perjantai 10. maaliskuuta 2017

5+5 faktaa minusta ja Muulista

Ainakin Kaktu ja Rosita ovat ihan hiljattain kirjoittaneet kymmenen kohdan paljastuspostaukset itsestään, ja minäkin lyön lusikkani soppaan. Kaktun ja Futuran kymmeneen faktaan pääset tästä ja Rositan tästä. Listasin tähän asioita, jotka eivät välttämättä ole tulleet blogissa esille, ellei ole lukenut postauksia oikein erityisen tarkkaan.

En keksinyt Muulista kuin viisi faktaa, joten postaus sisältää näitä 5 + 5. Yritin valita sellaisia, jotka eivät välttämättä ole tulleet esille blogista.

Minä


Olen somettanut ahkerasti jo ennenkuin someriippuvuutta oli keksitty, ja edelleen minulla on profiili IRC-Galleriassa. Nimimerkkini Rosami tuli alunperin rosamunda-perunalajikkeesta, jollaiseksi ajattelin nenäni teini-ikäisenä. Tätä ennen nimimerkkini oli "cybercaba", koska minua kutsuttiin cabaksi joskus. Rosami on valitettavasti aika varattu nimimerkki, joten esimerkiksi Instagramissa ja Gmailissa tunnukseni on Rosamiii, eli lisäsin i-kirjaimia perään. Tein myös omat kotisivut hyvin varhaisessa vaiheessa ihan HTLM-koodilla näpytellen koodin notepadiin. Sosiaalinen media tuohon aikaan tarkoitti IRC-galleriaa. Irkkasin myös ihan oikeasti.

En meikkaa koskaan töihin, koska aamulla väsyttää eikä minulla ole aikaa moiseen turhuuteen. Minulla on meikkejä muutenkin vain pieni meikkipussillinen ja vanhin puuteri täyttänee pian kuusi vuotta. Se on kuitenkin mineraalimeikki, joten uskon että se on vielä ihan kuranttia tavaraa. Hiukseni leikkaan itse, ja se onkin ihan helppoa kun on pitkä suora tukka. Käytännössä leikkaan vain kuolleet latvat aina välillä poikki.

En pidä yhtään salmiakista, jos otan karkkipussista vahingossa salmiakin, syljen sen pois. Limsaa opettelin juomaan vasta aikuisiällä, sitä ennen limsa oli liian hapokasta minulle. En juo mitään kuumia juomia. Jos joudun tilanteeseen, jossa minulle on kyläpaikassa ehditty kaataa kahvi ennen kuin ehdin kieltäytyä, joudun hämmentämään ja viilentämään sitä maidolla niin kauan, että se on taskulämmintä. Kuuma juoma saa aikaan oksennusrefleksin.

En ollut lapsesta saakka "hevostyttö" vaan pelkäsin hevosia (ja isoja koiria) enkä halunnut talutusratsastukseen. Olin ensimmäisellä ratsastustunnilla 12-vuotiaana kavereiden innoittamana ja siitähän se ajatus sitten lähti. Vuotta tai paria tätä ennen olin alkanut piirtää hevosia ja lukea hevoskirjoja muiden nuortenkirjojen ohella, mutta hinkua ratsastamaan ei varsinaisesti ollut.

Televisiosarjoista paras on ehdottomasti The Walking Dead. Onneksi tätä kautta on jäljellä vielä monta jaksoa! En seuraa juurikaa muita sarjoja enkä ehdi katsoa televisiota kovin paljon muutenkaan. TWD menee aina nauhalle ja se katsotaan heti kun ehditään.

Muuli


Muulin otsassa on valkoinen pieni pilkku, joka voisi olla tähden aihe tai sitten sille on sattunut joskus joku haaveri. Piste oli sillä jo Suomeen tullessaan, joten minä en sitä tällä(kään) kertaa ole yrittänyt tappaa. Instagramgallupin perusteella sitä epäiltiin vanhasta haavasta johtuvaksi.
Muulissa on ollut vertavuotava haava kolme kertaa sen Suomessaolon aikana. Yksikään näistä ei ole vaatinut eläinlääkärin hoitoa, vaan olen seurannut että haava paranee itsestään. Vesi vanhin voitehista ja sitä rataa. En ole mikään kova Helosan-fanikaan, vaikka Muulin harjapakista sekin löytyy.

Muuli saattaa pelätä "tavallisia" asioita ihan tavallisina päivinä. Kun esimerkiksi siivoan tarhaa ja menen rapsuttamaan Muulia, se köyristää selän ja puhisee kuin olisin täysin vieras ihminen. Joskus se saattaa juosta pakoonkin. Pian se kuitenkin tulee vapaaehtoisesti selkäni taakse hönkimään.

Muuli oli myyjän mukaan 158 cm korkea. Se oli kuitenkin noin 145 cm kun se tuli Suomeen. Olen aika kiltti ihminen enkä tykkää tehdä reklamaatioita, mutta tätä en voinut jättää tähän. Olisin saanut Muulin rinnalle toisen muulin kuljetuskustannusten hinnalla. Miksi olisin halunnut kaksi muulia, jotka eivät anna kiinni? Lopulta tyydyin kohtalooni ja mietin että onneksi en itse ole tämän pidempi (160 cm) ja onneksi Muuli kasvanee jopa 150 cm korkeaksi kunhan saavuttaa aikuisuuden 6-7-vuotiaana. Ja enhän olisi "pärjännyt" sille tämänkään vertaa jos se olisi oikeasti ollut melkein 160 cm mörssäri.

En teettänyt Muulille ostotarkastusta, vaikka se olisi ollut Espanjassa tosi halpa teettää. En kokenut sitä tarpeelliseksi ja kaikeksi onneksi Muuli on ollut fyysisesti terve. Näin jälkikäteen ajatellen olisi ollut mielenkiintoista tietää miten tämä villieläin olisi antanut eläinlääkärin tehdä taivutuksensa. Ostin Muulin siis vain kuvien perusteella. Tyhmää, tiedän. Jos olisin käynyt katsomassa sitä paikan päällä, olisi se jäänyt varmasti ostamatta. Samalla olisin vaihtanut näistä elävistä nelijalkaisista johonkin ihan muuhun harrastukseen.

4 kommenttia

 1. Voi ei, pitää ens kerralla muistaa toi kahvijuttu..! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mitään, blandasin maidolla :D mulla on yleensä aina autossa trippimehuja niin voin tallillakin osallistua kahveille.

   Poista
 2. Teetkö Muulin kanssa jumppaliikkeitä? http://kootussaravissa.blogspot.fi/2014/11/hevosen-pilatesta.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh kiitos linkkivinkistä! Vaikka luen Nooran blogia, niin tuota postausta en ole huomannut, ja onhan se jo vähän vanhempikin. Kysyin Nooraa kerran hieromaan Muulin, mutta se ei silloin sopinut aikatauluihin niin homma jäi ja meille tuli toinen hieroja viime marraskuussa. Hänkin näytti näitä venytyksiä, mutta arvaa olenko muistanut tehdä.. no en tosiaan. Nyt yritän skarpata :)

   Poista