lauantai 2. tammikuuta 2016

Saksaan muulimatkalle, valmistelua

Kirjoitin tänne joskus aikoja sitten vaihtoehtoja aasi/muulimatkoista ulkomaille. Yksi paikka, jonka esittelin virtuaalisesti, oli Albmuli. Se sijaitsee lähellä Stuttgartia, eteläisessä Saksassa. He järjestävät eri pituisia maastoja ja pidempiä reissuja. Reissujen kuningas on tietenkin 8 päivän muulivaellus, jonka kuvia löytyy linkin takaa. Tämän linkin takaa löytyy pidempi matkakertomus saksaksi.

Yksi heppailukaveri on ilmoittautunut mukaan kun systemaattinen aivopesu muulien paremmuudesta puri nopeammin kuin uskoinkaan.

Olin jo aikaisemmin laittanut Albmuliin viestiä ja kysynyt että selviääkö siellä pelkällä englannin kielellä ja kuulemma selviää. Tällä viikolla laitoin uudestaan viestiä ja kysyin että miten sinne tallille pääsee kun se sijaitsee 60 kilometrin päässä Stuttgartista.

Sain hyvän vastauksen junista ja vinkin että yksi on tulossa vaellukselle juuri Stuttgartista ja hän voisi ehkä ottaa meidätkin kyytiin!
Tai...
Lento Stuttgartiin, josta juna Metzingeniin. Suoria junia menee kerran tunnissa ja matka kestää noin 45 minuuttia. Sieltä bussilla Münsingeniin josta tallin omistaja hakee meidät jos bussia ei ole.

Muuten juna-aikataulut löytyy hienosti netistä mutta bussia Metzingenin ja Münsingenin välille ei löydy mistään, mutta ilmeisesti paikallisdösä kulkee tätä väliä.

Helpointa olisi jos tämä yksi vaellukselle tulija nappaisi meidät Stuttgartista kyytiinsä.
Suttgart, Neue Schloss. Kuva Wikimedia commons, saa käyttää vapaasti ei-kaupallisesti ja muokata.

Lähtö maastoon on lauantaina kymmeneltä aamulla ja paluu on seuraavana lauantaina viideltä iltapäivällä. Ajat ovat siinä mielessä haastavat, että meidän on pakko tulla Stuttgartiin jo perjantai-iltana ja paluumatkalle pääsemme lähtemään vasta sunnuntaina, sillä lauantai-iltana ei lähde koneita Helsinkiin, siis ainakaan mitään järkeviä. Joten meidän on "pakko" viettää Stuttgartissa ensimmäinen ja viimeinen yö.

Olisimme Stuttgartissa perjantaina puoliltapäivin ja paluu lähtee sunnuntaina aamukasilta. Perjantaina on siis aikaa tutustua kaupunkiin, sijaitseehan siellä sentään maailmankuulu Mersun museo!

Itse vaellus (sisältää oppaan, satulalaukkueväät, muulin ja matkatavaroiden kuljetuksen) = 850e
Yöpymiset ja ruokailut majataloissa reissun aikana 30e x 8 yötä = 240e
Lennot Helsinki - Stuttgart = 200e
Juna/bussi Stuttgart - kohde - Stuttgart = 40e
Yöpyminen Stuttgartissa 2 yötä = 80e

YHTEENSÄ 1410e / hlö*

*sisältää kaiken muun paitsi ensimmäisen illan ja viimeisen illan ruokailut Stuttgartissa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti