saa nimittäin ihan ilmaiseksi vanhoista patjoista.

Päälimateriaalista sain eri pressufirmoista tarjouksia, mutta yksikään niistä ei ollut kilpailukykyinen, joten puomit jäi askartelematta.

Staffansberg oli kuitenkin mukana Helsinki Horse Fairissa oikein hyvän tarjouksen kanssa, pehmopuomit olivat enää 28 euroa. Neljä lähti mukaan.

Ai miksi pehmopuomit? No esimerkiksi siksi, että näitä jaksaa kantaa vaikka kuinka monta kerrallaan kentälle. Olen aika laiska raahaamaan oikeita puomeja koska ne ovat niin painavia. Ja myös siksi, että jos muuli astuu tämän päälle, sen jalka ei luiskahda mihinkään vaan homma jatkuu normaalisti. Toki pehmopuomi saattaa liikkua helpommin pois paikoiltaan jos eläin on jalkojaan laahaavaa tyyppiä, mutta Muuli ei ainakaan vielä ole sellainen.

Kenttä oli paikoittain niin kuiva että näitä pystyi käyttämään, enhän halua liata näitä heti uutena. Avasin ne kelmuista ja kannoin kentälle. Ne jäivät muotoonsa, eli vaatii aikaa ennenkuin ne suoristuvat. En antanut pikkuasian häiritä, joten siksakmuotoiset puomit maahan ja kovaa ravia.

Muuli sai hetken aikaa tutustua niihin maastakäsin ja sen jälkeen ohjasin sen heti ympyrälle. Tapansa mukaan Muuli "imi" hienosti puomeille, nosti itse ravin ja jalkojaan nostellen suhautti kaikkien yli tuosta vain. Vielä viime kesänä se piti puomeja sen verran epäilyttävinä, ettei todellakaan ravannut tuosta noin vaan yli.

Muulin toinen omistaja tuli pitkästä aikaa tallille ja toimi kameramiehenä.

Pyöritin Muulia vain helpompaan suuntaan koska olin laiska. Eli kuvat kertovat nimenomaan koko totuuden. Kerran se meinasi lähteä lapasesta, mutta onneksi minulla oli pitkä naru ja sain pidettyä narun päästä kiinni. En osaa sanoa mitä se pelästyi vai pelästyikö, mutta pääasia on ettei lähtenyt irti. Kentällä oli nimittäin kaksi muutakin ratsastajaa.

Koostin harjoituksista pienen videon, mutta YouYube-kanavaltani löytyvät kaikki pätkät kokonaisuudessaan.

HUOM! Blogini sivussa on pieni äänestys, jossa kerrot ikäsi. Yritän saada hieman selvyyttä siitä, että minkä ikäiset lukevat blogiani. Olen erittäin kiitollinen kaikille "äänestäjille"!

2 kommenttia

 1. En oo ennen kuullutkaan tuollaisista! Vaikuttaa mielenkiintoisilta / käytetäänkö niitä "vain" maapuomeina vai ihan normi esteissä puomina☺ Ja muuten oot todella aktiivinen bloggari, peukkuja sulle!

  http://toverit.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on niin lötköjä niin ei niitä voi käyttää normipuomeina. Sisällä kun on vaahtomuovia. Kun on paljon kerrottavaa niin sitä on tahtomattaankin aktiivinen :)

   Poista