torstai 3. maaliskuuta 2022

Aasikurssia LIVENÄ pitkästä aikaa tarjolla!

Koronakurimus taitaa olla sen verran ohi että livekursseja aaseista uskaltaa taas järjestää!

Aasikurssien varaslähtö otetaan tosin jo tämän viikon lauantaina kun vedämme yhdessä Maria Pesosen kanssa webinaarin aasien kavionhoidosta. Maria puhuu aasien koulutuksen näkökulmasta ja minä sitten itse kavioista. Webinaariin ehtii vielä ilmoittautua joten lue täältä tarkemmat speksit ja ilmoittaudu suoraan minulle sähköpostitse.

Kurssit eivät ole kuitenkaan jäämässä tähän vaan Sadun kanssa järjestetään Sadun tallilla Lopella aasikurssipäiviä eri aihealueista! Kun aikaisemmin olen vetänyt koko setin nimellä Aasinhoitopäivä ja mahduttanut kaiken samalle päivälle, järjestetään nyt kolme eri päivää eri sisällöillä. Näin asioihin ehtii paneutua kunnolla ja itse aaseillekin jää riittävästi aikaa.

Itse olen mukana kahdessa ensimmäisessä (kolmas osuu samaan aikaan serkkuni häiden kanssa ja priorisoin tietenkin häät). Ensimmäinen kurssipäivä on nimeltään Aasinhoidon ABC, eli käydään läpi sitä millainen eläin aasi on, mistä se on kotoisin ja miten se eroaa hevosista. Miten sitä ruokitaan ja hoidetaan jne. Lupaan että päivässä on paljon uutta sekä aasinomistajille että sellaisille, jotka aasinhankintaa vasta suunnittelevat. Ja erityisesti jos on hevostaustaa, niin tässä katsotaan miten se aasi hevosesta eroaakaan. Sisältö sopii kuitenkin mainiosti sekä ns hevosihmisille että ihan hevosummikoille, koska aasinomistajissa on molempia.

Toinen kurssipäivä keskittyy aasien kavioihin ja sisältää kaviowebinaarin luennon mutta paaaljon syvällisemmin ja laajemmin kuin webinaarissa! Eli tiedossa on paljon kavioasiaa teoriassa ja dioina ja mikä parasta, myös käytäntöä! Sadun aasit ovat nimittäin todella kilttejä vuoltavia, joten päivän aikana vähän osallistujien määrästä riippuen jokainen pääsee vuolemaan ainakin yhden kavion niin halutessaan. Ei siinä tietenkään vuolijaksi kerralla opi, mutta pääsee liikkeelle oman aasin kanssa ja pystyy tekemään ylläpitovuoluja varsinaisen vuolijan käyntien välillä. Ja jos hevosten vuolusta on jo enemmän kokemusta, niin sitten pärjää aasien kanssa varmasti näillä neuvoilla.

Kolmas päivä on kokonaan Sadun heiniä ja siinä keskitytään aasin käsittelyyn ja kouluttamiseen, siedättämiseen ja kaikkeen siihen liittyvään teoriassa ja käytännössä. Sadullahan on taustaa mm ohjasajosta, mikä on ajon lisäksi kivaa tekemistä aasienkin kanssa. Kolmas päivä sisältää myös tietoa aasien pitopaikasta ja Satu esittelee tarkemmin omaa pihattoratkaisuaan ja aasien aktiivitarhaa.

Kurssipäiviin pääset ilmoittautumaan tämän linkin kautta!

Minä väkersin Canvalla kurssien mainokset. En mielestäni omaa tippaakaan graafikon kykyjä ja suurin osa ajasta menikin selaillessa Canvan valmiita malleja. Lopulta kun sieltä löytyi joku sinne päin, muokkasin siitä kuitenkin ihan erilaisen. En enää edes muista millainen tämän alkuperäinen oli, alkuperäisestä lienee jäljellä vain alareunan "revitty" alaosa.

Kokeilin muuten myös Adobe Sparkia mutta se oli erittäin kökkäre Canvan ilmaisversion rinnalla. Malleja oli paljon vähemmän, ne olivat jotenkin surkeampia (en löytänyt sieltä mitään hyvää) ja kun yritin yhtä sitten muokata niin koko selainikkuna meni mustaksi eikä mikään enää toiminut! Hyvä yritys Adobe, mutta Canva teki sen jo. Ja minullakin on ihan vaan se Canvan ilmaisversio käytössä, mutta koska toiminimeni vaatii, taidan pian ostaa myös lisenssin.

Sain siis toiminimelleni tosi kivan työurakan tälle vuodelle joka vaatii jonkin verran graafista suunnittelua. Canva on paljon kätevämpi kuin InDesign!





Ei kommentteja

Lähetä kommentti