torstai 16. maaliskuuta 2017

Equitana, Saksan suurimmat hevosmessut!

Ensi viikolla tähän aikaan olen luultavasti parhaillaan Essenissä hotellissa valmistautumassa näkemään Pat Parellin kaksituntisen Equitana messuilla. Jos Finnair suo, olen jo ehtinyt pyöriä messuilla useamman tunnin ja tässä välissä tulimme ottamaan hotellihuoneet omiksemme.

Equitana on kahdeksan päivän pituinen hevosmessu Saksassa Essenissä. Lähin lentokerttä on Düsseldorf ja sinne mekin tulemme lentämään. Reissun järjestää Suomen Aasiyhdistys ja yhdeksi päiväksi meillä onkin sovittu vierailukohde pienelle aasivaellustilalle, mutta siitä lisää reissun jälkeen. Meitä on lähdössä reissuun yhteensä kuusi ja neljä meistä olikin mukana pari vuotta sitten järjestämällämme Englannin aasimatkalla.

Equitana on järjestetty Essenissä kahden vuoden välein ja tullaan järjestämään siellä ainakin vielä 2019. Näytteilleasettajia oli viime vuonna noin 850 ja käsittääkseni koko messukeskus on varattu hevosille. Hallissa kuusi on areena ja katsomo, jossa on esityksiä ja kilpailuja päiväsaikaan ja illalla se on varattu lisämaksullisille esityksille. Me olemme menossa katsomaan torstai-iltana Pat Parellia ja perjantai-iltana Hop Top showta, joka muistuttaa Apassionataa. Hop Top eroaa kuitenkin siten että esiintyjät esiintyvät myös yksin ja heidät on koottu Esseniin hevosineen vain messujen ajaksi.

Alla on tämän vuoden esityksen traileri. Leijonaharjainen poni on varmasti kaikille tuttu Facebookissa kiertäneiden videoiden kautta!

Koska kyseessä on aasimatka, yritin tietenkin etukäteen selvittää onko areenalla 6 mahdollisesti esillä myös aaseja. Ainakin viime vuonna Hop Top showssa on ollut allaoleva espanjalainen kaveri hienon aasinsa kanssa, toivon että näen hänet myös tänä vuonna. Tästäkin aasista olen nähnyt useita videoita.

Kaikki tämän postauksen kuvat tarjosi Equitanan pressikeskus.
 Ja on siellä viime vuonna ollut myös jotain tällaista!

Vaikka olen tyypilliseen tapaani ihan persaukinen muulinomistaja, menin juuri tätä reissua varten alunperin takaisin kakkosduuniini kaupan kassalle. No enää en ole sielä vain kerätäkseni reissurahaa tälle reissulle, vaan reissua pukkaa noin muutenkin. Mutta siis tyhjällä matkalaukulla mennään ja täydellä tullaan takaisin.

Visan luottorajaa nostin jo pari viikkoa sitten.

Matkalaukku tulee lainaan anopilta.

Lentokoneeseen teen menomatkalle omat eväät. Säästöä se on pienikin säästö.

Reissumme pääjärjestelijä (eli en minä) on käynyt Equitanassa jo pari kertaa valmismatkalla. Mutta kahden yön reissusta tuhat euroa on aika suolainen hinta. Me saamme reissumme noin 600 eurolla ja olemme kohteessa kolme yötä lentäen Saksaan torstaiaamuna ja palaten sunnuntai-iltana takaisin. Yhdeksi vuorokaudeksi vuokraamme auton jotta pääsemme vierailukohteeseemme 70 kilometrin päähän. Reissu on ruokia vaille maksettu koska ostin itselleni messuliputkin jo etukäteen (18 euroa päivä), joten paikan päällä voi keskittyä vain shoppailemiseen ja syömiseen.

Mittaan Muulin vielä korvista kavioihin ennen reissua jos jotain ihanaa blingiä tarttuu mukaan. Periaatteessahan en tarvitse sille yhtään mitään, mutta jos joku mukava karvasatula sattuu hyvällä hinnalla vastaan, niin sellaisen ostan pölyttymään kahden muun satulan seuraan.

Ohjelmapuolta Equitanassa on todella paljon, mutta se on tietenkin pääosin saksaksi. Messupäivät on jaettu eri teemoihin ja torstai, eli ensimmäinen messupäivämme on western ja perjantai on pyhitetty horsemanshipille. Lauantainakin meillä on mahdollisuus mennä messuille, silloin on tarjolla poneja! Sunnuntaina olemme vierailukohteessa, mutta messuilla se olisi barokkipäivä. Sekin olisi ollut mielenkiintoista!

Alla on kuvia viime vuoden messuilta. Kaikki ovat siis Equitanan pressisivuilta.

Hop Top show "Amirando".
Alfonso Aquilar
Arien Aquilar2 kommenttia

  1. Kai joku muisti kertoa paikan siivoojalle, että sen moppi on hukkunut tuon yhden heppasen niskaan? :o

    VastaaPoista