tiistai 16. tammikuuta 2018

Muulin toinen viikko koulutuksessa

Nyt Muuli on ollut Sonkajärvellä kaksi viikkoa ja se on kesyyntynyt tosi paljon! Läheisriippuvuutta on, mutta ei suinkaan sen omaa uutta tarhakaveria kohtaan, vaan naapuritarhan Keniä.

Maanantai

 

Ensihetket yhdessä.
Muuli sai tarhakaveriksi Sannan paintruunan Dancerin, joka on kuulemma sellainen kaikkien kaveri. Osa hevosista kun saattaa olla hyvinkin aggreja muuleja ja aaseja kohtaan. Sanna lähetti myös kuvan, jossa nämä kaksi ovat saman joulukuusen kimpussa. Muuli ja Tuuli söivät harvemmin samalta kasalta, eivätkä todellakaan heti yhdistämisensä jälkeen, joten kuvan on oikeastaan aika liikuttava.

Alla on pätkä, jossa Dancer tutustuu Muulin takapäähän. Huomatkaa miten Muuli antaa pahaa öögaa perseennuolijalleen.

Muuli näyttää tosi isolta nyt, kun sen rinnalla on sen kokoisia hevosia. Kotitallilla Muuli on selkeästi pienin hevosyksilö.

Tiistai


Vaikka Muuli sai tarhakaverin, oli se silti hyvin kiintynyt naapuritarhan Keniin. Sanna lähetti videon, jossa Muulia hyvin selvästi ärsyttää, kun Sanna otti Kenin mukaansa ratsastusta varten. Onneksi aitaa on korotettu ja sähköistetty, niin Muuli pysyy tarhassa. Kyllähän se videolla hieman zoomailee, jos aidasta pääsisi ali, mutta onneksi se ei yritä mitään niin typerä.

Sanna kertoi myös, että Muuli on pomo Dancerille, sen huomaa myös yllä olevalta videolta, jossa Dancer väistää riekkuvaa Muulia ilman mitään vastaväitteitä. Muuli oli myös pukitellut tomerana Danceria kohti. Ensimmäist äkertaa pitkään aikaan Muuli on boss, viimeksi se sai syksyllä pomotella viikon ajan Tukkilan aasiparkoja. Sillä on myös välillä yritystä pomotella Tuulia, mutta lopulta nöyrtyy aina.

Viestiteltiin tarhakavereista, minun puolestani Muulin saa laittaa yhteen myös Kenin kanssa, vaikka se kuulemma onkin ruoka-aikaan sellainen ärsyttävä jallittaja. Muulillehan ei lisäliikunta ja nöyrtyminen ole yhtään pahasta!

Sain myös videon siitä, mitä Sanna on Muulin kanssa ensimmäisen viikon ajan treenannut.

Keskiviikko-lauantai


Muulin kanssa ei tehty mitään erityistä, Sanna oli talutellut sitä pihalla ja kentällä. Parin päivän ajan hänen isänsä oli tallivastaavana ja Muuli oli käyttäytynyt hienosti ja kulkenut tietenkin esimerkillisesti tallin ja tarhan välin.

Muuli ei ole kovin kiinnostunut tarhakaveristaan Dancerista, vaan pomottelee tätä mennentullen. Sen sijaan, se on hyvin kiinnostunut siitä, missä Ken on. Sanna suunnittelikin laittavansa ne yhteen seuraavana viikonloppuna, silloin Dancer pääsisi takaisin Giran kaveriksi ja kaikilla neljällä olisi tarhakaverit.

Sunnuntai


Sain ison läjän kuvia ja videoita sunnuntain treeneistä! Sannalla oli hovikuvaaja paikalla ottamassa kuvia ja videoita, kun Muuli sai satulan selkäänsä ensimmäisen kerran ja Sanna työsti sitä myös kentällä. Videoilta oli tosi hienoa nähdä, miten Muulille tekee hyvää, kun sitä käsittelee joku, jolla on oikeasti joku ajatus tekemisestä! Ajoitus on oikea ja Muuli voi luottaa siihen, että tän ihmisen kanssa on turvallista, vaikka se hyppiikin typerästi vieressä.
Sunnuntain videot ja kuvat otti Mervi, kiitos! Mervi kirjoittaa hevospiireittäin melko arasta ja henkilökohtaisestai asiasta, nimittäin omasta hevospelostaan. Hevospelkoa korjatakseen hän hankki itselleen Muulin poikakaverin, Kenin. Blogiin pääset tästä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti