keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Kirje 16-vuotiaalle minälleni

Hei Kaisa

Täällä kirjoittelee 31-vuotias sinäsi tulevaisuudesta. Haluan antaa Sinulle vinkkejä tulevaisuutta varten, jotta elämäsi sujuisi mahdollisimman mukavasti ja ponnistelisit kohti oikeita asioita.

Olet nyt 16-vuotias, ja lukion ensimmäinen vuosi on jo yli puolessa välissä. Lukioon hakeminen oli elämässäsi ehdottomasti ensimmäisiä parhaita päätöksiä, sillä yläasteen kiusaajaat ja muut elämäm_koululaiset menivät kuka mihinkin, mutta lukioon niistä ei päässyt kukaan. Lukiota ei kannata stressata liikaa ja voin taata että saat ihan hyvät ämmän paperit, vaikka luet ylioppilaskirjoituksiin vain yhden päivän ennen kokeita.
Pretty Dream ja Kaisa n 16v.
Hait lukioon siksi, koska et tiennyt mihin muuallekaan menisit. Jatkat samaa arpomista vielä lukion jälkeenkin, välivuosi on ihan hyvä vaihtoehto. Sen jälkeen voit arpoa samalla kun opiskelet merkonomiksi ja myöhemmin työn ohessa tradenomiksi. Ja silti et käytännössä ole minkään alan ammattilainen.

Tietokoneet ja älypuhelimet ovat vankasti tulevaisuutta, jatka siis valitsemallasi tiellä ja ole aina kiinnostunut näistä laitteista. Uskomatonta mutta totta, näin 15 vuoden jälkeen kuvapuhelut ovat ihan arkipäivää! Ja sinä olet vasta pari vuotta sitten saanut ensimmäisen puhelimesi, jossa on mm matopeli.

Olet hevostellut naapuritallilla ja luulet olevasi hyväkin ratsastaja. Lopeta se kuvitteleminen tähän, et nimittäin ole, etkä ole vielä 31-vuotiaanakaan. Itseasiassa fysiikkasi ei riitä ikinä siihen, että pääsisit etenemään ratsastusurallasi, joten keskity enemmän aaseihin ja säästä ratsastusrahat muihin huvituksiin. Aasi-ihmiset ovat muutenkin täysjärkisempiä kuin hevosihmiset.

Hanki jostain olkea heinän tilalle Sepolle ja Velmulle, sillä ne ovat ihan liian lihavia. Ja raspaa itse Velmun etukavioita lyhyemmiksi, se on ihan helppoa.
Velmu ja Seppo.
Kun jossain vaiheessa kuitenkin lipsahdat hevostelun puolelle ja olet hankkimassa omaa, niin älä missään tapauksessa lähde mihinkään kimppahevosjuttuihin. Säästä rahaa niin kauan että saat ostettua oman. Ja vaikka Karo onkin maailman paras suomenhevonen, niin ne kaikki eivät sitä ole, ei edes sen oma jälkeläinen.

Mietit tällä hetkellä kuumeisesti, että saatko ikinä poikakaveria, koska olet pitsanaama, mutta minulla on sinulle ratkaisu. Mene kouluterkkarille ja varaa aika lääkärille. Hän tyrkyttää akneen ensin e-pillereitä, sitten antibiootteja ja vasta lopulta saat ihmelääkkeen, Roaccutanin. Se auttaa varmasti. Vaikka sitä poikakaveria saat odotella vielä hetken.

17v
Olet tehnyt kesätöitä jo nyt ja sillä tiellä kannattaa jatkaa, sillä kaikki näyttää CV:ssä hyvältä ja työpaikat poikivat uusia työpaikkoja. On tulossa uusi lama juuri kun valmistut merkonomiksi, mutta sinulla käy yleensä aina tuuri, etkä joudu olemaan työttömänä pitkiä aikoja. Liity silti työttömyyskassaan.

Mietit, ettet kyllä koskaan tule menemään mäkkäriin tai kaupan kassalle töihin, ja yrität välttää näitä viimeiseen saakka. Mutta kun joudut aikanaan tekemään epätoivoisia ratkaisuja, niin mene silloin kaupan kassalle. Lisät ovat paljon paremmat kuin ravintola-alalla etkä haise ranskalaisten keitinrasvalta 247.

Mutta siinä vaiheessa kun sinulla on kaksi kissaa, koira, puolikas hevonen ja kaksi työtä, niin käy välillä kotipuolessakin, vielä kun Mamma muistaa kuka olet.

Saatat olla hetkittäin epävoivoinen ja allapäin, mutta voin vakuuttaa että elämässäsi menee kaikki yleensä lopulta ihan hyvin. Älä kuitenkaan ala tapailla ketään keravalaista, kaikella rakkaudella keravalaisia kohtaan. Asut siellä hetken aikaa ja yksin asuminen on ihan kiva juttu. Et todellakaan tarvitse ketään laastaria. Löydät kyllä myöhemmin sen oikean ja menette naimisiinkin.

Parikymppisenä mietit että haluat saada lapsia mielellään jo kaksvitosena, koska olet sitä mieltä että 25v on sama kuin maailmanloppu. Älä kuitenkaan hätäile, koska et halua lapsia vielä 31-vuotiaanakaan. Nyt 16-vuotiaana et tiedä mikä on elämäsi tarkoitus, mutta se valkenee sinulle pikkuhiljaa ja 30-vuotiaana toteutat haaveesi. En vielä osaa sanoa oliko se hyvä vai huono juttu, joten odottelen itsekin tällä hetkellä kirjettä 40-vuotiaalta minältäni.

2 kommenttia