keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Muulin kolmas viikko koulutuksessa (paljon videoita!)

Kaikki postauksen kuvat ja suurin osa videoista: Sanna Kauppinen
Pääset lukemaan postaukset Muulin koulutukseen liittyen tämän linkin takaa. Kaikki nämä postaukset on merkattu hästägillä "koulutus". Materiaalia on tällä kertaa keskiviikolta ja lauantailta, joten mennään suoraan näihin päiviin.

Keskiviikko

Sanna laittoi videonpätkää ja kysyi, onko Muuli ollut aina tosi herkillä mahan alta/tissien alueelta. Vastasin, että en kovin aktiivisesti ole kyseistä aluetta ötökkämyrkyttänyt kun ensimmäisellä kerralla meinasi tulla monoa. Tuolloin tein hetken siedätysharjoitusta ja rapsutin Muulia tissien alueelta raipan kahvapäällä, mutta se ei tuntunut nauttivan siitä, mutta ei kyllä vihannutkaan. Ötökät ymmärsivät jättää alueen rauhaan.

Sannan lähettämällä videolla Muuli oli hyvin aggre ja runttasi takapuolellaan kohti. Hiton hienoa.
Alla olevan videon ensimmäinen pätkä on kuvattu keskiviikkona ja loput viikonloppuna, kun oli valoisampaa ja kuvaaja (Kenin omistaja Mervi) oli mestoilla. Videolla Sanna siis siedättää Muulia kosketukseen. Ensin herkuilla, sitten ilman ja sitten taas herkuilla. Muulista voi tulla hyvin aggre herkkujen kanssa, silloin olen itse komentanut sitä jämäkästi. Jos se rohmuaa herkut kädestä ensisijaisesti hampaillaan, olen myös lyönyt sitä turpaan. Yleensä se auttaa, mutta omaan nyrkkiin on tuntunut pahalta motata sitä hampaisiin. Tätähän en sitten sanonut ääneen.
Videon lopussa näkyy, kuinka Muulilla paloi käpy koko sessioon eikä mikään ole enää hyvä.
Sanna kertoi, että oli huomannut, että Muulille sopii parhaiten lyhyet koulutustuokiot ja liiat toistot ärsyttävät sitä. Muuli on liian fiksu liian moneen toistoon ja nuorena älykkäänä yksilönä se kaipaa tekemistä. Toisaalta joissain muulinkoulutusoppaissa sanotaan, että Muuli on tyytyväisin tehdessään koko päivän samaa tylsää juttua. Tämä riippuu varmasti paljon muulin emän rodusta ja luonteestakin, jokainen muulihan on ihan erilainen eikä niitä voi oikeastaan niputtaa yhteen.

Keskiviikkona Muuli oli myös vedellyt Sannaa pitkin kenttää, kun satulan jalustimen tapadero oli osunut mahan takaosaan, eli herkälle alueelle. Tervetuloa kyntöruunauskerhoon, Sanna!
Tämä sattui tilanteessa, jossa Muuli oli katsellut ihan omia juttujaan kaukaisuudessa, ottanut hatkat Sannasta poispäin ja pyörähtänyt vielä varmuuden vuoksi niin, että ohja on kaulan ympäri. Sanna oli hetken roikkunut perässä, kunnes ymmärsi luovuttaa. Sanna syytti tapahtuneesta itseään, mutta kyllä Muulillakin oli osansa. Tolleen lähdetä ihmisen luota miten sattuu.Satulahan Muulilla valui eteen, eikä tähän satulaan saa mäkivöitä ihan tuosta noin vain kiinni. Piirsin asennuspiirroksen, jossa valkoisella on paalinaru ja oranssilla mäkivyöt. Tätä ei ilmeisesti ole vielä testattu.Kenttätyöskentelyssä Muuli sai bosalin turpansa ympärille. Sannan on tarkoitus hoitaa Muulin ratsukoulutuskin bosalilla kuolainten sijaan. Jos se nyt sattuukin onnistumaan ja Muulilla voi tosiaan ratsastaa, joskus, hankin sille tietysti itsekin bosalin. Kysyin, kuinka Muuli myötää, niin ihan samaan tapaan kuin naruriimullekin, eli ei ainakaan puske vastaan, kovin kovaa.

Lauantai

 

Rapsuttamiseen siedätyksen lisäksi Muuli oli kentällä hommissa. Sanna lähetti monta videota, joista koostin pätkän siedättämisestä ja taivuttamisesta. Tekstitin muutaman olennaisen kohdan, eli videota ei tarvitse katsoa äänet päällä. Muuli siis myötää sivuille, mutta ei eteenalas. Enkä ole sitä sen kanssa itsekään opetellut ja olen lintsannut nekin harjoitukset, joissa pyydetään sen päätä alas. Onneksi pelastan nahkani maksamalla ammattilaiselle, että tekee tämän kaiken!

Sanna kertoi vielä videoon liittyen, että Muuli oli todella paljon omissa maailmoissaan ja katseli koiria ja lehmiä aidan toisella puolella. Sen huomaa videoltakin, kuinka sen mielenkiinto on jossain ihan muualla. Muuli suorittaa silti.

Alla olevat pätkät otti jälleen Mervi.


 

Sunnuntai

 

Muuli ja Ken yhdistettiin kentällä lauantaina ja yhteenlaitto oli tosi laimea. Kumpikin katseli ihan muualle. Minusta ne toimivat hyvin kissamaisesti, kun vieraat kissat yhdistetään, ei kumpikaan katso toista jottei provosoisi tätä ollenkaan. Videon alussa on pätkä viikolta, jolloin Muuli oli vielä Dancerin kanssa. Videolta näkyy selkeästi, kuinka Muuli pomottelee Danceria ja Dancer väistää kyseenalaistamatta. Video on siis lauantailta, mutta tarina päättyy sunnuntaina.

Kenin ja Muulin videot otti Sanna.
Yhteistarhaus jäi lyhyeksi ja Muuli erotettiin uudesta poikakaveristaan seuraavana päivänä. Syy ei tosin ollut Muulin, vaan Ken jallitti sitä tosi pahasti ruokintatilanteissa. Muuli palasi yhteen Dancerin kanssa ja Ken on edelleen yksin.

Mutta nyt Sannalla on hihassa hyvä valttikortti, uhkailee Muulia vaan sillä, että joutuu takaisin Kenin kanssa.Ei kommentteja

Lähetä kommentti