perjantai 26. tammikuuta 2018

Totuus siloteltujen blogikuvien takana

Tiesitkö, että kaikkien kiiltäväpintaisten blogikuvien takana on verta, hikeä ja kyyneleitä? Sisustusblogin koti ei todellakaan ole aina siisti, parisuhdeblogin kulisseissa tapellaan ja jopa erotaan ja kotitallille ei aina paista aurinko. Suurin osa meistä blogien lukijoista ymmärtää, ettei bloggaajan elämä ole pelkästään uusia maljakkoja tai sänkkärillä ilman satulaa ravailua. Mutta sitten on se äänekäs vähemmistö, joka anonyymisti raivoaa, kuinka bloggaajat antavat ymmärtää "väärin".

Muuliprojekti ei hymistele, mutta ihan kaikkia kakkakikkareita en ole nähnyt tarpeelliseksi julkaista. Yleensä kuvat ovat olleet jopa turhan realistisia, toki kaikki käväisevät ainakin nopeasti Photarissa.

Olin lomittamassa Tukkilassa hiljattain ja otimme Pepin kanssa kuvia, minusta! Peppi itseasiassa ehdotti photoshoottia tallilla ja minä tietty suostuin. Pakkasin mukaan parhaimmat tallivaatteeni ja kamera sai laulaa. Teksti jatkuu kuvien jälkeen.
Kaikki kuvat otti Peppiina tukkila. Kamerana Canon EOS500D ja 50mm 1.4
Pipo: Kingsland
Hanskat: Kingsland
Housut: Eurostar
Saappaat: Mountain Horse
Kassi: IkeaKuten kaikki tallihommia tehneet tietävät, ei se ihan näin siististi mene. Kuomat on turpeessa, sisällä hiki ja ulkona kuuma, lumessa ei jaksaisi tarpoa enää askeltakaan ja mikä pahinta, hommat eivät tule koskaan valmiiksi! Samat työtehtävät odottavat seuraavana päivänä ja sitä seuraavana ja ikuisesti. Lomittajana arvostan sitä, että en tee tätä joka päivä ja että voin antaa isäntäväelle ansaitun vapaapäivän. En kuitenkaan voisi kuvitella tekeväni tätä päätoimisesti, en todellakaan. Pisteet siis hevosalan työntekijöille, ei se mitään herkkua ole!

Mitä se sitten oikeasti on?

 

Tässä on aktiivisuusrannekkeen kertomana tämä kyseinen tallipäivä, jona kuvat on otettu. Kuvia otettiin ennen päivätallia (rupuvaatteet) ja sen aikana (edustusvaatteet).
1. Uni 7,5h, 2. Aamutalli ja vedet 1,5h, 3. Karsinat ja heinät karsinoihin 3h, 4. Päivätalli ja vedet 1h, 5. Iltatalli 1h


En tee tallihommia kovin edustavissa vaatteissa, vaan päälläni ovat ihan arkiset tallivaatteet, kovemmilla pakkasilla tietenkin toppahousut. Kuomat olen todennut huippuhyviksi, en edes jaksa vaihtaa niitä pois karsinoiden siivouksen ajaksi. Hikihän hommissa tulee, joten vaatteiden on oltava sellaiset, että kerrospukeutuminen onnistuu helposti. Tallissa saa nopeasti yhden välipaidan tai takin pois ja ulosmennessä takki on helppo vetää takaisin päälle.

Tallihommissa tulee hiki. Parhaimmaksi aluspaidaksi olen todennut merinovillaisen ohuen kerrastopaidan. Minulla on niitä kolme. Se ei haise hieltä ja ohuenakin lämmittää kivasti. Hikihän tässä tulee, tekokuituvaatteissa haisisin ihan kuolemalta. Käytän kuitenkin dödöä ihan joka päivä, mutta ilmeisesti huonoa sellaista.

Tallihommissa likaantuu. Ensin loimitan hevosia ja vien ne ulos, noukin vesisaavista hanskoilla nopeasti jäät pois. Kaivan heiniä Kuomista ja taas mennään. Sitten pyyhin naamalta räkää tai hiuksia ja kaivan suusta heinän pois. Ajattelen sen tuovan vastustuskykyä.

Mutta tätä se on blogikuvien takana, ratsastuskuviinkin on hevonen ja varusteet ensin puunattu, on ehkä siivottu tarha, karsina ja laitettu heinät ja ruuat. Se ratsastus ja kuvat siitä ovat vain murto-osa tallikäynnistä, kyllähän te sen ymmärrätte! Miksi sitten edelleen anonyymit vinkuvat, kuinka blogit näyttävät vain yhden puolen bloggaajan elämästä? Me kaikki käydään paskalla, ihan kuten sinäkin.

Tosin jos on avanne, niin silloin ei tarvi käydä paskalla. Mutta avanne ei ole kovin kiva, en olisi kateellinen siitä.
Takki: Eurohunter
Hanskat: K-Raudasta
Pipo: Fox
Housut: Cavallierot tms
Kengät: Kuomat
Talikko on sentään kultainen!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti